הנקה - מוצקים - ומחלה

sariths3

New member
הנקה - מוצקים - ומחלה

שלום, יש לי כמה שאלות ואני מקווה שאצליח לארגן אותן כאן באופן שיהיה ברור איפה השאלה ואיפה הסיפור. בתי תהיה ביום חמישי בת חצי שנה. עד לפני שבוע היא ינקה מלא. ז"א הנקתי צד אחד, שאבתי מצד שני, ואז נתתי לה תוספת של חלב שאוב (כי תקופה ארוכה מאוד היא לא הסכימה לינוק 2 צדדים, אבל נשארה רעבה. השיטה עבדה לשתינו). מתחילת שבוע שעבר אנחנו מנסות מוצקים. בטטה, דלעת, קישוא, בננה... אני מנסה. היא לא. היא סוגרת את הפה חזק חזק, ואם אני מצליחה להכניס אוכל לפה, היא יורקת את רובו, ומה שנבלע - היא משמיעה קולות כאילו עומדת להחנק (כן, כן, האוכל מרוסק היטב). מה אפשר לעשות כדי לעודד אכילת מוצקים? התחלתי מוקדם מדי? (עם הבן התחלתי בערך בגיל 5 חודשים והוא נהנה מהמוצקים מיד. הם החליפו ארוחות חלב בקלות) האם צריך לדאוג מתגובתה? מאז התחלת המוצקים, הילדה לא מוכנה לאכול יותר חלב מבקבוק, אלא מוכנה צד שני (אין שום בעיה) ועכשיו לשאלה המטרידה אותי יותר (וסליחה על האריכות בתיאור ההיסטוריה). בסוף אוגוסט בני חלה, כנראה במחלת הנשיקה (כנראה, כי כדי לבדוק אם זה באמת,יש לקחת דם מהוריד, וזה נראה לי מיותר רק כדי לבדוק אם זו הייתה המחלה או לא). בעלי כנראה חלה בסוף אוקטובר-תחילת נובמבר (כנראה, כי בדיקת הדם לא הייתה חד משמעית. נדע רק בינואר). לאחרונה אני מתחילה להראות סימנים של המחלה. כבר כמה ימים אני עייפה כל הזמן, והיום התחיל לעלות החום. אתן לא רופאות, אני יודעת. ההבדלים בטמפרטורת הגוף משפיעים על הזאטוטה היונקת. מצד אחד, היא לא רוצה לינוק. מצד שני, היא לא מוכנה לקבל בקבוק ומוצקים. מה לעשות? ואם אכן זה חשד למחלת הנשיקה, מה עושים בעניין ההנקה? להמשיך להניק? להפסיק? זהו. מקווה שלא בלבלתי לכן יותר מדי את המוח. יום טוב, שרית

התחלת מוצקים וגם מחלת הנשיקה

שלום, התחלת המוצקים יכולה לקחת כמספר חודשים. תינוק נחשב כבשל להתחיל מוצקים כאשר הוא מגלה עניין במזון (למשל מנסה לקחת מהצלחת של אמא או מחקה את תנועות הלעיסה). לרוב כאשר הוא בשל, נעלם גם אינסטינקט ההקאה, שמקורו למנוע בליעה של חפצים ולגרום לחנק. מהתיאור שלך יכול להיות שבתך עדיין אינה בשלה. שיתוף שלה בארוחות משפחתיות, תוך שאתה שמה לה מזון בצלחת (למשל בטטה מבושלת שלמה אשר מאפשרת לו לחקור את המזון) יעזור לפתח את הסקרנות ואת ההבשלה. יכול להיות שהיא גם חולה קצת ולכן חסר תיאבון. הנקה מרובה תעזור לה להתגבר על המחלה משום שאת מעבירה לה נוגדנים (ככל שתניקי יותר ויהיה מגע של הרוק שלה בשד את תייצרי יותר נוגדנים אשר מותאמים למצב הגופני שלה). אם היא חזרת תיאבון או מסרבת לינוק, מאוד עוזר להכנס איתה למיטה ולהניק אותה כשהיא ישנונית. לפעמים הנקה מחוץ לבית גם יותר קלה. הרבה פעמים ילדים חולים יעדיפו לינוק קצת כל פעם וזה יכול להיות מאוד יעיל במניעת התייבשות. אם את הולכת גם להיות חולה חשוב כי תקדישי קצת זמו לעצמך על מנת שיהיה לך כוחות לעזור לעצמך וגם לילדה שלך. עזרה מהמשפה ומנוחה רבה במשך היום (פשוט להכנס איתה למיטה לך ולנמנם) יקלו עלייך את התמודדות במחלה. איחולי רפואה שלמה,

למעלה