הנקה בו זמנית

ellabd

New member
הנקה בו זמנית

הי,
פעם ראשונה שאני כותבת כאן למרות שנכנסת מידי שבוע להתעדכן בשרשורים, קוראת שאלות של אמאות טריות לתאומים והמלצות של המניקות המנוסות.

אני אמא לתאומים מקסימים בני חודשיים, שנולדו בקיסרי במשקלים נחמדים (2700 ו-2600) והצטרפו לאחותם "הגדולה" בת שנתיים וחצי:) היום (טפו טפו - מפחדת לפתוח פה) יכולה לאמר שאחרי מאבקים ונקודות של כמעט שבירה רבות נושא ההנקה נכנס פחות או יותר לסוג של סדר (כמעט שבירה - הכוונה שהיו מקרים רבים שמאוד התחשק לי לתת לבקבוק ופשוט ללכת לשון או לפחות לכסות ציצים מלאי פצעים, אך איכשהו, למעט פעמים בודדות, החזקתי את עצמי מלעשות זאת). התאומים בהנקה מלאה, לפעמים נותנת שאוב (אם אני צריכה ללכת עם הגדולה ליותר משעתיים ומישהו שומר על התאומים או אם נפגשים עם חברים ולא בא לי כל הזמן לשבת עם סינר הנקה) אך חייבת לציין שאין לי הרבה שאוב ואני בוררת טוב טוב מקרים בהם מחליטה להשתמש בו. אני, לצערי, לא שייכת לקבוצת אמאות שופעות חלב, גם עם הגדולה תמיד דאגתי שלא יהיה לי מספיק, מעולם לא סבלתי מגודש וכעת הדאגה היא כמובן כפולה. שואבת בעיקר בלילה כי זוהי הנקה הקצרה ביותר שאחריה התאומים ממשיכים לישון (בלילה אני תמיד מניקה בו זמנית גם אם המשמעות היא להעיר אחד מהתאומים ע"י החלפת חיתול).
וכעת, למי שסרדה עד כה, לשאלה:

התאומים הועברו מזמן לחדרם (מטעמי נוחות שלי - חדר שינה יחסית קטן...). אני מניקה בסלון על הספה עם כרית הנקה לתאומים של בייבי טבע (דומה לממה סיטה או איך שקוראים לכרית הנקה לתאומים שבדר"כ קונים). לפני כל הנקה אני נוהגת לחתל אותם על שידת ההחתלה, אח"כ מרימה את שניהם ביחד (כל אחד על כתף), עוברת לסלון, מניחה על הספה מסתדרת עם הכרית ואז מעבירה על הכרית. בסוף ההנקה מרימה מלמטה את הכרית כששניהם עליה חוזרת לחדרם מניחה אחד-אחד על שולחן ההחתלה ואז אחד-אחד מעבירה למיטות. הסיכונים ברורים. למרות שאני משתדלת לעשות הכל מאוד מהר ולהיות עם עין אחת על כל אחד, גם ההתהפכות שלהם יכולה לקרות תוך שניה (עד עכשיו רק אחד מהם התהפך, לא בסיטואציה הזו כמובן, וגם מהבטן אל הגב ואני מניחה את שניהם על הגב, אך לא רחוק היום בו התהפכויות יהיו בשגרה...). אשמח לשמוע טיפים מבנות המניקות בו זמנית, איך אתן מתנהלות כדי להימנע מהסיכונים. בנוסף שאלה שלא כ"כ קשורה להנקה - שאלת אמבטיה. הייתי מאוד רוצה לעשות להם אמבטיה בו זמנית אך לא יודעת איך להסתדר מבחינת הכנסתם והוצאתם מהאמבטיה. חדר אמבטיה שלי לא מספיק גדול בכדי להכניס שידת החתלה או משהו בסגנון.
כל טיפ יתקבל בברכה.

תודה מראש.

בוקר טוב ומזל טוב!

