הנקה ביום הנקה בלילה-אני אמא מותשת!

ענת122

New member
הנקה ביום הנקה בלילה-אני אמא מותשת!

הי. אני אמא לתינוק בן 3 חודשים.
במהלך היום אני מרגישה שההנקות אינן 'איכותיות'-הוא מרבה לזרוק את הראש אחורה, יונק לדקות ספורות,לפעמים אפילו בקושי כמה דקות.
בלילה לעומת זאת, הוא לא יודע שובע, יונק במשך שעות, והתחושה היא שהוא כל הלילה על הציצי...
ביום אני מניקה בכל מיני מקומות, בלילה מניקה בשכיבה במיטה.
פעם בכמה ימים הוא מקבל מנה אחת של תמ"ל, אם אני לא נמצאת או סתם לשם הנוחיות. לפעמים חלב שאוב.
אני עייפה, מרגישה שניסיתי הכל, ואני על סף אפיסת כוחות.
מאד רוצה להמשיך להניק, אבל כבר חשבתי שאולי אין לי מספיק חלב, שהזרימה לא מספקת, לא יודעת...
הוא בסהכ שומר במהלך היום על שגרה של עירות, שינה, ואכילה, אבל כאמור האכילה קצרה ומרגיזה, וככל הנראה הוא נשאר רעב ומשלים את זה כל הלילה...
אשמח לכל עצה, עזרה, תמיכה....
תודה

בעיה התנהגותית? או קושי בזרימה?

הי
השאלה היא: איך הוא עולה במשקל?
אם הוא עולה טוב, זאת אומרת שסה"כ ביממה הוא אוכל מה שהוא צריך.
אם זה כך, צריך לנסות לשפר את ההנקות ביום.
אם הוא עולה המון, אז יתכן וסה"כ הוא יונק יותר מדיי??? ואז זה לא השלמה בלילה, אלא התנהגותי.
אם עולה במשקל מעט, אז כנראה יש באמת בעיה בזרימה.
אם תעני לי על השאלות, אנחה אותך הלאה.

ענת122

New member
תשובות

קודם כל תודה!
מדובר בתינוק גדול, אחוזון 74 במשקל בערך, אחוזון 97 בגובה. עד כה עולה כמו שצריך. לא יותר מדי ולא פחות.
לתחושתי, צריך לשפר את איכות ההנקות, ובהחלט בלילה יש אספקט התנהגותי. מה שקרה בזמן האחרון זה הירדמויות תוך כדי הנקה בלילה, ואז התעוררויות תכופות, ממש כל שעה, כאשר הדבר היחיד שמרגיע אותו זה הנקה, אבל זה לא ממש האכלה פעם בשעה, זה נשנוש. זה גם לא כמו בקפיצת גדילה.
יש מעט האכלות ביום ובלילה שהן איכותיות, כמעט תמיד זה נשנוש קצר.
זה גרר גם בעיות שינה קשות, כי כבר כל שיטות ההרדמה האחרות שעבדו מצוין כבר לא עובדות. בתוך העייפות אני מתפתה ונותנת לו לינוק לדקה, ואז נרגע, וזה גרוע... התחלתי לחשוב שאני צריכה יועצת שינה ויועצת הנקה ביחד!!!
בקבוק הוא אוכל בתיאבון, והתחלתי לחשוש שזה הפתרון אבל אני לא רוצה לוותר. אין לי בעיה לשלב, אני אפילו מעדיפה, השאלה איך.
אשמח לתת כל מידע נוסף ואף להתייעץ בעל פה אם נראה לך עדיף
תודה

תינוק נורמלי

בהחלט לא פשוט. האם פגשת יועצת הנקה? השינויים שאת מתארת בדפוסי ההתנהגות שלו מתאימים מאוד לגילו. ב3 ח' תינוק עובר שינוי התפתחותי משמעותי. הוא תקשורתי יותר, הרפלקסים מפנים מקום להתנהגות רצונית. שינויים אלה מתבטאים בדפוסי אכילה ושינה. מה שאת מתארת אפייני לגילו ולא עשית שום טעות בכך שהרדמת אותו בהנקה. אין לו שום בעיה התנהגותית! והוא לא זקוק ליועצת שינה. אין שום בעיה עם זה שהוא נרדם בהנקה, כך תינוקות בגילו נרדמים. אם יש קושי בהנקה כדאי לבדוק אותו עם יועצת הנקה מוסמכת. תקלי על עצמך אם תשני במהלך היום כשהוא ישן כדי שתוכלי לתפקד בלילה. גם סידורי השינה יכולים להקל עליך. בעיקר, ההבנה שזו התפתחות נורמלית של תינוק ושזה יעבור הן מחשבות שיאפשרו לך להמשיך ולמלא את צרכיו בהתאם לגילו.

