הנקה ללא הריון

צופה121

New member
הנקה ללא הריון

היי לכולן

אני רוצה להניק ללא הריון.
יש כאן כאלו שניסו?
אם כן ממש אודה ואשמח להמלצות.

נ.ב. בנתיים התחלתי שאיבה דו-צדדית 5 פעמים ביום (X 5-10 דקות כל פעם) באמצעות משאבה חשמלית חזקה, ואני עומדת להתחיל לקחת גם חילבה)

תודה רבה
!!

במקרים היחידים ששמעתי שבהם נשים הצליחו להפיק

כמות משמעותית של חלב ללא הריון, היו רק בעזרת טיפול הורמונלי בשילוב של שאיבה. וגם אז לא תמיד.
בהצלחה.

צופה121

New member
אוקי.. על זה אני מדברת =

על שאיבה פלוס מוטיליום וכדומה (שפעיל הורמונלית = מרבה פרולקטין)

tuttifrutti

New member
מורידה בפנייך את הכובע

But if you get a baby that is old enough to undertand he/she can get food in an easier way it might be difficult to convince him/her to take the breast.

Good luck! And will be happy to hear feed back.

former Tipat Chalav nurse

gezers

New member
הנקה ללא הריון

אמנם לא הגעתי לשם בסוף (הריתי באופן ניסי לגמרי..) אבל קראתי המון חומר וחקרתי לא מעט בנושא. למיטב הבנתי רק שאיבה זה לא תמיד מספיק, התהליך כולל תקופה של כ-6 חודשים בהם יש לקחת גלולות (הדמיה הורמונלית של הריון..) בתוספת תרופה שנקראת מוטיליום (דומפרידון) שתפקידה העיקרי הוא נגד בחילות בכלל ותופעת הלוואי הרצויה לנו שלה היא העלאת רמת הפרולקטין.. אחרי כחצי שנה חותכים את הגלולות וגורמים לגוף ל״חשוב״ שההריון הסתיים, כשבתוספת הפרולקטין הגבוה זה הזמן לייצר חלב.. בשלב הזה מתחילים בשאיבות. יש לא מעט סיפורי הצלחה ברשת וגם סרטוני הדרכה. אנסה לחפש לך בערב.. בהצלחה.

הי צופה

מסכימה לשמוע דעה אחרת?

ביקשת המלצות ולא קונטרה המלצות....אני ערה לכך. אז כותבת לך את הדברים באמת בעדינות,וכמו בכל קריאה פורומית- את יכולה 'לקחת' או להתעלם.
אילו הייתי מדברת איתך,הייתי שואלת אותך למה כל כך חשוב לך להיניק.אני מדמיינת אותך משיבה לי בשני סוגים של תשובה. ששמעת שחלב אם זה יותר בריא לתינוק מכל חלב אחר,וגם שמרגיש לך שכך תהיה יצירת קשר טובה יותר בינך לבין העולל/העוללית. נכון?
אז לשני אלה רוצה להשיב.-
לעניין הראשון-נראה לי שחלב אם איכותי הוא חלב שהושג באמצעים טבעיים ולא מלאכותיים. לא הייתי רוצה לחשוב שבתוך החלב התינוק יינק גם את שאריות ההורמונים שהביאו לייצר את החלב.פרט לכך- דובר בעבר בפורום על הקשר בין נטילת דוזות [כמויות] של הורמונים לבין הסיכון ללקות בסרטן. ידוע למשל על אימהות שילדו תינוקות בריאים לאחר טיפולי פוריות וכעבור כחמש שנים לקו בסרטן צואר הרחם ככל הנראה עם קשר להורמונים שנטלו בטיפולי הפוריות.חשוב לחשוב על זה - כי לבטח היית רוצה להישאר שנים רבות בריאה וחסונה הן בעבורך והן בעבור ילדך או ילדתך.

