בהודעה הנוכחית אני לא מנסה לשכנע אף אחד
כן להניק או לא להניק, זו בחירה אישית לגיטימית לגמרי למי שזה חשוב לה. אני גם לא נגד לקחת תרופות כשיש מצב בריאותי מכל סוג שהוא המחייב זאת. אף פעם לא אעדיף לסבול או להסתכן בהחרפת הבעיה הרפואית רק כדי להימנע ולא לקחת תרופה. יחד עם זאת, לא אצרוך תרופות או גלולות, בטח לא לזמן ממושך, אם מצבי הבריאותי אינו מחייב זאת, כי אלה בכל זאת אינם בדיוק דברים בריאים ואם אפשר להימנע - מבחינתי תמיד עדיף להימנע. אצל חברה קרובה שלי, למשל, שהייתה אז צעירה בת 20 ומשהו בסך הכל, נוצר קריש דם ברגל לאחר שנטלה במשך כמה חודשים גלולות נגד הריון. למזלה, היא חשה כאבים והלכה להיבדק ותפסו את העניין בזמן, והרופאים אמרו לה שזו תופעת לוואי לא נפוצה, אך מוכרת בהחלט של נטילת גלולות. שמעתי גם סיפורים נוספים. אני אישית לקחתי גלולות במשך תקופה קצרה מאוד כי רופאת העור שלי אמרה שזה יעזור נגד פצעי בגרות (כבר לא הייתי מתבגרת). הרגשתי עד מהרה שזה לא עושה לי טוב, הפסקתי ומאז לא נגעתי בזה. לאחר כמה שנים הייתה תקופה שבמהלכה נאלצתי לקחת תרופה הורמונלית בגלל בעיה בריאותית רצינית יותר מפצעונים בעור, וגם אז הדבר גרם להרגשה לא טובה והפסקתי ברגע שהתאפשר. ברור לי שבסופו של דבר מידת הנחיצות של משהו (ובמקרה הזה גלולות) היא סובייקטיבית ואם עד כדי כך חשוב להניק, כנראה שהשיקולים האחרים הופכים למשניים. אני בהחלט יכולה להבין זאת אף על פי שאישית איני חשה כך בקשר להנקה. כל מה שאני רוצה להגיד הוא שאמנם נכון, הסיכון נמוך, אך אין זה נכון בעיניי לפטור אותו כלא קיים. בכל תרופה או גלולה יש סיכון מסוים וסיכוי לתופעות לוואי בחומרה כזו או אחרת, השאלה היחידה היא רק של סיכון מול תועלת. למי שכל כך חשוב לה להניק, התועלת כנראה גדולה יותר.