הנקה והפלות?

giraffelle

New member
הנקה והפלות?

אני מניקה ילדונת בת שנתים וחצי. כבר כמה חודשים שהיא יונקת רק פעם ביום (לפני השינה) ולפעמים גם זה לא.
מעוניינת בילד נוסף.
מיד לאחר שעברתי להנקה אחת ביום נכנסתי להריון, שלצערי הסתיים בהפלה מוקדמת (שבוע 9+, כשהעובר הפסיק להתפתח זמן מה קודם לכן).
חודשיים אחרי ההפלה נכנסתי שוב להריון, עכשיו שבוע 6+ או 5+ אבל כרגע נראה שגם הוא לא הולך לשרוד. התחילו דימומים והשק קטן מדי (עדיין יש סיכוי שזה בסדר, אבל אני במצב רוח פסימי כרגע).

ממה שביררתי, הנקה לא אמורה לגרום להפלות. החשש היחיד הוא מהתכווצויות של הרחם וגם זה לא באמת נכון.
השאלה היא אם באמת אין שום סיכוי שההנקה "אשמה" בהפלה? (אחת אם נהיה אופטימיים, שתיים אם נכנע לפסימיות).
אני כבר מעבירה סרטים בראש על בירור הפלות חוזרות, אבל אולי באמת השלב הראשון הוא להפסיק להניק?

ההנקה כבר לא מאד חשובה לי, בכל זאת שנתים וחצי. עם זאת אני מעדיפה לא להפסיק עכשיו כי זה עדיין נחמד לשתינו. תכננתי להמשיך עד סוף החורף (כדי לעבור את המחלות) ואז כנראה לגמול.

אני כמובן מקווה שזה תיאורטי וההריון הנוכחי ימשיך בצורה תקינה, אבל הדרך שלי להתמודד עם הלחץ כרגע היא לאסוף מידע על תסריטים גרועים. אז אני אשמח לתשובה ונקווה שהיא תישאר תיאורטית

תשובה

שלום לך
זה מקסים שאת מניקה עד כה
ידוע שאם ישנו סיכוי להפלות רצוי להפסיק הנקהכן בגלל התכווצויות רחם
אני לא יודעת עד כמה משפיעה הנקה אחת ביממה עדין אני חושבת שכדאי לשקול הפסקה
תתיעצי גם עם הגנקולוג שלך
בהצלחה

giraffelle

New member
אני חוששת שגינקולוג יגיד סתם להפסיק

ואם ההריון הנוכחי מצליח להחזיק מעמד - האם כדאי לשקול הפסקה מיידית של ההנקה? (על כל המשתמע מבחינת היונקת)

כרגע הריון זה בעדיפות גבוהה על פני המשך הנקה, אבל מצד שני לא בא לי להפסיק סתם. אני חוששת שהגישה של גינקולוגים תהיה להפסיק וזהו גם אם אין באמת סיבה, ולכן אני רוצה לשמוע מה יש לאנשי מקצוע מתחום ההנקה להגיד...

האם יש קשר בין עובר שלא מתפתח לבין הנקה? כי זה מה שקרה בפעם הקודמת (עכשיו לא ברור מה קורה כי אני לא יודעת את גיל ההריון האמיתי, ולכן גם לא יודעת אם ההריון תקין או לא).

תשובה

את אומרת "אם ההריון יחזיק"
אף אחד לא יכול לדעת בודאות מה כדאי ומה לא
הנקה יכולה להיות קשורה להתכווצויות בהקשר להפלות, לא ידוע לי על קשר בין הפסקת התפתחות עוברית להנקה
תאכלי טוב ,בריא, מבושל,מגוון -תנוחי כשאת מרגישה צורך. את מניקה הרבה זמן וזה מקסים ,את עשית את הטוב ביותר-כעת אם יהיה צורך בהפסקה טובת ההריון
על פי דרישת הרופאים אני בטוחה שתדעי את הנכון לעשות
בהצלחה רבה

למעלה