אבל....יקירתי לא רק להפחיד הגעתי...
כי לגבי העניין השני- יצירת החיבור והפיזיות המרובה....למה לא? לכי לקרוא את הספר "עקרון הרצף". או אפילו רק את הערך עליו בויקיפידיה. מחברת הספר ,לידלוף,יצאה כחוקרת אתנולוגית בשנות ה-70 לונצואלה,גרה שנתיים במחיצת שבטי אינדיאנים ,והתרשמה שחיים של התינוק כשהצמודים לגוף האם [במנשא] 24 שעות ביממה- מביאים הרבה ביטחון לעצמאות לילד כשנפרד מהמנשא.על בסיס התצפית שלה כתבה את הספר, ובמשך כבר עשרות שנים יש נטייה בקרב לא מעט אימהות ללכת לפי רוח הדברים.
זה פחות כואב משאיבה....ועונה באופן כוללני על המשאלה לקירבה....ותשמעי משהו מעניין לסיום. לפני שנים הכרתי אמא מאמצת שגידלה את התינוקת שלה באופן מלא ואדוק לפי עקרון הרצף. כשפגשתי את האם וילדתה כעבור כמה שנים....היה לא יאומן[ממש ממש ממש] עד כמה שהיו דומות שתי טיפות מים זו לזו.ברור שלא בטוח שזה בגלל דרך הגידול הצמודה....אבל זה היה מרשים...והן נראו קרובות מאד.
אם את נחושה בעניין השאיבה- שיהיה בהצלחה. ואם הדברים שכתבתי make sense - שתהיה זו תרומתי הצנועה....
ובעיקר מזל טוב לך!!!

ועוד משהו

בלי שום קשר- אני שומעת על חילבה רק דברים טובים....
מיוחסים לצמח הזה יכולת ויסות רמות סוכר וכולסטרול,הרגעת כאבי בטן וכאבי מחזור וגם...הגברת החשק המיני.
יש לחילבה ריח מאד אופייני,שלא כולם אוהבים,אז היום יש גם בכמוסות.
נראה לי שזה לא מזיק בהקשר רחב,לא יודעת מה בהקשר לחלב אם.

gezers

New member
אהממ.. לדעתי הפחדה מיותרת.

מדובר על גלולות נגד הריון.. למשך כמה חודשים בלבד. זה ממש לא טיפול הורמונלי שמתקרב אפילו לקצה זנבו של פרוטוקול טיפול פוריות. הסיכוי לסרטן מגלולות (למעט למעשנות כבדות..) הוא זניח.
אני יודעת רק על עצמי, את בכורתי ( לא מאומצת) הנקתי שנתיים, כשהחלטתי לפנות לכיוון של אימוץ היה לי ברור שאני לא מוותרת על ההנקה לילד/ה הנוספים, ולכן חקרתי הנושא לעומק. בתור "בוגרת" טיפולי פוריות חלקם היו די אגרסיביים מבחינה הורמונלית, לא הגלולות עם מינוני ההורמונים הכ"כ נמוכים כמו שיש היום אמורים לשנות את הסיכון, ובטח לא שקלתי לוותר בגללם על הנקה.