קודם כל נשמע שהולך לכם טוב בסך הכל. איזה כיף... ואני חושבת שהנקודות של כמעט שבירה הן בלצי נמנעות. ולדעתי אף מצמיחות...
כמה דברים:
לגבי השפע של החלב: לדעתי הלא מקצועית, לא חייבים להרגיש גודש כסימן להימצאותו של מספיק חלב לשניהם. אני למשל לא הולכת עם רפידות הנקה כבר הרבה הרבה זמן (נראה לי בערך מגיל חודשיים-שלושה.). את צריכה לאכול טוב ולקחת פרנטל ומישהי המליצה לי גם סידן בנוסף. אני גם לקחתי חילבה בהזדניויות שונות שהרגשתי שאין מספיק חלב. אני חושבת שזה עזר בעיקר פסיכולוגית...
לגבי שאיבות, בקושי שאבתי (רק כשדילגתי על ארוחה בעקבות אילוצים של יציאה שלי לעיתים רחוקות) ונתתי להם מטרנה כשהיה צורך. ב"ה הום כבר לא צריך (8 חוגדשים). אז אין לי המלצות בעניין...
לגבי שינה, אמרת שהעברת אותם לחדר אחר בגלל בעיות גודל של חדר? אני הייתי ממליצה לך לראות איך את בכל זאת משאירה אותם איתך. זה הרבה ותר נוח טכנית וזה עוזר להתארגנות של ההנקות בלילה בעיקר שהם גדלים וכבר לא תוכלי לעשות את כל הפעלולים שתיארת :)
אנחנו לקחנו מיטת תינוק אחת רגילה, הורדנו לה דופן והצמדנו לצד של המיטה שלי. הם ישנים לרוחב המיטה ולא לאורך וככה יש להם מקום. אני ינה עם כל הכריות שצריך בהשיג יד, ככה שאין צורך לרדת מהמיטה ולהתעורר לגמרי. בעלי מעביר אתהכריות תו"כ שינה אני מסדרת אותם ומניחה את התאומים להנקה. וכל זה כשהם כמעט ולא מגיעים לשלב הבכי. כשאחד מסיים, אני מניחה אותו ומתמקמת עם השני להמשך הנקה בשכיבה.
ממש נוח ושומר על כוחות. באמת שאחרי שהתאוששתי מהלידה, כבר לא הרגשתי עייפות בגלל הלילות.
לגבי החלפת טיטולים, לדעתי מיותר להחליף באמצע הלילה... אלא אם כן יש קקי שיוצא החוצה... :)
את לא צריכה להעיר את השני כדי לאכול, את פשוט מניחה אותו לידך ומגרה לו את הפה עם הפטמה והוא כבר מתחיל לינוק...
שיהיה בהצלחה!

נ.ב. סליחה על טעויות הקלדה.... אני כותבת ביד שאל תן"כ הנרקה של הבת...

ellabd

New member
קודם כל תודה על התגובה

אני אכן לוקחת חילבה ומורינגה.
כתבת שהיום את כבר לא צריכה לתת להם מטרנה - מה את עושה כשאת לא לידם?
אתמול בערב הינקתי אותם על המיטה בחדר שינה וזה אכן יותר נוח. משום מה חשבתי שעם כרית הנקה זה לא נוח על המיטה אבל הסתבר שלא.

יש לך אולי המלצות לאמבטיה? את עושה להם ביחד?

שוב תודה

הי,

הם איתי כל הזמן... לכן לא צריך מטרנה. בהתחלה נתתי להם גם כשהיו לידי מטעמי עייפות ותשישות של אחרי הלידה...
לגבי אמבטיה, אני מקלחת בנפרד באמבטיית תינוק רגילה. מחכה לרגע שיוכלו לשבת ממש בכוחות עצמם ואז אקלח אותם ביחד באמבטיה הגדולה שלנו.
אם את שואלת מה אני עושה עם השני כשהראשון מתקלח, אז או שהוא לידי משחק, או ישן במיטה, או על מנשא בגב שלי.
לא תמיד גם המקלחת היא אחד אחרי השני...
בהצלחה!

הנקה ביחד

הי ella

ברוכה הבאה אלינו, למרות שאני מבינה שאת קוראת כבר מזמן, אז יופי שאת גם כותבת.
דבר ראשון - כל הכבוד על ההנקה !!

את כותבת ובין השורות נשמעת מתנצלת שלפעמים נותנת שאוב.. יקירה - הסתכלי על הכוס המלאה , אפילו לא על חצי הכוס המלאה.. - הם מקבלים את רוב התזונה שלהם מהחלב שלך!! וזה המון!!
וזה נמשך כבר חודשים!! את יכולה להיות גאה בעצמך מאודדדד.
איזה כמויות של חילבה את לוקחת ? אולי אפשר להעלות את זה קצת.
מדוע את חושבת שאין מספיק חלב ?
איך העלייה שלהם במשקל ?

