הנקה תינוקת בת חודשיים

etitz

New member
הנקה תינוקת בת חודשיים

שלום, הנני ילדתי תינוקת מקסימה ב29/06 במשקל 2776 ב 09/07 נשקלה 2875 ב 20/07 נשקלה 3245 ב 30/07 נשקלה 3650 בתאריך 09/08 4040 ב 23/08 נשקלה 4355 ב 1/9 נשקלה 4600 שקילה אחרונה 10/9 נשקלה 4810 לידה שהתחילה בזירוז עקב הריון בסיכון, ובנוסף בכל תקופת ההריון הנני סבלתי באי איזון בלוטת התריס שלא טופלה בזמן ההריון ונמשכת עד עתה מדובר ביתר פעילות בהתייעצות עם אנדוקרינולוג נאמר לי שיתר פעילות יכול להשפיע על אספקת חלב, אך לא ניתן לי שום טיפול לאיזון מכיוון שהבלוטה במגמת שיפור וכששאלתי לתרופה להגברת חלב נעניתי בתשובה שאין תרופה כזו

הנני מרגישה מיעוט חלב בעיקר בערב הילדה אינה רגועה ברגע שמקרבת אותה לשדיים היא מוצצת כמה מציצות לפני שיחרור החלב ומתחילה לבכות ולהתעצבן וגם בעת שיחרור החלב עדין עצבנית כמו כן ישנו צד עצל שלא מפיק הרבה חלב
מכיוון שילדתי מראה אי נוחות בערב גם אחרי יניקה בשני הצדדים הנני מעבירה צד שלישי רביעי חמישי שישי יש לציין אחרי שאכלה מהצד המניב יותר קשה יותר להחזיר אותה לצד העצל לפעמים הנני מצליחה בתנוחות הנקה שונות כמו כן לאחר העברה בין מס' צדדים הילדה יישנה כ 6 שעות בלילה אוכלת וישנה עוד כ4 שעות

ביום יונקת בסביבות 30 דק משני הצדדים ובערב הנקה יכולה להימשך כשעה וחצי ולעיתים יותר מכך התינוקת נרדמת הרבה על השד משנולדה כנראה בגלל מיעוט זרימה ולכן הנני לוחצת על השד לשחרור עוד חלב הילדה לא פעילה הרבה על השד בדרך כלל היא יונקת כל שעה וחצי שעתיים ולפעמים שלוש שעות.

מדובר בלידה שניה את הילד הראשון הנקתי שנה וחצי ומאוד נהנתי מתקופה זו. ההנקה שלה יוצרת בי הרבה תיסכול בעקבות כך שהיא אינה רגועה בשעות הערב.

הנני נוטלת כשבועיים כמוסות חילבה 3*3 חילבה של אלטמן ללא כל שיפור

יש לציין ניפגשתי עם יועצת הנקה שתיקנה מעט את התפיסה אך עדיין אין כל שיפור מבחינת אספקת החלב.

איך אוכל להגביר את כמות החלב.

תודה
אתי.

etitz

New member
משאבת מדלה סווינג

יש לי משאבת מדלה סווינג אני משתדלת לשאוב פעמיים בלילה 775533.
במהלך היום לא שואבת מכיוון שאני חוששת שתבקש לינוק ויהיה מעט חלב במהלך היום יונקת כל שעה וחצי שעתיים.

מתי לשאוב כדי להגביר את כמות החלב ?
והאם מדלה סווינג מספיק יעילה לשאיבה להגברת חלב?

"חסר לי חלב" ?

etitz שלום רב,
ראשית אני רוצה לעדכן אותך שקצב העלייה במשקל הוא מעולה והיא בהחלט עומדת בקצב הגדילה וההתפתחות המצופים לגילה. אז את יכולה להסיר דאגה מכך שאין לך מספיק חלב. מה כן, תינוקת בת חודשיים היא תינקות שמגלה את העולם, סקרנית , מחפשת קשר עם העיניים מתעניינת בסביבתה והרבה פעמים זה בא לידי ביטוי דווקא בזמן ההנקה שההתנהגות היא חסרת שקט, עצבנות, תיסכול.
כמובן כמו כל אימא טובה המחשבה ישר הולכת לכיוון של "בטח חסר לי חלב" אבל בפועל אין שום סיבה לכך, אם עד כה ההנקה התנהלה כסדרה אין סיבה שכעת יופיע מחסור. מב עוד חשוב לדעת שעות אחה"צ הן שעות יותר קשות לכולם לך כאימא שמטפלת בו זמנית בשני קטנטנים, לתינוקת יותר שעות של קוליק/גזים ובאופן כללי יכולה להיות ירידה מסויימת בתפוקת החלב.
מה עושים נושמים ומנסים להירגע תסמכי על התינוקת שלך שהיא תנהל את ההנקה , היא תדע לעשות השלמה של הרוחות בשעות הבוקר והלילה. גם אנחנו כמבוגרים לא אוכלים בדיוק את אותו הדבר בכל ארוחה יש פעמים של יותר ויש של פחות.
אני מציעה לך לעשות מעקב של מספר ימים אחרי ההתנהגות של התינוקת, תנסי לזהות דפוסים מתי ההנקה נינוחה? מתי לא? מה משך ההנקה בבוקר/ ערב / לילה? מספר חיתולי השתן ביום? ( 6 ומעלה, צואה כבר פחות רלוונטי למעקב).
את יכולה להחליט לעשות שקילה בטווח של שבוע בכדי לראות האם היא שומרת על מגמת עליה תקינה.
אני מניחה שמה שאת מתרגמת כ "מחסור בחלב" קשור בשינויים התנהגותיים תקינים לתינוקת בת חודשיים.
עוד רעיון שאת יכולה לנסות זה בזמני ההנקה של אחה"צ לנסות להניק בסביבה נינוחה, ללא גירויים, שלך אין עוד דברים לעשות, אין טלווזיה ברקע אולי אפילו החדר מעט חשוך, לנסות לחבר אותה שהיא עדיין מעט מנומנמת מהשינה.
תראי אם יש הבדל...
בכל מקרה אם את רואה שזה לא עובד את יכולה לפנות אלי ליעוץ נוסף..
ליאת ארנון
בהצלחה ושה טובה

למעלה