הנצחת יהודי האנובר

הנצחת יהודי האנובר

אני ילד בן 11, בן לאבא ישראלי ומתגורר בהאנובר, גרמניה. בבית הספר שלי היה צריך לעשות פרוייקט ואני בחרתי להנציח את הקהילה היהודית בהאנובר שניספו בשואה. יש אמן מקלן בגרמניה שיוצר אבנים מברונזה ועל כל אבן שם יהודי, באלו שנים הוא חי ומי בא לקחת אותו להשמדה ובאיזה יום. את האבן הזאת הוא משלב במדרכה מול הבית שאותו יהודי היה גר בו. החלטתי לגייס כסף על מנת לרכוש את האבנים הללו מהאומן ובעזרתו ובעזרת עירית האנובר לשלב אותם במדרכות שמול בתי היהודים אשר התגוררו בעיר. כל אבן כזאת עולה כ - 100 יורו. ההורים שלי הסכימו לעזור וגם הסבים וסבתות שלי אבל זה לא מספיק. מי שמעוניין לעזור לי לקדם את הפרוייקט ומוכן לתרום, יכול ליצור איתי קשר. שמי - בן פרקאוף ומס' הטלפון שלי בבית 495113948385. הטלפון של דודה שלי בישראל אם יש למישהו שאלות 0522502280 ושמה תמי. תודה.

בן ברוך הבא לפורום

יש לך פרוייקט יפה. הייתי מציע שתגייס את יוצאי האנובר בישראל או אירגון המקביל לו. כל אירגון בדרך כלל עוסק גם בהנצחות. ידוע לי שבאירגון שאני שייך לו יש דמי חבר מכל החברים, ישנם תורמים עשירים מחו"ל שהם גם שייכים לאירגון ותורמים לכל מיני פרוייקטים. טיפול בבתי עלמין, הנצחות על מוסדות יהודים לשעבר. וכן יש גם קרנות המטפלות בהנצחות. מועדים לשמחה.

למעלה