הנקה משותפת

הנקה משותפת

אני מרגישה שכשאני נותנת להן לינוק ביחד, הן אוכלות פחות טוב... זה יכול להיות? זה לוקח פחות זמן ואחרי זמן קצר הן שוב רוצות לאכול.
זקוקה לתמיכה.... אני רוצה להתחיל להרגיל אותן לבקבוק פעם ביום (הן בנות חודש+) כדי שמידי פעם אנשים אחרים יוכלו לעזור לי - בעיקר בשעות שאני רוצה לבלות קצת עם הבכור.... זה לא נורא, נכון? אני לא הורסת את ההנקה ונראה לי שזה יתרום לבריאות הנפשית שלי.... מה דעתכן?

ממה מיה

New member
כמוני כמוך

הנקה סימולטנית אני עושה רק בחירום כששניהם צווחים, או כשבא לי לסחוט מחמאות מהסביבה
הם אוכלים טוב יותר ותופסים טוב יותר כשהם לבד. לגבי הבקבוק. מומלץ לא לפני גיל חודש כדי לא ליצור בלבול אצל התינוק בין פטמות הבקבוק לשד. אנחנו כן נתנו בקבוק עם חלב שאוב כשהייתי צרכה לצאת או כשיצאנו כולנו מחוץ לבית. לא הרגשתי שזה יוצר להם בלבול עם ההנקה אגב, לדעתי הם אוכלים אצלי כמות גדולה יותר מהשד. אצל הבכור שלי היה קושי עצום להרגילו לבקבוק (גיל 4 חודשים) ואני לא רוצה לחזור על הטעות עם הקטנים

גם אצל הבכור שלי

זה היה סרט שלם... בגיל 3 חודשים ניסיתי להתחיל בקבוק לקראת החזרה לעבודה וזה היה נורא. זו באמת עוד סיבה להתחיל עכשיו. אבל, מה לעשות כשכבר עכשיו הן מסרבות לבקבוק? ניסיתי היום וזה היה מאבק כשכמובן אני נשברתי בסוף.... והן קיבלו ציצי. יש רעיונות?

ממה מיה

New member
פשוט תתרחקי מהאזור ../images/Emo178.gif

חודש לפני שחזרתי לעבודה עם איתן ניסו כל בני המשפחה לתת לו בקבוק ואף אחד לא הצליח, הוא לא ידע מה עושים עם זה. לא ידעתי מה לעשות. ביום הראשון שהגיעה המטפלת שאבתי חלב, אבל אמרתי לה שהכי טוב שתתקשר אליי כשיתעורר ואני אגיע מהעבודה או שתגיע אליי. הטלפון בושש לבוא וכשהתקשרתי לראות מה קורה היא אמרה שהוא סיים את כל הבקבוק והיא אפילו הפשירה עוד מהמקפיא... לא להאמין. לקח עוד הרבה זמן עד שהוא הסכים לאול מבקבוק ממני.

אם הן מסרבות לבקבוק../images/Emo115.gif

אפשר לנסות לתת שאוב בכפית, מזרק (לאט לאט) או מכוס. אפשר לנסות את הפטמה של פלייקטס. חלק מהתינוקות היונקים אוהבים אותה יותר. רצוי, כמו שכתבו לך, שלא תהיי בבית, אבל שתהיי עם נייד עלייך. תינוקות יונקים מרגישים מתי אמא בסביבה ואפשר ללחוץ עוד קצת כדי לקבל אישישיר. אפשר לנסות שהן יקבלו את השאוב בטיול בחוץ. כמה זמן את עובדת? מאיה ויובל קיבלו בקבוק שאוב כשחזרתי לעבודה. שירה הסכימה לקבל שאוב כשיצאתי מהבית אבל רוני לא הסכימה. לשמחתי, הכי הרבה זמן מחוץ לבית היה 5.5 שעות והיא פשוט לא אכלה עד שחזרתי. היום היא אוכלת אוכל רגיל ושותה מים כשאני לא בבית. השבוע הייתי מחוץ לבית 8 שעות ושתיהן הסתדרו בלי בקבוקים.

הנקה משותפת היא עניין השרדותי

כדי להרגיע שתי ילדות רעבות. עם הזמן לומדים ליעל אותה והילדים לומדים לתפוס יותר טוב בלי עזרה. חשוב מאד ללמוד להניק יחד בלי עזרת ידיים. אז יותר קל לתקן תפיסה שהתפקששה. לפי הספר, רצוי לא לתת בקבוק לפני גיל ששה שבועות. חשוב לא לעשות זאת לפני שההנקה התבססה. יש כאלה שמצליחות לשלב בקבוקים בלי להרוס את ההנקה ויש כאלה שזה מפריע. כרגיל - אין תשובה חד משמעית וזה מאד תלוי בילדות שלך.

למעלה