KallaGLP

New member
בהודעה הנוכחית אני לא מנסה לשכנע אף אחד

כן להניק או לא להניק, זו בחירה אישית לגיטימית לגמרי למי שזה חשוב לה. אני גם לא נגד לקחת תרופות כשיש מצב בריאותי מכל סוג שהוא המחייב זאת. אף פעם לא אעדיף לסבול או להסתכן בהחרפת הבעיה הרפואית רק כדי להימנע ולא לקחת תרופה. יחד עם זאת, לא אצרוך תרופות או גלולות, בטח לא לזמן ממושך, אם מצבי הבריאותי אינו מחייב זאת, כי אלה בכל זאת אינם בדיוק דברים בריאים ואם אפשר להימנע - מבחינתי תמיד עדיף להימנע. אצל חברה קרובה שלי, למשל, שהייתה אז צעירה בת 20 ומשהו בסך הכל, נוצר קריש דם ברגל לאחר שנטלה במשך כמה חודשים גלולות נגד הריון. למזלה, היא חשה כאבים והלכה להיבדק ותפסו את העניין בזמן, והרופאים אמרו לה שזו תופעת לוואי לא נפוצה, אך מוכרת בהחלט של נטילת גלולות. שמעתי גם סיפורים נוספים. אני אישית לקחתי גלולות במשך תקופה קצרה מאוד כי רופאת העור שלי אמרה שזה יעזור נגד פצעי בגרות (כבר לא הייתי מתבגרת). הרגשתי עד מהרה שזה לא עושה לי טוב, הפסקתי ומאז לא נגעתי בזה. לאחר כמה שנים הייתה תקופה שבמהלכה נאלצתי לקחת תרופה הורמונלית בגלל בעיה בריאותית רצינית יותר מפצעונים בעור, וגם אז הדבר גרם להרגשה לא טובה והפסקתי ברגע שהתאפשר. ברור לי שבסופו של דבר מידת הנחיצות של משהו (ובמקרה הזה גלולות) היא סובייקטיבית ואם עד כדי כך חשוב להניק, כנראה שהשיקולים האחרים הופכים למשניים. אני בהחלט יכולה להבין זאת אף על פי שאישית איני חשה כך בקשר להנקה. כל מה שאני רוצה להגיד הוא שאמנם נכון, הסיכון נמוך, אך אין זה נכון בעיניי לפטור אותו כלא קיים. בכל תרופה או גלולה יש סיכון מסוים וסיכוי לתופעות לוואי בחומרה כזו או אחרת, השאלה היחידה היא רק של סיכון מול תועלת. למי שכל כך חשוב לה להניק, התועלת כנראה גדולה יותר.

צופה121

New member
תודה לך!

הדברים שלך באמת מעניינים!
אם כי במקביל, בקשר לסיכונים שציינת, צריך לקחת בחשבון, כמו שכבר כתבו כאן, שמדובר על הורמונים במינון ממש נמוך ולתקופה קצרה יחסית. ברור שזה לא מגיע לרמה של טיפול פוריות..
אבל כמובן שיש צדדים לכאן או לכאן...

את יודעת,מה שנראה לי הגיוני

זה לקבל חוות דעת רפואית משני גורמים שונים ולקבל החלטה רק אז.
אישית,פרט למה שכתבתי אני גם בעד דבריה של קאלה. בכלל , בתרופות והתערבויות בגוף שלא כדרך הטבע יש גם סיכונים,חשוב לקחת אותם בחשבון.
גם הגלולות שמביאות את החלב עלולות להיות לא מתאימות בהרכבן לגוף הספיציפי מבחינות אחרות.
אני נזכרת שבמסגרת 'סיפורי אימוץ' שמעתי גם על מי שנוצר אצלה חלב אם רק מתוך ההתכוננות וההתרגשות,ה'קינון'....לא שמעתי על כך יותר מפעם אחת,אבל זה נשמע לי
ממש נחמד...

