הנקה ללא הריון

צופה121

New member
הנקה ללא הריון

ייתכן והשאלה לא בדיוק מתאימה לפורום, אבל אם לא יועיל לא יזיק
ובכן:
לחברתי, אשה לאחר כריתת רחם, תיוולד בעוד כחודשיים וחצי תינוקת שלה, (באמצעות פונדקאות).
יש לה חלום להניק את התינוקת... היא מוכנה לעשות הכול לשם כך, למרות שהיא יודעת שייתכן מאוד שלא תצליח..

היא התחילה לשאוב עם משאבה חשמלית 6 פעמים ביום, וכן לקחת חילבה...

ידוע שיש פרוטוקול לקחת גלולות נגד הריון כמה חודשים, ואז להפסיק, ולהתחיל לשאוב+מוטיליום. אבל נשארו לה רק חודשיים וחצי, אז השאלה אם יש זמן להתחיל בשלבים..
האם יש לך מידע או נסיון שתוכלי לתרום לנו בעצה וכדומה?
תודה רבה!!!

הנקה ללא הריון

שלום לך,
בהחלט אפשרי ולא אבוד. ייתכן ולא מיד בלידה תהיה כמות חלב מספקת אבל בתור התחלה היא יכולה לשלב עד שתגיע לייצור חלב מספק.
אכן היא צריכה שילוב של מוטיליום עם שאיבות יותר תכופות (כל 3 שעות) והמשאבה צריכה להיות משאבה טובה.
כדאי שתיפגש עם יועצת הנקה בהקדם והיא תדריך אותה כיצד לפעול וגם לאחר הלידה הצפויה תעזור לה עם חיבור.
בהצלחה!
(עם עבודה נכונה היא תצליח! מניסיון עם 2 נשים בעבר...)

צופה121

New member
תודה רוני!!

תרשי לי רק לשאול:
א. איזה מינון של מוטיליום לוקחים בדרך כלל?
ב. כמה זמן שאיבה כל פעם (יש לה כרגע משאבה חשמלית דו צדדית של ספקטרה)?
ג. האם חשוב לשאוב גם באמצע הלילה? או שניתן בעצם "לדלג" על שאיבה אחת?

תודה רבה!!

הבהרה

אני לא רוצה לתת מינונים מכיוון שזה כרוך בלקיחת תרופה שניתנת עם מרשם רופא וצריך התייעצות.
לגבי המשאבה, רצוי משאבה ברמה של בית חולים (לקטינה או סימפוני שהן חזקות מאוד, ניתנות להשכרה).
לגבי דילוגים על שאיבה מסויימת, אפשרי אבל לא באופן קבוע, השאיפה היא להגיע לשאיבות בתכיפות שתדמה אח״כ את היניקות ותינוק יונק בין 8-12 פעמים ביממה.

צופה121

New member
אוקיי..תודה!

רק פרט שחשוב לי לוודא: ההמלצה שלך על לקטינה או סימפוני על פני ספקטרה 2 אכן חד-משמעית? (כי יש לי ספקטרה2, ואוכל לתת לה, לעומת הנ"ל שיהיה צורך בהשכרה..)

צופה121

New member
פרוגסטרון

היי רוני

רציתי לשאול אותך: שמעתי שיש כאלו שלקחו גם פרוגסטרון בשלב הראשוני (בכדי לדמות הריון). האם ידוע לך איזה סוג פרוגסטרון, והאם אוטרוגסטן מתאים לכך?

המון תודה לך!!

למעלה