הנקה או תחליף מפורק ?

הנקה או תחליף מפורק ?

שלום רב, ביתי בת 4 וחצי חודשים. שילוב כמויות קטנות של תחליפים חלביים וצמחיים בנוסף להנקה הובילו להופעת צואה רירית מלווה בסיבי דם, ולכן המשכתי בהנקה מלאה. אבל כבר כפעמיים-שלוש (המעקב שלי מוגבל שכן מרב היציאות שלו מוחלפות על-ידי המטפלת, שאמנם בודקת אך צריך ממש בדיקה קפדנית שכן לא מדובר בכמויות גדולות אלא יותר סיבים ונקודות אדומות) הופיעה צואה רירית ודמית בהנקה מלאה ולאחר יותר משבועיים מהפסקת נסיונות התמ"ל. הדבר גרם לי לבילבול. * האם יתכן כי הדבר נובע ממוצרי חלב בתזונה שלי – אני חייבת לציין שזו מועטה עד מאוד ואף פחתה מאז שעלתה האופציה לרגישות לחלבון פרה. עד כמה מבוסס הקשר בין חשיפה לאלרגן דרך חלב האם לרגישות התינוק ? * אומרים שחלב אם הוא הטוב ביותר ואני עושה את מרב המאמצים על מנת לספקו, אבל למעשה תהיתי אם אכן זהו המצב כרגע או שיהיה נכון יותר לעבור לתחליפים המפורקים ולוותר על ההנקה ? אם כן מהו התחליף המומלץ – פרוגסטמיל או נאוקט ? * האם יש אפשרות כי מדובר במשהו אחר ולא ברגישות למזון ? (ספירת דם הייתה תקינה, בדיקות קודמות לדם סמוי ותרבית צואה היו שליליות ועתה אנו חוזרים עליהן). תודה רבה על עזרתך, נעמה

mulani

New member
ממליצה לפנות גם לפורום של יעוץ הנקה

בתי היתה רגישה גם למה שאני אכלתי ולמדתי מה אסור לה דרכי. ממליצה לשם את השאלה גם פה

אלרגיה לחלבון חלב פרה וסויה

אישית ממליץ להמשיך את ההנקה ולהוריד מוצרי חלב ואם אפשר גם סויה בכלכלה שלך במחקרים על ילדים עם ריר וטיפות דם בצואה לא היתה אנמיה או בעיות אחרות נאוקייט ממש מיותר במקרה שלכם וגם לא מוצדק מבחינת המחיר החברתי- אישית הייתי ממשיך הנקה ולעקוב אחרי הילדה באופן קליני בהצלחה

למעלה