הנקה משולבת

פיקניה

New member
הנקה משולבת

יש לי תינוקת בת חודש וחצי
במשקל 3.610 .
נולדה במשקל 3.015, בגיל חודש שקלה 3.500
אני מניקה הנקה מלאה, אך לפי אחות טיפת חלב, התינוקת לא עלתה מספיק במשקל ולכן המליצה לשלב בקבוק עם תמ"ל לאחר כל הנקה.
אתמול התחלתי, והתינוקת אוכלת עוד כ50 מ"ל תמ"ל לאחר כל הנקה.
אם הילדה אוכלת את הבקבוק, אז כנראה שהחלב שלי לא מספיק לה.

אני רוצה להמשיך ולהניק, ופוחדת שהחלב שלי ימעט, או שהתינוקת תפסיק לינוק.
כמו כן בשאיבה, כעבור 20 דקות, אני מצליחה להוציא רק 30 מ"ל... אני מנסה לשאוב את הכמות של הבקבוק תמ"ל שהיא אוכלת, מהמחשבה שלא אייצר מספיק חלב.
מה עליי לעשות?
אולי אין לי מספיק חלב?
ואיך אפשר לשמר את ההנקה יחד עם התמ"ל?

הנקה משולבת

שלום רב,
אני מקווה שאחות טיפת חלב המליצה לפגוש יועצת הנקה במקביל להמלצה על תוספת.
הכמות שתינוקות אוכלים מבקבוק אינה בהכרח מעידה על הכמות לה הם זקוקים משום שהזרימה מהירה והם צורכים כמות גדולה בזמן קצר. כך הגוף שלהם לא מספיק להבין שהוא שבע ולכן יכולים להראות סימני רעב ולאכול ברצון למרות שאכלו מספיק. רק לאחר 20 דק' מרגע שהבטן מלאה המוח מבין שובע. בד"כ הבקבוק יגמר הרבה קודם. מעבר לכך חשוב להתאים את האכילה בבקבוק ליכולותיה כדי לשמר את ההנקה.
לכן, חשוב שתאכילי אותה לאט, עם פטמה איטית. החזיקי אותה אנכית כשהבקבוק מקביל לרצפה, ב-90 מעלות לפה שלה. עשי לה הפסקות יזומות כשאת רואה שהיא זקוקה להן (עוצרת, פוערת עיניים, גומעת בכבדות, נשפך לה חלב בצידי הפה וכד').
כדאי לפגוש יועצת הנקה במהרה כדי להבין מה מקור הבעיה בעליה במשקל. זה יכול להיות קשור לייצור החלב או ליכולת העברת החלב שלה. הדרך להתמודד עם כל אחת מהאפשרויות הללו היא שונה בתכלית כיוון שייצור החלב קשור אליך והיכולת להעביר אותו קשורה אליה. יכול להיות שיש די חלב והבעיה קשורה ליניקה שלה. יועצת הנקה תוכל לאבחן את מקור הבעיה ולתת לכם פתרונות מתאימים וכלים לשימור ההנקה.

בהצלחה,

פיקניה

New member
ייצור חלב

נפגשתי עם יועצת הנקה כשהתינוקת הייתה כבת שבועיים, וההנקה הלכה והולכת מצויין מאז.
כמו כן התינוקת עברה חיתוך בלשון עקב לשון קשורה, וההנקה באמת השתפרה פלאים.
רציתי לדעת כיצד אני יכולה להעריך את תנובת החלב שלי? מבחינת כמות, האם עשירה, וכו'...?

ייצור חלב

אם כך הבעיה כנראה קשורה ליכולת העברת החלב שלה.
יכול להיות שכבר לא כואב לך כשאת מניקה אותה ומבחינה זו הולך לכן מצוין, אך אם היא אינה עולה במשקל כדאי לפגוש שוב את יועצת ההנקה שלכן כדי לבחון את המצב מחדש.
בינתיים הייתי ממליצה לשאוב ולתגבר אותה בחלב השאוב מס' פעמים ביום כדי להיטיב עם העליה במשקל וגם כדי לשמור על אספקת החלב.
כשלתינוק יש קושי בהעברת חלב כמו במקרה של הלשון הקשורה, הוא אינו מפנה את השד כראוי ולכן נפגעת אספקת החלב ככל שהזמן עובר. את אספקת החלב ניתן לשקם ע"י שאיבה שתיצור ריקון יעיל של השד ובעזרת תוספים להגברת חלב.

בכל מקרה אני חושבת שכדאי להעריך שוב את המצב לאחר שחרור הלשון בפגישה עם היועצת שלך.
בהצלחה,

למעלה