הנקה ושילוב עם מטרנה

תהילה931

New member
הנקה ושילוב עם מטרנה

שלום לכולן,
ילדתי לפני שבועיים. ביומיים הראשונים בבית החולים התינוקי רק ינק. לאחר שבדקו לו את המשקל, הסתבר שהוא ירד קצת יותרמ 10 אחוז. ולכן המליצו לי לתת לו תןספת של סימילאק. בנוסף באמת שמתי לב שאני מניקה לפעמים קרוב לשעה. הוא נרדם ובסוף הוא מתעורר לאחר כמה דק שוב רעב. לכן התחלתי גם בבית לתת לו מטרנה. אבל במקום שהמטרנה תהיה ה״תוספת״ אני מתחילה להרגיש שבסוף ההנקה הפכה להיות התוספת. אני רוצה להמשיך להניק בלי לתת את המטרנה. השאלה היא איך עושים זאת? איך אני אדע שהוא אכל מספיק? הבעיה היא שכול פעם שאני מניקה אחרי כמה דק הוא נרדם. האם כל פעם כשהוא יתעורר להניק אותו מצד אחר?

ניהול הנקה והגברת ייצור חלב

תהילה שלום,
לעיתים לפעמים כאשר מתחילים לתת תוספות ייצור החלב פוחת וכתוצאה מזה מגדילים את התוספות וזה מן גלגל כזה שקשה לצאת ממנו.
לא ציינת איך בדיוק את משלבת, האם בכל הנקה את משלימה גם בבקבוק או חלק מההנקות הן רק בקבוקים?
בכל מקרה כעת צריך להגביר גירוי לשד וכך להגדיל את ייצור החלב, בהדרגה הכמות תעלה ותוכלי להוריד את התוספות. הגברת הייצור היא ע"י שאיבות תכופות. ראשית כל ארוחה התחילי קודם עם הנקה ולא הפוך. לאחר כל סיום הנקה ושילוב תמ"ל שבי ותשאבי עוד מס' דקות (גם אם זה "על ריק") לצורך הגברת הייצור. לאט ובהדרגה כמות החלב תעלה מיום ליום תראי שהזרימה טובה יותר והכמויות עולות. כמובן שכל מה שאת שואבת את יכולה לתת תינוק ואת מה שאת נותנת את יכולה להחליף את התמ"ל (כלומר אם שאבת 30 מ"ל ואת נותנת בכל ארוחה כ-60 מ"ל סימילאק את יכולה חצי מהכמות לתת את השאוב ולהשלים 30 סימילאק), לאט כשהכמויות יגדלו את יכולה לגמרי להחליף את התמ"ל בחלב שאוב. ככל שהזרימה והכמות תגדל לתינוק יהיה קל יותר לינוק מהשד.
במצב שהוא נרדם על השד את יכולה תוך כדי יניקה לבצע עיסוי לשד וכך לגרום לו להישאר ערני ופעיל על השד.
ההמלצה היא להניק בכל הנקה משני הצדדים, לא באופן שווה, אלא צד אחד עיקרי שממנו רוב זמן היניקה, איתו את גם מתחילה להניק, לאחר שהוא התנתק וסיים את צריכה להציע לו מהצד השני, לכמה זמן שירצה, בהנקה הבאה התחילי הפוך בצדדים.
אצל תינוק יונק אנחנו יודעים שהוא מקבל מספיק לפי מס' פרמטרים:
בין 4-6 טיטולים עם שתן, בין 2-8 טיטולים עם צואה - הצואה של תינוק שיונק טוב צריכה להיות בצבע צהוב חרדל עם גרגירים (כמו חרדל דיז'ון) וכמובן להיות במעקב משקל בטיפת חלב ולראות שהוא עולה יפה במשקל.
חשוב לציין שרצוי להעביר אותו לחלב שאוב ולהנקה מלאה בהדרגה ולא מיד להוריד את התוספות, כשתראי שכמויות החלב גדלות בשאיבות והוא יונק ביעילות מהשד מספיק ונותן מספיק טיטולים עם שתן וצואה את יכולה להוריד את התוספות.
שיהיה בהצלחה!

תהילה931

New member
רוני שלום

קודם כל תודה על התשובה המהירה. בד״כ לאחר שאני מניקה, אני נותנת לו תוספת של מטרנה. זה יוצא כמעט בכל הנקה. בלילה בד״כ יוצא שאני ינותנת לו רק מטרנה בלי הנקה בכלל. אבל לפעמים הוא חייב את התוספת של ההנקה כי זה עוזר לו להירדם. אם הצלחתי לשאוב כמות של חלב אני נונת לו בבקבוק במקום המטרנה. אבל הבעיה היא שלא תמיד אני מצליחה לשאוב כמות מתאימה. האם עליי להמשיך לשואב חלב גם כשאני רואה שלא יוצא חלב? בד״כ בהתחלה יוצא ולאחר כמה שניות מפסיק הזרם. ואז אני מפסיקה לכמה דק׳ מעסה את השד ושוב מנסה אך שוב זה קורה. לגבי הצואה- זו הצואה שיש לו- בצבע חרדל עם גרגירים. רציתי גם לשאול אם צריך להיות להנקה משך זמן מסויים למשל מינימום 30 דק בצד אחד. או שזה בסדר שהוא יונק לפעמים קרוב לשעה?

המשך תשובה

שלום לך,
הרעיון הוא להגביר אצלך את הגירוי ולכן אכן מומלץ להמשיך לשאוב עוד מס' דקות לאחר שמפסיק לצאת חלב, לשאוב כאילו "על ריק" וכך זה יגרה את הגוף לייצר יותר. את העיסוי תעשי תוך כדי שאיבה.
לגבי זמן יניקה, לא נהוג להגביל את זמן ההנקה, אנחנו ממליצים להניק לפי דרישה וכשהוא מסיים הוא יפסיק בעצמו. מומלץ להניק משני צדדים כשהצד הראשון שאיתו את מתחילה הוא הצד העיקרי ורוב ההנקה ממנו, מעל 15 דקות אם התנתק בעצמו את יכולה לנסות לעשות לו גרעפס ולהציע את הצד השני לא משנה לכמה זמן. תוך כדי יניקה את יכולה לבצע עיסוי לשד, זה יגביר את הזרימה ויעזור גם להגברת הייצור.
שיהיה בהצלחה וחג שמח.

אבחון היניקה של התינוק

שלום לך
אני ממליצה לך כמה שיותר לפגוש יועצת
הנקה כדי לאבחן את ההנקה.
אולי את מחברת לא נכון?
אולי יש לתינוק לשון קשורה?
אולי יש לו בעיה במציצה?
אולי בעיה של טונוס שרירים?
לשאוב ה מצויין, אבל זה רק החצי שקשור אליך.

למעלה