הנקה ומוצקים

ג י ל י1

New member
הנקה ומוצקים

שלום בתי בת 7 חודשים, עד גיל 6 חודשים ינקה מלא גם כשאני בעבודה 3 ימים אני שואבת חלב בבוקר , וזה הלוך נהדר.לפני חודש התחלתי ירקות ועכשיו גם פירות .ובין לבין אני מניקה . בבוקר אני מניקה ב 10 היא אוכלת פירות ובצהרים ירקות שאלתי מה אפשר לתת בערב כי אני מרגישה שהנקה בלבד בערב לא מספיק לה . אני גם מרגישה שיש לי פחות חלב מכיון שהיא לא יונקת מלא מה אפשר לעשות , ועד מתי אפשר להניק ללא תחליבי חלב . בתודה אירים

sagitlaleche

New member
הנקה ומוצקים ../images/Emo20.gif

כיף לשמוע שלמרות החזרה לעבודה את מתעקשת להמשיך ולתת לבתך חלב אם! אם בתך יושבת, או לפחות מסוגלת לשבת על ירכי מבוגר, ניתן לצרפה לשולחן ארוחת הערב ולהציע לה מזונות המתאימים לה וכאלו המוכרים לה כבר: ירקות, עוף/הודו, אורז ועוד. בהצטרפות לשולחן המשפחתי היא יכולה לקבל לא רק מזון, אלא גם הרגלי-שולחן ותוך כדי חיקוי ללמוד איך מתנהגים, כיצד משתמשים בכלים וכו'. אם את מרגישה שיש ירידה בתפוקת החלב שלך, את יכולה לנסות להגביר את תפוקת החלב על ידי הצעת השד כמה שיותר בזמן שאתן יחד. נטילת כמוסות חילבה יכולות לעזור, כמובן שיש לשים לב לכך שחולות סכרת וסובלות מלחץ דם גבוה המטופלות כבר בתרופות, צריכות להמנע מנטילת הכמוסות ללא התייעצות עם גורם רפואי מוסמך מכיוון שיש לחילבה השפעה על לחץ הדם. תינוקות רבים יכולים לגדול מבלי לטעום לעולם תחליפי חלב. חלב אם מספק את כל צרכי התינוק עד גיל 6 חודשים ומגיל 6 חודשים יש צורך להוסיף מזונות המספקים את תצרוכת הברזל של התינוק. ניתן להמשיך ולהציע את השד כל עוד התינוק והאם מעוניינים בכך, במקביל למזונות המוצקים, בדומה לדרך הצעת המזונות שאת מתארת עם בתך!

rinat17

New member
ארוחת ערב

קוביות עגבניה קלופות, אבוקדו (בכפית או על לחם), קוביות לחם מרוח בחומוס (מעט), טחינה. בתאבון לשתיכן

sagitlaleche

New member
ארוחת ערב ../images/Emo20.gif

תפריט נפלא פרט לכך שמפאת גילה הצעיר, ניתן לוותר על העגבניה האלרגנית והחומצית מדי. פריכית אורז יכולה להחליף את הלחם אם נמנעים ממוצרי חיטה עד גיל מאוחר יותר. יש גם פריכיות כוסמת שזה מצויין. שקדיה בתוספת לטחינה... יאמי.

rinat17

New member
ארוחת ערב

שגית ,תודה על ההערה לגבי העגבניה, כי קיבלתי את ההנחיה הזו מרופא הילדים ומאחות טיפת חלב (שאמרו שניתן בעת הצורך לתת עגבניה כבר מגיל חודש) עקב צואה קשה שנוצרה מהברזל
(שהתחלתי רק בגיל חצי שנה - עד אז רק ציצי נכנס לפה של יערה).

sagitlaleche

New member
ארוחת ערב ../images/Emo20.gif

יש מזונות הידועים כאלרגנים כגון עגבניה, פירות הדר, בוטנים ועוד... כדאי לחכות איתם עד גיל שנה. מתן מזונות אלרגנים לפני גיל זה יכולים להגדיל את הסיכויים לאלרגיות גם ממזונות נוספים, לכן כדאי להמתין עד גיל שנה.

למעלה