הנקה בעבודה

dadi1

New member
הנקה בעבודה

שלום רב, במקום עבודתי נותנים לי את האפשרות לנצל את שעת ההנקה, אך ישנה בעיה. מקום העבודה מרוחק ב- 30 ק"מ מביתי, ואופן ההגעה והחזרה הוא ע"י הסעה שהחברה מממנת. כעת, כשאני רוצה לנצל את שעת ההנקה, ולצאת שעה מוקדם יותר, האפשרות שהארגון מעמיד בפני הוא: הגעה בבוקר עם ההסעה וחזרה בתחבורה ציבורית (יחזירו לי את עלות האוטובוס). הבעיה היא שאין אוטובוס מהאזור תעשיה בו אני עובדת, אלא רק מן התחנה המרכזית באותה העיר. על מנת לממש זאת, מחלקת כח אדם אמרה שיש באפשרותם לנסות לעזור בהסעה לתחנה המרכזית, אך לא מבטיחים לי שכל יום יעמוד וימתין לי נהג בשעה המיוחלת. חשוב לציין, שנסיה באוטובוס, משמעה הגעה לבית בערך באותה שעה אילו הייתי נוסעת בהסעה (נסיעה לתחנה המרכזית, המתנה לאוטובוס, נסיעה של 30 ק"מ בתחבורה ציבורית עם עצירות בדרך). ביקשתי מהם להחזיר לי נסיעות הלוך חזור (של אוטובוס אפילו) ואני אגיע עצמאית ברכב - אך נעניתי בשלילה. אני ממש אובדת עצות - מה אני יכולה לעשות? אני כבר פספסתי יומיים של יציאה מוקדת והיום היום השלישי. כמובן מיותר לציין, שאינני מקבלת שכר על השעה שנשארתי שכר כשעה נוספת. אני מרגישה מקופחת ושלא נותנים לי לממש את שעת ההנקה שלי - מה גם שאני באמת מניקה והעולל יונק בלבד, ללא תחליפים כלל. אשמח לקבל את עצתך בהקדם האפשרי. בתודה מראש, רעיה.

שיחת הלב עם שר האוצר

נקודת המפגש של הלב וההיגיון. כאבא מיניק אני מדבר, כמי שאשתו מניקה שני ילדים הנקה ממושכת. אני שומע אותך מנסה לאזן בין הקול הפנימי שאומר לך לרוץ ולהיות בבית לקול המעשי שאומר לך " הוצאות . . . זמן . . . תוספי מזון . . ועוד" להליכה בעקבות הלב יש לפעמים מחירים ( במובן הקונקרטי והכללי ) אך לעוצמה ולקרבה שמתחוללים אין תחליף. הנקה זה לא רק תזונה ובריאות ( מערכת חיסונית וכו' ) הנקה זה לתת את עצמך ללא גבולות, כי ככה התינוק צריך אותך ! קיצורי דרך ותחליפים רגשיים מכרסמים עמוק בנפש. חזקי ! התמידי בדרכך ! מצאי איך לתת את המירב שבך ! לא חישובי תועלת ויעילות - נתינה ואומץ ללכת עם הלב אמיר דרור

יונית א

New member
מחירה של ההנקה

מבלי להכנס לשכר שלך ,עלותה של שעת עבודה ויכולת להתנייד ברכב פרטי לעבודה- כל זאת מול האפשרות שלא תניקי, לא "שווה " את המחיר. קודם כל ממשי את הזכות שלך להנקה, צאי שעה קודם וסעי ברכבך הפרטי כדי להגיע הבייתה כמה שיותר מהר. הם כנראה "מכוסים" מבחינה חוקית , והתינוק שלך מכוסה? הנקתי תמיד חודשים ארוכים (לא הנקה מלאה כמובן) ועבדתי מלא באותם חודשים, ואם לא ממשתי את כל זכויות ההורות שלי, לא נורא, העיקר שהתינוק ינק כי לי זה היה חשוב. אז לא להגיד "פספסתי יומיים של יציאה מוקדמת" קודם כל צאי ותניקי אותו, אח"כ תתחשבני איתם על זכויות ,קפוח וכו.. ואם תפסידי בהתחשבנות- לא נורא כי במתמטיקה של החיים תרוויחי את הזכות להניק.

dadi1

New member
תשמעו- התינוק שלי אוכל רק חלב אם

אם בהנקה ואם בשאיבה- אני שואבת במקום העבודה שלי והוא לא אוכל שום דבר אחרא מלבד חלב אם- גם אם אצטרך לעזוב את עבודתי- אעשה זאת- רק על מנת להמשיך לתת לו חלב אם ולא כל מיני תחליפי- אין בכלל שאלה כזו. הבעיה היא שאני רוצה לממש את זכותי ולקבל את הזמן הזה להיות עם ילדי וזה לא כל כך מסתייע בגללם.

יונית א

New member
יקירתי

שאספר לך על מקומות עבודה שלא מוכנים לצרף את "שעת ההנקה" לסיום יום עבודה, וטוענים שמקומה בצהרי יום? שטוענים שהנסיעה אל ביתך וממנו באמצע היום(או סופו) היא בעיה שלך, כולל כלכלית והם אמורים (אם בכלל) לספק לך הסעה מרוכזת כמו יתר העובדים? החוק מדבר על שעת הנקה עד גיל 7 חודשים -4 חודשים מתום חופשת הלידה-שעה לצאת להניק ולחזור. את יכולה לפנות לשדולת הנשים: שדולת הנשים בישראל טל': 6120000 - 03 בימים א' ב' ה' בין השעות 17 – 19 או ארגונים אחרים דומים.

