הנקה וגודש

בח29

New member
הנקה וגודש

היי, ילדתי לפני קצת יותר משבועיים שתי תאומות מקסימות, מהלידה התחלתי בהנקה וזה הלך מעולה.
לפני יומיים אשפזו אותי בבית חולים בגלל אבנים ודלקת בכיס מרה , דבר שיצר שכל היום שהיינו במיון לא הנקתי ולא שאבתי וזה גרם להיווצרות גודש ותחושה של אבנים בשדיים, כשהעלו אותי למחלקה הביאו לי מכונת שאיבה דבר המקל מעט על הגודש אבל עדין יש מקומות שהשדיים מאוד קשים.
אשמח לקבל המלצות מה עושים בשביל להמשיך בהנקה ולמנוע מה גודש להתפשט

תודה מראש

טל ומטר1

New member
החלמה מהירה

לשאוב באפן סדיר . לפי הידוע לי ממליצים על כל שלוש שעות.
סחיטה ידנית יכולה לעזור בעניין הגודש . לי בבית חולים לאחר הלידה הביאו מן פדים קפואים זה הקל מעט על בכאב .

ונוס 26

New member
להמשיך לשאוב ועיסויים מקומיים

אם התחושה של "מקומות קשים" היא מקומית (נקודות מסוימות שמרגישות כמו גוש) - זה יכול להיות סתימה בצינוריות ולא גודש.
תמשיכי לשאוב כמה שיותר ותעסי כמה שאפשר (זה לא נעים, מתחת למים חמים במקלחת יותר נסבל) את הנקודות הקשות, תנסי "לפרק" את הגוש בעיסויים.
וכמובן, להמשיך להניק כמה שיותר כל הזמן. זה הכי יעיל.

שחרור גודש

הי בח

מזל טוב, ברוכה הבאה אלינו.

איזה בלאגאנים אחרי הלידה...
מקווה שאת מרגישה יותר טוב. איזה סיפור...
את כבר בבית ? מקווה שכן..
הכי חשוב - זה לשחרר את החלב שלא "יתקע" בשד.
כמו שכתבה ונוס - חשוב לרכך את הנקודות הקשות בשד. נסי לחמם את המקום - עם קומפרסים חמים או במקלחת. ואז לעסות את האיזור - בעיגולים כדי לרכך ולנסות כאילו להמיס את הגוש שיש שם.
אחרי העיסוי - שאבי.
אם את לא מניקה כעת - חשוב שתשאבי בתדירות גבוהה כדי שהחלב לא ישאר הרבה זמן בשד.
את יכולה לקחת משהו נגד כאבים- אדויל או נורופן אפשרי. יש בהם גם חומרים שהם מרפי שרירים וגם חומרים נוגדי דלקת שיכולים לעזור כדי שלא תתפתח דלקת.

תרגישי טוב

למעלה