משתפרת

New member
את שואלת בפורום אימוץ

כשמדובר על אימוץ חו"ל מדובר על ילד בגיל שנה וחצי או יותר, לא נראה לי מתאים להתחיל הנקה עם ילד שכבר רגיל לאוכל של ממש.
כשמדובר על אימוץ בארץ כשמקבלים תינוק- הבעיתיות שונה. ההכנה להנקה לוקחת שבועות ארוכים. ההודעה שיש עבורך תינוק מגיעה מעכשיו לעכשיו. אין התראה מראש שבטווח זמן כלשהו תקבלי ילד. כלומר אי אפשר להתכונן מראש.
רק כשמדובר באימוץ בתוך המשפחה כשמועד הלידה הצפוי ידוע- אפשר להתכונן מראש. וכאן באמת כדאי לשקול. מי שבעיניה ההנקה עקרונית עבור הקשר עם התינוק/ת- (ואת מוכנה להשקיע הרבה זמן והכנה) תשקלל את זה כחשוב יותר מהסיכונים האפשריים. לכן גם אינני מנסה לדבר על מה שהטבע התכוון או לא, כי כנראה בעינייך הטיעונים בעד הנקה תקפים יותר.
בענין היתרונות התזונתיים- אכן היניקה מספקת מזון נקי וטוב (בתנאי שלא תקחי הורמונים ותרופות כדי לייצר חלב), אבל אחרי לידה נוצר חלב שהרכבו משתנה עם הזמן. כמויות השומן והחלבון בו משתנות. (אפילו יצרני התמ"ל משתמשים בנוסחאות שונות לגילאים שונים) אינני מאמינה שבאמצעות השאיבה תוכלי לספק חלב זהה לקולוסטרום שנוצר מיד אחרי לידה. כדאי לבדוק אם לא תצטרכי בהתחלה להשתמש בתוספות מזון. נראה לי שבהמשך ההנקה החלב שתצליחי לספק יתאים יותר לתינוק/ת.

KallaGLP

New member
אני חושבת שיש לך יותר סיכוי לקבל עזרה

בפורומים כמו הנקה או הורות טבעית (מה זה הורות לא טבעית?) בתפוז או באתר של באופן טבעי.
אישית אני לגמרי עם חייכנית. לא הייתי מסכנת את בריאותי. אגב, אני גם לא מהדוגלים בעקרון הרצף.
בכל מקרה, שיהיה בהצלחה.

China8

New member
מהכרותי עם הפורום הורות טבעית

מדובר בפורום שעוסק בגידול ילדים בצורה פשוטה, עם הרבה "תרופות סבתא" ןמתכונים בריאים. למיטב זכרוני הוא אינו יומרני ואינו שואף להגדרות הוריות חדשות, אלא שם ותו לא.
לגבי השאר, אני עם קאלה. כשהייתי הרבה יותר צעירה נטלתי גלולות אי אלו שנים עד שהפסקתי. שונאת את המחשבה של הכנסת הורמונים מיותרים לגוף שלי וזו אחת הסיבות שגם את טיפולי הפוריות החלטתי להפסיק לאחר נסיונות ספורים. אמנם להרבה רופאים נוח לומר שאין קשר מוכח בין הורמונים לסרטן אבל אני חושבת שלא ירחק היום והקשר הזה יוכח.

KallaGLP

New member
תראי, הפורום הוא תמיד סכום של כל גולשיו.

אני לא מבקרת שם על בסיס קבוע וייתכן מאוד שכעת האווירה שם שונה ממה שאני זוכרת, אך בהחלט היו תקופות שבהן בוטא זלזול כלפי הורים "פחות טבעיים" מצד חלק לא מבוטל מהמשתתפים. אבל זה ממש לא חשוב, לא הייתה לי שום כוונה לדון כאן בפורום אחר, ההערה בסוגריים הייתה יותר הערה לשונית לעצם ההפרדה המשתמעת מהשם, כאילו יש הורות טבעית והורות לא טבעית, שתמיד שעשעה אותי, ופחות הערה על אופיו של הפורום. בכל אופן, בלי קשר, זה פורום שכותבות בו הרבה נשים מנוסות בהנקה ולכן לדעתי זה פורום מתאים להיוועץ בו לגבי הנושא שעלה כאן.

שירה808

New member
הדבר אפשרי!!!

תכתבי בגוגל הנקה ללא הריון.
יש רופאה שמתעסקת בזה - הקליניקה במושב אודים לדעתי.
שכחתי את שמה.
תשאלי בפורום פונדקאות. שם ידעו לענות לך. יש פרוטוקול מסודר.
בהצלחה!

למעלה