לגבי הנקה בלילה - כל הכבוד על ההרמה של שניהם עם הכרית, אני לא הסתדרתי עם זה והנקתי על המיטה בחדר שינה, או על כורסת טלויזיה כדולה כזו, ואז הייתי פשוט נרדמת איתם וממשיכה לישון ביחד איתם.
אולי בינתיים תשאירי אותם אתכם בחדר השינה, זה נשמע לי קצת פחות מתיש ותמשיכי להניק על המיטה .

לגבי האמבטיה -
אולי תנסי לשים אחד בטרמפולינה ליידך, או כמו שמטית הציעה - במנשא - אפילו מנשא קדמי, עד שאת מקלחת את השני ואז אחרי שאת מלבישה - הראשון יכול להיות במיטה, או להחליף ביניהם.

מה דעתך ?
את מוזמנת לשתף אותנו יותר.
בהצלחה

ellabd

New member
שוב תודה על התגובות

הם עולים לאט מאוד במשקל אך עדיין עולים. הקטן נולד במשקל 2600 ולפני שבועיים (בגיל חודשיים) שקל 3880 הגדול נולד 2700 ולפני שבועיים שקל 4200. הקטן פולט ולכן יועצת הנקה של טיפת חלב אמרה לא להוסיף בקבוק כי זה רק יחמיר את הפליטות. לגדול המליצו לי לתת תוספת אבל כשאני נותנת (ואני מודה שאני לא עושה את זה בכייף ותמיד עם מלחמה פסיכולוגית שלי) הוא לא לוקח את התוספת ממש בכייף (ממש "עושה טובה" אבל בדר"כ גומר). אני מודה שיש לי קטע עם התוספות כי אין לי הרבה כ-600 CC קפוא, אין לי כ"כ כוח לשאוב. במהלך היום אני תמיד מוצאת איזשהו תירוץ ובלילה שואבת פעם אחת אחרי הנקה - יוצאת כמות ממש קטנה - 20 CC ואפילו פחות, אני אוגרת את השאוב במקרר וכשמגיעה ל-60 CC מקפיאה. את הקפוא אנ י שומרת לימים שאאלץ לעזוב אותם עם מישהו ליותר משעה-שעתיים כדי שלא אאלץ לתת תמ"ל. די ברור לי שהכנסתי את עצמי ללופ שאולי קצת מיותר אבל לא יודעת איך להשתחרר מזה. כל אחת שהייתה שואלת אותי האם זה בסדר לתת תמ"ל בנוסף להנקה או כשמשאירים עם מישהו, הייתי עונה בכנות ובלב שלם שזה בסדר גמור אבל בעצמי לא יכולה לקבל את העצה הזו.

לגבי האמבטיות אנסה את המנשא נראה מה יהיה... אין לי מנשא גב רק קדמי נראה איך זה יצליח:)

ונוס 26

New member
אני מניחה אחת על ידי במקום ההנקה ולוקחת את

השניה.
ברגע שאחת עוזבת את הציצי אני נותנת לה עוד כמה דקות לישון עלי, כדי שתכנס לשינה עמוקה ואז מגלישה אותה לספה לידי, אם יש צורך שמה כרית שתשמור שהיא לא תיפול (תלוי בסוג הספה), לפעמים יותר נוח לי להכניס אותה לרגע לכסא (טרמפולינה) שאני מעמידה צמוד לספה, או למזרון פעילות אם הוא פרוש על הרצפה. אני לוקחת בחשבון שכל התנועות האלה עלולות להפריע לזו שעדיין יונקת, אבל זה בסדר מצדי - אני פשוט מחזירה אותה לציצי ברגע שאני מסיימת להניח את זו שנרדמה.
כשהשניה נרדמת אני לוקחת אותה למיטה, ואז חוזרת לקחת את הראשונה, שבינתיים נחה בבטחה על הספה או בכסא/במזרון.
בכל מקרה - הרעיון הוא שאם אני לבד (האיש לא נמצא או - במקרה שלך - ישן) אני תמיד מכינה מקום בצמוד אלי שבו אוכל לשים אחת מהן כך שהיא תמשיך לישון עד שאסיים להניק את השניה ואניח גם אותה.
אגב, כל זה תקף גם אם במקרה שלך הם מסיימים לינוק לגמרי ביחד, בכל אופן אחד מהם את יכולה להניח לידך, לקחת אחד למיטה ואז לחזור לקחת את השני.
נשמע לי יותר בטוח ויותר פשוט, הסיפור הזה של לשאת אותם על המאמסיטה ולהשאיר אותם על השידה נשמע לי מסובך מדי ועלול להיות מסוכן.

למעלה