התנהגותי?

מסכינה עם יעל,
זה לא בעיה, אבל תינוק שקם כל שעה בלילה לינוק
בגיל 3 חודשים זה או שהוא משלים הנקות,
או שזה תהנגותי.
וזה בהחלט נורמלי להירדם בהנקה גיל הזה.
אף אחד לא אמר אחרת.

ענת122

New member
ועוד משהו קטן

1.זה קורה גם בהרדמות במהלך היום
2.הוא לוקח מוצץ אבל מאז השינוי הזה הוא לא ממש מוכן, רק אחרי שנרגע

נשאר רעב?

הי ענת
לא נראה לי שהוא רעב.
אני לא רק שומעת ממך ולכן אני משערת, אבל לי נראה
שהוא מסיים לינוק מהר מאוד
אבל עדיין מאוד רוצה להיות מחובר אליך.
אם הבעיה היא רעב, או הנקה לא מספקת,
את יכולה לשאוב, לתת לו חלב שאוב, כמה שהוא רוצה
ולראות אם יש שינוי בהתנהגות.
או לעשות שקילת נסיון ולראות כמה הוא יונק
בהנקה "קצרה".

בהחלט לזרום איתו

כל מה שתארת מתאים לשינויים של גיל 3 ח'.
יכול להיות שיש קושי מסוים בהנקה ואותו כדאי לברר עם יועצת הנקה שתעריך את המצב ותוכל לתת לך פתרונות מבוססים.
בגיל הזה, כתוצאה מהשינוי ההתפתחותי שתארתי קודם עולים מהתינוק סרובים לדברים שהיו ברורים מאליהם קודם לכן כמו התגובה שלו למוצץ במשך היום.
אם קודם לכן המציצה שלו היתה רפלקסיבית, כעת היא רצונית והוא יכול לסרב לה כשהוא בעצם מעוניין לינוק.
בגיל הזה תינוקות יונקים יעיל יותר ולכן קצר יותר ביחס להנקות העבר. מה שנראה לך כנישנוש עשוי להיות פשוט יניקה יעילה.
מעבר לכך הוא לא יונק רק מטעמים של רעב ולכן טבעי שלא כל ההנקות הן "ארוחות" גדולות. ביום חם למשל יוסיף עוד כמה הנקות קצרות כדי לאסוף נוזלים. צרכים נוספים שלו מתמלאים בהנקה ולכן כדאי בהחלט לזרום איתו.
אם תהיה בעיה בעליה במשקל, אם הוא מראה תסכול בהנקה (מושך, מתלונן או בוכה) כדאי לבדוק מה קורה שם.
כדי למקסם את הנקות היום את יכולה להניק אותו בסביבה שקטה כדי להמעיט בגירויים. כיוון שהוא נפתח לעולם דעתו כנראה מוסחת בקלות ולכן אולי ההנקות ביום מרגישות לך קצרות ולא יעילות. נוספת לזה העובדה שהוא כנראה יעיל יותר וזה מרגיש כמו הנקה שהיא "לא ממש ארוחה".
לסיכום,
אני מאמינה שאתם עוברים שלב מאוד נורמלי בהתפתחותו. אם יש קושי בהנקה עצמה כדאי לבחון את זה בייעוץ הנקה שיסייע לך להבין האם הוא אוכל מספיק ואיך ניתן להפוך את ההנקות לנוחות יותר.
בהצלחה,

שאלה מורכבת

הי ענת
יש גישות שונות.
יש שיגידו לך שבגיל 3 חודשים אין להתערב בקצב של התינוק
ולנסות לתזמן או "להתערב" בלו"ז הטבעי שלו.
אני יודעת בוודאות שכבר בגיל כזה
אפשר לנסות לעזור להתחיל להקנות הרגלי שינה,
יותר נכון, ללמוד איך לא לעשות טעויות בנושא.
ואינני מדברת על שיטות שפוגעות חלילה בנהקה או בתינוק כמובן.
הרעיון שלך, יועצת הנקה ויועצת שינה, הוא נכון במקרה שלך,
אם את מוטשת ובמצב נפשי לא טוב.
הנקה צריכה לבוא בטוב, היא צריכה להיות נעימה לשני הצדדים.
לא תמיד זה מתחיל כך ולפעמים יש קשיים בהמשך, אבל אפשר ומומלץ לשדרג את ההנקה
למקום נוח והגיוני.

ענת122

New member
תודה לשתיכן

תודה על התגובות המושקעות והמכוונות
אתן לזה עוד כמה ימים לבחון את המצב, ואצור עמכן קשר באופן "אמיתי" בטלפון במידה וארגיש צורך בהמשך הכוונה
שוב תודה

למעלה