הנקה

הנקה

היי, יש לי תינוק בן 4 חודשים וחצי (יובל), אני מניקה אותו באופן מלא מהיום שנולד. עד עכשיו הכל היה בסדר והלך די בקלות. ( כמובן שהיו קצת קשיים בהתחלה ובקפיצות גדילה אבל בסך הכל בסדר ). יש לי 2 בעיות: 1- בשבועיים האחרונים כל פעם שיובל מתחילה להאכיל את יובל הוא תופס את הפטמה ומוציא - כך כמה פעמים, כאשר כל פעם הוא תופס, יונק קצת , מוציא ומתעצבן..כך שוב ושוב מספר פעמים עד שהוא נתפס טוב. לא ברור לי למה זה קורה?? אולי מישהי יכולה לעזור לי? זה ממש מתסכל גם ליובל וגם לי. חשוב לציין כי הוא מוציא ומיד מבקש שוב. 2- בעוד חודש אני חוזרת לעבודה, אני לא רוצה להפסיק להניק אבל לא יודעת איך אני אסתדר עם משרה מלאה והנקה. איך אפשר להמשיך להניק באופן מלא ולחזור למשרה מלאה? ( אני לא חוזרת הביתה לפני השעה חמש בערב ). תודה שרית

הנקה

בעיה ראשונה: מה שאת מספרת היא תופעה אופינית לגיל הזה. יש הרבה סיבות אפשריות (הסחות דעת, כאבי שיניים,,,). אבל אין מה לדאוג, גם השלב הזה עובר. בעיה שנייה: אני מכירה הרבה אימהות שממשיכות להניק לאחר שחוזרות לעבודה במשרה מלאה. הפתרון הטוב ביותר זה להשיג משאיבה טובה ויעילה, וכך תוכלי לשאוב לו חלב וגם לשמור על אספקת חלב טובה. אימהות פשוט שואבות בהפסקות קפה שלהן. אפשר משאיבה דו-צדדית, ואז זה חוסך חצי מזמן השאיבה. אימהות עובדות מניקות כאשר הן בבית, והתינוק לומד שאימא מניקה ומטפלת נותנת בקבוק. לפעמים התינוקות מתעוררים יותר בלילה, להשלמת שעות איכות אימא. ולפעמים הם פתאום מסרבים לינוק, והאימא חושבת שהתינוק מעדיף את הבקבוק. אפשר בקלות להתגבר על המצב הזה, פשוט להרגיע אותו ולהימנע מלתת בקבוק, ואז הוא ילמד שאין בקבוקים כאשר אימא בבית. שנה טובה! אורית מדריכת לה ל'צה

למעלה