הנקה בשד אחד

א מ א ט

New member
הנקה בשד אחד

שלום רב, כאשר ילדתי הנקתי משני השדיים. לאחר שהתחלתי לשאוב גיליתי ששד אחד דל מאוד בחלב והתינוק שלי מתעצבן ומושך אחורה בכל פעם שיונק ממנו. לפני חודש הפסקתי לחלוטין להניק משד זה והיום אני מניקה משד אחד בלבד. אציין כי אין לי גודש בשד הלא פעיל ולפעמים אפילו נוזל ממנו חלב כאשר אני מניקה מהשד השני. שאלתי: 1. האם כאשר מניקים משד אחד זה מעודד יצור חלב בשד השני? 2. איך יתכן שאין לי גודש בשד הלא פעיל (כחודש)? 3. איך יתכן שנוזל חלב למרות שלא הנקתי בשד זה כחודש? 4. האם אפשר להניק משד אחד עד גיל 7 חודשים ? תודה!!

הנקה משד אחד

המצב שאת מתארת הוא לא כל כך נדיר. לפעמים אנחנו לא יודעות מה הגורם לכך שיש מיעוט חלב בשד אחד. האם התינוק העדיף את השד השני ובגלל זה ירד החלב? או להפך? בכל מקרה, זה המצב כרגע. אין שום בעיה בהנקה משד אחד. אפשר להניק חודשים ושנים. זה כמו המצב כאשר יש תאומים - כל אחד מקבל שד אחד. אני מכירה אישה שהניקה עד גיל 9 חודשים משני השדיים ומשד אחד עד גיל 3 שנים. כל עוד שהתינוק מסכים לינוק יהיה לו חלב. כאשר מניקים משד אחד זה משחרר הורמון בשם אוקסיטוצין שמכווץ את צינורות החלב גם מהשד השני. לכן נוזל משם חלב. כי נשאר עדיין קצת חלב שם, למרות שאת לא מניקה כבר חודש ואין גודש. אם היית רוצה להציע לו לינוק והוא היה מסכים, הוא היה יכול להחזיר את החלב (לפחות חלקי). יצור החלב בשני השדיים הוא עצמאי, ובגלל זה אין לך גודש בשד הלא פעיל. בהצלחה! אורית מדריכתה לה לצ'ה

למעלה