הנקה

כוכי07

New member
הנקה

שלום, בני בן 5 שבועות,נולד במשקל 3.5 ק"ג בניתוח קיסרי,(לידה ראשונה) יונק בערך כל שעתיים,כל הנקה נמשכת כ-40 דקות מכל צד. רציתי לשאול 2 שאלות- 1. שד ימין שלי הרבה יותר מלא וגדוש משד שמאל, לעיתים יש לי הרגשה שכאשר הוא יונק משד שמאל אין מספיק חלב (הוא נוטה למשוך את הפיטמה אחורה ומוציא אותה מהפה). מה עושים על מנת ליצור איזון בין השדיים, האם מומלץ להתחיל כל הנקה מהשד הפחות גדוש או ההפך? 2.האם זה סביר שמשך ההנקה כ"כ ארוך?, חברות אומרות לי שההנקה אצלם לוקחת 20 דק' סה"כ, ההנקה הארוכה קשה לי בייחוד בלילה. תודה.

הנקה ארוכה

לפעמים הנקה היא ארוכה בגלל שהתינוק עוד קטן, וזה יתקצר לבד עם הזמן. אבל לפעמים ההנקה הארוכה נובעת מתפיסה לא יעילה. יועצת הנקה מוסמכת תוכל לבדוק ולהגיד לך. אם את מגיעה למפגש לה לצ'ה, לפעמים המדריכה יכולה גם לעזור לאימהות באופן אישי (המפגש הוא קבוצתי). מידע על מפגשים: www.lllisrael.org.il לגבי השוני במלאות- זו תופעה מאוד נפוצה. מה שחשוב זה סך הכל של החלב בשתי הצדדים, לכן לתינוק זה ממש לא משנה שיש יותר בצד אחד. אבל אפשר כמובן לנסות להגביר את הכמות- על-ידי הנקות מרובות בצד הזה. יחד עם זאת, צריך להמנע ממלאות לא נעימה בצד השני. בהצלחה! אורית מדריכת לה ל'צה

למעלה