הנקה והירדמות עצמאית

הנקה והירדמות עצמאית

אני מקווה שהשאלה מתאימה לכאן כי היא קשורה גם לייעוץ שינה.
אני מניקה תינוק בן 5 חודשים, בקרוב אני חוזרת לעבודה ומעוניינת ללמד אותו להירדם באופן עצמאי ובמיטה שלו ...
הבנתי שמבחינת הגיל הוא בשל וזה אפשרי.

אני מאוד רוצה להמשיך להניק אבל אבל תוהה האם דבר צריך לבוא על חשבון דבר?
כרגע הוא מסוגל להתעורר גם כל שעתיים-שלוש בלילה, לינוק קצת ולהירדם שוב. לפעמים אנחנו מרדימים בלי הנקה (קצת הרגעה על הידיים עד שמתנמנם). בשנות היום בכלל אין מה לדבר, ונרדם רק על הציצי.. מקסימום בעגלה.
איך אפשר לשלב בין הנקה לבין הרדמות עצמאית? כלומר לנתק קשר בין הנקה להירדמות, וגם לרווח את ההתעוררויות בלילה- אני עייפה ורוצה לישון כמה שעות ברציפות....
בנוסף כרגע ההנקה היא לפי דרישה, ואני לא רוצה להגיע למצב שילך לישון רעב, ואז כעבור שעתיים- שלוש יתעורר ואני לא אהיה בטוחה אם זה מרעב או "סתם".
תודה!

הירדמות והנקה

אחד ההקשרים הקשים והמורכבים לשינוי זה הקשר בין הנקה להירדמות.
זה מתחיל באמת מצורך קיומי כאשר תינוק נולד וזקוק להנקה בתווך של כל כ-3 שעות ולפעמים
פחות והופך עם הזמן לסוג של הרגל.
הרגל לאכול בלילה, התינוק מתעורר קורא להוריו והמחשבה הראשונה היא "התינוק
רעב". אך לא כך הדבר והרבה פעמים לפני שמשתפים פעולה עם ההרגל יש מקום לבחון דרכי
פעולה נוספים למשל- שהאבא ייגש לתינוק וינסה להחזיר אותו לשינה.
בערך סביב גיל 4 חודשים דפוסי השינה משתנים, יש נטייה למספר ההתעוררות ולאו דווקא קשורים
לרעב.
המחשבה היא שתינוק שחצה את גיל 5 חודשים ו/או הגיע למשקל של 7.5 ק"ג. יכול לרווח בין
ההנקות בלילה. לרוב שנת הלילה בגיל זה אמורה להתחיל יחסית מוקדם שש/שבע
בערב כאשר מקדימים לשינה טקס שינה שכולל הנקה, אמבטיה, עיסוי עדין, שיר, שהייה בחדר,
עמעום אורות, אולי שילוב של עוד הנקה אם יש צורך ומעבר למיטה. אפשר לנסות גם ללא הנקה
נוספת ע"י חפץ מעבר כמו מוצץ, שמיכה על הפנים, מגע.
המשמעות של טקס שינה בזמנים קבועים ופעולות קבועות זה לייצר קשר בין הפעולות
לשינה שמתקרבת.
מה חשוב שיתקיים בכדי להצליח לצמצם את מספר ההנקות הליליות,
ראשית לוודא שהתינוק ינק מספיק במהלך היום ולא קיים חסר קלורי.
שנית להפחית בהדרגה את מספר ההנקות בלילה, ככל שהוא יתרגל לאכול פחות כך הוא ירווח בין ההנקות .
המלצות -
לא להתחיל בזמנים של שינויים ומעברים.
לגייס את האב לתהליך הגמילה.
להציע לתינוק "האכלת חלום" – המשמעות שאם למשל בשעה 19:00 התינוק ישן, ברור שהוא לא
יחזיק רצוף 10 שעות שינה ללא הנקה, את יכולה להחליט שבעה 23:00 – 24:00 את מניקה אותו
מתוך שינה, רוב התינוקות ישתפו עם כך פעולה ואם יש צורך את יכולה לבחור בהנקה נוספת לפנות
בוקר.
הצעה נוספת זה להתחיל להקטין באופן יזום את משך ההנקה ולנסות להמשיך ולהרדים בצורה
אחרת, את תכתבי את משך ההנקה לא התינוק.
מקווה שנתתי לך כמה טיפים להתחלה, אם יש צורך במידע נוסף אשמח לענות.
ליאת ארנון

הי ליאת, המון תודה על תגובתך

אנחנו בהחלט מיישמים כמעט את כל הדברים שכתבת.
חוץ מהאכלת חלום, שאני פחות מתחברת... אנחנו מבצעים טקס שינה מסודר, בסביבות 7 בערב- אמבטיה, סיפור, הנקה, ואז אני מכניסה אותו למיטה והוא בעצם מתחיל לבכות. אני מנסה להרגיע באמצעות טפיחות, ליטופים, לפעמים מרימה ומרגיעה ואז מניחה שוב במיטה. בסוף אחרי זמן רב הוא נרדם "בלית ברירה". זה עדיין לא מצמצם את ההתעוררויות הרבות בלילה, שאני מניחה שכרגע גם קשורות למשבר 4 חודשים.
בלילה, אכן בעלי התגייס למשימה והוא ניגש אליו הרבה פעמים. אני מניקה בערך פעמיים כל 4 שעות בערך. אבל התעוררויות הביניים האלה מאודד מתישות ובעצם גורמות לשינה לא רציפה בעליל, של אף אחד מהגורמים. הוא גם לא לוקח מוצץ וזה מאוד מקשה.
&nbsp

למעלה