אפרתש

New member
הבעיה זה לא מה התינוק אוכל

כי את שואבת בעבודה. הבעיה שאת מרגישה מקופחת. אני לא בטוחה מה החוק בדיוק אומר, אולי שווה להתייעץ עם הייעוץ המשפטי של נעמ"ת. אני לא בטוחה שמעביד מחוייב לתת לך הסעה. מה כתוב לך בחוזה? אם את באיזור תעשיה, בודאי עובדים במקום אנשים מהישוב בו את גרה. חפשי דרך למצוא אנשים הגרים באותו יישוב ועובדים באותו איזור, שיסכימו לקחת אותך טרמפ. יש איזה פורום ליישוב הזה? יש עיתון מקומי שאפשר לשים בו הודעה בלי כסף? יש לך שכנות מהסוג שמכיר הרבה אנשים, אולי הן יכולות להכיר? בעלי ככה "מצא" טרמפיסט קבוע - ההוא זיהה על הרכב את סמל החברה, וניגש לשאול אם אפשר לנסוע יחד. עצה קטנטנה - אני מאד מבינה את רצונך העז להיות עם ילדך. נשמע שאת אוהבת וקשורה אליו ורוצה לעשות הכל עבורו. אבל נשמע שמקום העבודה דווקא מנסה ללכת לקראתך. לכן היזהרי ואל תאמרי למנהלת כוח האדם דברים כמו "זה לא מסתייע בגללכם". למנהלות כוח אדם (ותסלחנה לי אלה המשתתפות כאן בפורום) יש נטיה להיעלב מדברים כאלה. הן מרגישות שהן פועלות לטובת העובדים, ולוקחות ללב כשמביעים עליהם ביקורת. אופס. יצאה לי הכללה. עדיף לדבר איתה מהלב, בלי לתקוף. לשתף אותה בבעיה. יש כאן פורום הנקה, אני מציעה שתקפצי לביקור. לא בטוח שיש להן נסיון במה שאת מתארת כאן, אבל הן פורום מאד תומך וחברותי, ואני בטוחה שהן תוכלה לעזור במשהו.

siv30

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

אין לי תשובה אחרת או חכמה יותר ממה שנתנו לך כאן.
י איתך. את יודעת זה לא חייב להיות כך, או עבודה או הנקה אבל יש מעבידים שבוחרים באופציית ה"מלחמה". לצערי, בימים טרופים אלה אין בחירה אמיתי בין בית לעבודה, בין הילד ובין קריירה וכולנו נראה נרתמות למסע חלקנו בעל כורחנו. לגבי שכר, הרשי לי האיר את ענייך שלפי הוראות החוק את זכאית לתשלום יום עבודה מלא כאשר את מנצלת את שעת ההנקה (כלומר זה לא תשלום בעד שעות נוספות אלא השלמת יום העבודה למספר השעות שאת אמורה לעבוד ביום. לדוגמא אם את אמורה לעבודה 8.5 שעות ויצאת אחרי 7.5 שעות את אמורה לקבל שכר כאילו עבדת 8.5 שעות. השעה תשולם לך בערך של 100 אחוז). לגבי קיפוח, אני חושבת שלא צריך ללכת לקיצוניות. המלחמה שלך היא מלחמה בתחנות רוח וכאשר צריכים את העבודה פרגמטיות היא הכלל הבסיסי. אז כמו שיונית הציעה לך את יכולה להגיע עם המכונית הפרטית שלך ואז לתבוע את המעביד על תשלום נסיעות (למרות שהם כביכול מארגנים הסעה). אני לא בטוחה מה תהיה התוצאה של מהלך כזה אבל יש לו סיכוי להצליח. את יכולה לשאוב ולהקפיא. אני מניחה שאם חזרת לעבודה הילד כבר בן 3 חודשים, אולי זו השעה לגיוון (ירקות, פירות) בין הנקה של בוקר לשובך מהעבודה. ישנם פתרונות, השאלה הבסיסית עד כמה את רוצה ללכת לכיוון של פשרה ופתרונות חלופיים ולאו דווקא להתעמת עם המעביד שלך בנושא קיפוח. מקווה שעזרתי ותחזרי לעדכן.

מש1

New member
האם משפחתון סמוך למקום עבודתך

היה פותר את בעית ההנקה. ?

dadi1

New member
מה זה קשור?

הילד נמצא בבית בבייבי סיטר במהלך היום, לא איתי בעבודה. אני שואבת לו בעבודה ומניקה אותו כשאני חוזרת.

siv30

New member
אני חושבת שהכוונה היתה לשאול

האם במקרה שהילד היה במשפחתון ליד מקום העבודה שלך זה היה עוזר לך לפתור את הביעה.

דדי, תנסי לשאול בפורום הנקה,

המשתתפות שם מתמצאות היטב בכל מה שקשור לנושא וזה גם פורום מסביר פנים. גם טלפון לנעמ"ת/להסתדרות יכול לעזור- אולי שעת הנקה מעוגנת בחוק עם איזה כלל-עזר שנועד לאפשר למניקות לממש אותה? שווה לבדוק! ולדעתי- לא ברור מדברייך מה אכפת להם להחזיר לך עלות אוטובוס על שימוש ברכב? הרי זו האפשרות המעשית היחידה לנצל את שעת ההנקה. אולי אפשר לברר אם הקושי הוא הצורך בקבלות לצורך תשלום מקופה קטנה או משהו כזה. אם זו הבעיה, תוכלי לנסוע ברכב, אך להשיג כרטיסי אוטובוס בסכום הדרוש כדי לתת להם קבלות, ובא לציון גואל. בהצלחה. ומזל טוב.

למעלה