הנקה 4 ימים אחר הלידה

dodo227

New member
הנקה 4 ימים אחר הלידה

שלום,ילדתי לפני 4 ימים ..אני רק מיניקה..העניין שאני לא בטוחה שאני נותנת מספיק חלב ..בגלל שיש רק יציאה אחת ביום ובערך חמש פיפי..ועוד משהו שמתסכל אותי ולא יודעת איך להסביר אותו..זה שהיום למשך בערך 5 שעות התינוק ינק 15 דק מכל צד ..נרגע מעט ואחרי חצי שעה חזר אותו מחזור..וכן הלאה למשך חמש שעות,באמצע נרדם שעה ואז שוב התעורר עם סימני רעב ועוד פעם חזר לינוק...האם פירשתי נכון את דרישתו? או שאני צריכה לשמור על הפסקה של לפחות שעה בין היניקות גם אם הוא בוכה ורעב?האם ייתכן שאני לא משביעה אותו ואני צריכה לשאוב ולתת לו תוספת מהשאיבה??או לשאוב בכדי לתגבר החלב..?
תודה

ניהול הנקה

שלום לך,
בהנקה קשה לדעת את הכמויות שהתינוק יונק. אנחנו יודעים שהוא מקבל מספיק לפי מס' נתונים:
פיפי, קקי ועלייה במשקל. צריך לשים לב שמהיום השלישי לחיים יש בין 4-6 טיטולים עם פיפי ובין 2-8 טיטולים עם קקי, צבע הקקי צריך להיות צהוב חרדל (יכול להיות עם גרגירים - כמו חרדל דיז'ון). בערך בגיל 7-10 ימים הוא צריך להגיע למשקל הלידה. חשוב להיות במעקב משקל.
אנחנו ממליצים להניק לפי דרישה (כמו שאת עושה) ולא לחכות ולפתוח פערים למרות שהוא מבקש, המשיכי כך.
חשוב שתגשי לשקול אותו וכך נדע אם הוא אכן מקבל את מה שצריך, במידה וצריך להגדיל את ייצור החלב את יכולה להגביר את הייצור ע"י הגברת הגירוי בעזרת שאיבות תכופות ולקיחת כדורי חילבה.
אני מציעה שתתייעצי עם יועצת הנקה ע״מ שתוכל להתרשם מכמות החלב ומאיכות היניקה (תפיסה, חיבור).
שיהיה בהצלחה!

למעלה