הנקה, מוצקים ושתיית מים

LJהאחת

New member
הנקה, מוצקים ושתיית מים

הבן שלי בן 7 חודשים ויונק מלא. לפני כחודש התחלתי לתת לו פרות וירקות, ועם הזמן הם הפכו לארוחה. יש לי 2 שאלות: 1. היונק מסרב לשתות מים, בעבר הוא דווקא לגם מבקבוק מים ותה וכרגע הוא לא רוצה בקבוק בכלל. ניסיתי כוס אבל הוא לא הבין מה עושים עם זה. האם הוא חייב לשתות מים? האם יש דרך ללמד אותו אייך לשתות. 2. אני מרגישה שעכשיו הארוחת פרות + ארוחת ירקות פחות או יותר מחליפות הנקה (ממש בימים האחרונים) ולפתע אני מרגישה קצת גודש במשך היום , מה שכבר מזמן מזמן נעלם. האם זה טבעי? תודה רבה LJ

מים ומוצקים

בקשר למים - כשצמאים שותים, ואין צורך להתאמץ כדי להרגיל ילד לשתות. יתכן שהחלב שלך מספק לו כרגע את כל הנוזלים שהוא זקוק להם. בשלב מסויים הוא יאכל יותר מוצקים ואז גם מנגנון הצמא יאותת לו לשתות יותר מים. תהליך החלפת הנקות במוצקים הוא תהליך נורמלי. הרבה פעמים ילדים רוצים לינוק גם לאחר שהם אוכלים מוצקים, וזה בסדר גמור, אבל יש ילדים שמתלהבים מהמוצקים ומסתפקים בהם בארוחות מסויימות. תוך כמה ימים הגוף שלך יתרגל לפחות הנקות והגודש ייעלם. אם את מרגישה שהגודש מחמיר או שיש לך כאבים, את יכולה לסחוט מעט חלב, להקלה.

LJהאחת

New member
תודה רבה ושאלה נוספת

כאמור בימים האחרונים המוצקים מחליפים הנקה... אבל גם במקביל הילד החל לרווח מאוד את הארוחות (בעבר לא היה סדר ממש אבל הוא היה אוכל כל 3 שעות כ - 8 ארוחות ביום לפחות), עכשיו הוא לא רוצה ציצי לפני שעברו לפחות 4 שעות. האם ייתכן שכעת ההנקה שלו חזקה ויעילה יותר ולכן מספיקה לו ליותר שעות? אני חוששת אולי יש סיבה אחרת שבגללה הוא יונק פחות (אולי השיניים או משהו כזה). אני חייבת לציין שהילד נראה רגוע ושמח במהלך היום. אני יודעת שהשאלה קצת טיפשית, זה הילד השלישי שלי אבל הראשון שאני מניקה מלא ותקופה כל כך ארוכה ולכן השאלות. תודה רבה LJ

לא טפשית בכלל ../images/Emo13.gif

כל ילד הוא שונה ויש גם אמהות ותיקות יותר שנתקלות בשאלות. בהחלט סביר שהיניקה שלו יעילה יותר והוא גם אוכל מוצקים - טבעי שיינק פחות. אם הוא לא מסרב לינוק בצורה עקבית ונראה רגוע ושמח, לדברייך, נשמע שהכל בסדר. אל דאגה - אפשר להמשיך להניק ככה עוד הרבה זמן, במקביל לאכילת מוצקים. רוב הילדים לא מוותרים בקלות על השד

LJהאחת

New member
תודה רבה

תודה על התשובות המעודדות, אם זה תלוי בי אני מקווה להניק עוד ה-מ-ו-ן זמן. LJ

למעלה