הנקה, תזונה וגזים

MN555

New member
הנקה, תזונה וגזים

שלום רב,
אני אמא טריה לתינוק בן שבועיים. אנחנו בהנקה מלאה, כימעט בכל הנקה, מאז היום הרביעי לחייו התינוק שלי סובל מגזים, הבטן שלו מתנפחת, הוא בוכה בכי היסטרי, נהיה אדום, מקווץ את הברכיים לכיוון הבטן מתפטל בלי סוף וממש סובל. מאוד קשה לראות את זה. זה תוקף אותו בזמן ארוחה יותר נכון לקראת סופה. מצב כזה יכול להימשך שעות שלמות, חוסר אונים מוחלט שלנו ההורים כאשר התינוק שלנו סובל. לאחרונה התחלנו לתת טיפות סימיקול לפני כל ארוחה, זה עוזר בדרך כלל, אך יש לי תחושה שהוא מפתח חסינות גם לזה, מנה מינימלית כבר לא כל כך עוזרת ויש צורך לעלות את המינון, מאוד חוששת שלאט לאט גם זה יפסיק לעזור.
מנסה למצוא פתרונות דרך התזונה שלי. קראתי ששתיית מים מורתחים עם זרעי שומר עוזר, מנסה כבר כיומיים בינתיים לא רואה שיפור. בנוסף שמעתי שגם לאכול שומר טרי אמור לעזור למערכת העיקול של התינוק, אוכלת גם כיומיים, בלי שינויים.
הפסקתי לאכול כל מיני מזונות שיכולים להוביל לגזים (אפונה, מלפפון, דגים לא מבושלים וכו'..)
מה עוד ניתן לעשות?
כיצד אפשר לעזור לקטן שלי?
אני סובלת ביחד איתו.
 
גזים ותזונה

הי,
גזים / קוליק זה בהחלט מצב שיכול להיות מתסכל עבור ההורים, אף אחד לא רוצה לראות את התינוק שלו סובל מבלי יכולת לעזור. חשוב לדעת מדובר בתופעה טבעית, נפוצה אשר יכולה להימשך עד גיל 3-4 חודשים. הסיבה זה שינויים פסיולוגיים של מערכת העיכול והסתגלות המערכת לעיכול המזון. לגבי הנסיון שאת עושה בהקפדה על התזונה שלך, אין הוכחה לקשר ישיר בין מה שהאימא אוכלת לבין חומרת הסבל כתוצאה מגזים. בעצם כל מזון שאת אוכלת עובר תהליך פרוק אצלך בקיבה ובמעי ,הרכיב של הגזים אינו עובר בזרם הדם ואינו מסונן לחלב. יחד עם זאת אם את מזהה תגובה חריגה של התינוק לאחר שאכל מזון מסויים אז בהחלט אפשר לעשות ניסיון להימנע למשך כשבוע מאותו המזון ולראות האם התופעה חוזרת על עצמה עם כן אז להימנע מאותו המזון.
אבל לפי התאור שלך הרושם הוא כי זו לא הבעיה.
למה הייתי כן רוצה תשימי לב הרבה פעמים שתינוק עצבני, בוכה, חסר מנוחה יש מחשבה כי מדובר ברעב ואז מציעים לו הנקה (תינוק כמעט אף פעם לא יסרב להנקה) ולפעמים מה שקורה שקיימת האכלת יתר ובעצם נוצר עומס גדול על מערכת העיכול מה שמגביר את תופעת הגזים. לכן צריך לנסות ולזהות את דפוס ההתנהגות של התינוק בכדי לדעת מתי מדובר ברעב או בצורך אחר כגון מגע, תנועה, ידיים.
הייתי מציעה לך לבדוק כמה אפשרויות להקלה -
ללמוד טכניקות של עיסוי בטן, כפות רגליים מה שיכול להקל על שחרור המעי.
השכבה על הבטן כמובן בזמן השגחה ותוך כדי מגע גם להקלה וגם למניעה.
ואם יש לך האפשרות לפנות לייעוץ ולקבלת מידע במכללות שעוסקות בליווי התפתחותי כגון "צעד ראשון" "דיאדה" יש הרבה ידע בתחום והרבה תרגולים שיכולים לסייע גם במניעה וגם בהתקף.
חשוב לדעת גם מצב של מתח (סטרס) אצלכם ההורים מקשה הרבה פעמים על ההתמודדות עם המצב ויכול להגביר את הקושי.
אם את זקוקה למידע נוסף אשמח לענות.
ליאת ארנון
 

MN555

New member
תודה

היי לעאת, תודה על תשובתך. אנחנו מאוד מקפידים על הנקה סדירה, כל 3 שעות.
אשמח עם תוכלי לפרט יותר לגבי המכללות, בבקשה.
 
ליווי התפתחותי - גזים

שהתחלתי לעסוק ביעוץ הנקה היה נדמה לי שאני מכירה היטב את העבודה עם נשים ותינקות, לאחר מכן למדתי יעוץ שינה שהוסיף לי עוד נדבח של ידע, אבל ככל שהעמקתי והתנסתי יותר הבנתי שיש הרבה התנהגויות או צרכים של אימהות ותינקות שאין לי מענה טוב כגון: כאבי בטן, גזים, קושי לשמר זמני שינה, בכי ועדו ככה הגעתי לתחום שנקרא ליווי התפתחותי לתינקות. אני כרגע בעצמי עדיין סטודנטית לכן אין לי אפשרות לסייע אך את יכולה להתבונן באתרים של "צעד ראשון" "דיאדה" או חיפוש כללי של ליווי התפתחותי בתינוקות. לקבל מושג על התחום וכמובן דרכי התקשרות, יש הרבה אפשרות לסייע עם ע"י מתן ידע, תרגולים להקלה ומניעה, איבחון של צרכים נוספים. לפעמים "גזים" זה רק חלק ממצב של כיווץ יתר של שרירי הבטן ובכי ממושך שגורם לכיווץ השרירים הבין צלעיים ומעלה את המתח הפיזי והנפשי.
רכישה של מימנויות ע"י ההורים בהחלט יכולה להקל ולשפר את איכות החיים של ההורים ושל התינוק ושווה לנסות.
חג שמח,

ליאת
 
למעלה