הנקודת שבירה של היום

Mate22

New member
הנקודת שבירה של היום

כשאני והאחים שלי היינו קטנים אבא שלי היה מקניט אותנו לגבי ההצלחה שלנו בעתיד. הוא היה יושב בבית כל היום, מובטל, מבין שהוא לא הגיע לשום דבר בחיים מעבר ללקחת עוד איזה לסד עם החברים וברגעים שבהם הוא לא היה מסטול הוא היה צריך להתמודד עם המציאות. והמציאות היא קשה כשאתה במצב הזה. אז הוא היה מוציא את זה עלינו. הוא תמיד היה בא ואומר שאנחנו נקבץ נדבות, שאנחנו נלך אחרי אנשים ונהיה קטנים וחסרי משמעות. כל פעם שהיינו בחוץ והיה מישהו שנראה מסכן וחסר בית ברחוב, אבא שלי היה מצביע עליו ואומר "אתם רואים, ככה אתם תהיו עוד כמה שנים". אנחנו היינו מתעצבנים ונעלבים ולפעמים אפילו בוכים, כי איך ילד יכול להתמודד עם מילים כאלה מאבא? והנה עברו להם השנים. אני ילדה גדולה, חוסכת לתואר ומשכירה דירה ועל הדרך חוסכת בשביל שלקטנים שלי יהיה עתיד. אני בטוח לא מצפה מאבא שלנו לעשות את זה. אני ממלצרת במסעדה יוקרתית שבה אני רואה אנשים מוציאים כסף על ערב כמו שאני מרוויחה בחודש. אבל מזלם התמזל, ולמדתי להתעלם מהצביטה הזאת ולהאמין בעצמי שאני אהיה גם מוצלחת יום אחד. היום קרה משהו שפירק אותי מבפנים. משהו שבאמת נגע בעצב שממקום אי שם בין החלקים הפוסט טראומטים לזכרונות המודחקים ביותר. הבוס ביקש ממני לנקות את האסלה. ובאסלה, אני מתכוונת לחרא שמרוח על כל האסלה. כשהוא הבין שאני לא מתכוונת לעשות זאת הוא כעס ושאל בזלזול "זה לא לכבוד שלך?" הלכתי משם בבכי. כל כך נפגעתי מאותו הרגע ולא הייתי מסוגלת להסביר למה זה כל כך משפיע עלי. ואז נרגעתי והבנתי, שאני נמצאת בדיוק איפה שאבא שלי ראה אותי, מקבלת צעקות מאיש גדול ומוצלח יותר ממני, כי לא ניקיתי חרא של אנשים מאסלת שירותים. אני כל כך מושפלת. אני מרגישה קטנה. אני מרגישה לא מוצלחת. ואיך אני ארגיש שאני יכולה להגיע לאנשהו בחיים האלה, כשאפילו אבא שלי חושב שהמקום שלי הוא שם, ליד האסלה, מנקה חרא של אנשים? ואיך אני יכולה להתפרק, כשאין אף אחד בעולם שיתפוס אותי אם אני אפול? אז רק 5 דקות לבכות, גג שעה אם המצב ממש רע, ואז לחזור, ללבוש את כל המתכות על הגוף ולהמשיך הלאה. לבד.

פריאל12

New member
Mate יקרה

לצערנו, מה שתיארת זה בדיוק מסוג הדברים הנצרבים בנו לכל החיים.
מילה, מבט ואפילו העוויית הפרצוף עלולים לתפוס בליבנו משכן של קבע, במיוחד אם זה נאמר או נעשה מצדו של אדם כה חשוב, כה סמכותי וכה משפיע בחיינו.
במיוחד אם זה קורה לנפש רכה של ילד בשלב בחייו שהוא כ"כ נוח להשפעה.
עבור ילד, ההורה הוא חצי אלהים (לפחות בשלבי התבגרות מסוימים) ואין ספק שדבר כזה מותיר בלבו צלקת שספק אם תגליד עם הזמן.
לעתים הפצע נפתח שוב והזכרונות זורקים אותך אל אותה נקודת זמן בחייך שבה זה קרה - בקורס רוחני מסוים זה נקרא: 'זמן הילדה'.
זה בדיוק מה שקרה לך. הפגיעה שהותירה בך טראומה אמנם ארעה כשהיית ילדה, אך כיום הספיקה הסיטואציה עם הבוס לזרוק אותך אל העבר, לסצנה בה עמדת מול אביך
שטרח לגמד אותך כי כנראה שכך הוא בחר לראות את עצמו בעולם - כאדם שנועד לקבץ נדבות, קטן וחסר משמעות (העתקתי מדברייך).

זה נכון שלא מעט פעמים אנשים מתגלים כהעתק של הוריהם במראם או בתכונותיהם אך זה לא הכרח המציאות.
כפי שרשמת, היום את ילדה גדולה ויכולה לעשות את בחירותייך בעצמך, בניגוד לעבר בו הורייך קבעו עבורך את הבחירות.
זה מצב של ברירות ובחירה:
בחירה אחת היא לשקוע ולסרב להרפות ממה שאת כבר מכירה, כי זה כבר מוכר לך, ומשהו אחר ידרוש ממך שינוי וכוחות לעשות שינוי זה.
בחירה שניה היא לנער את הנוצות מהחול בו היית שקועה, כמו עוף החול, ולבחור להתנתק מהמנטרה שהוכנסה למוחך ע"י אביך שאת לא שווה.
אגב, היית שווה תמיד ואת עדיין שווה (וחזקה), אבל מניעת ידיעה זו ממך כנראה נתנה לאביך את הכוח לשלוט בך.

קבלי את הילדה של אז, היא הרי את אבל את בעבר והעבר נגמר. שימי פנייך אל העתיד והשתמשי ברגישות הזו שבך, כך שאם תתקלי באדם שעבר דבר דומה, גם תוכלי לייעץ לו.

בהצלחה

arieshor

New member
Mate22

גם אני לא אוהב לנקות.
הייתי רוצה שהיה לי בחורה כמוך.
הכווונה את לומדת. היה לך תואר.
העיקר את מפרנסת את עצמך.
אבא שלך טעה.תמיד היה לך כסף בידיים.
אני בטוח הילדים שלך תלבישי אותם כמו נסיכים או נסיכות.

V

מייט!

כוונתו של אביך היתה טובה והיתה מתוך דאגה לעתידך.למרות שהוא לא ביטא את זה נכון.
תאמיני לי שהיה איכפת לו אז וכך גם היום.הורים מעבירים לילדיהם את נסיון החיים שלהם במטרה שלא יעשו שגיאות זהות לאלו שהם עצמם עשו.

את זה הבנתי.

וגם אם האבא לא הכי תיפקד הוא רמז לבנותיו שלא יחזרו על טעויותיו ושידאגו לעצמן יותר משהוא דאג לעצמו.

פריאל12

New member
רמז?! שמת לב מה זה עשה להערכתה העצמית?

עדיף שהיה פותר לבדו חידות של חמיצר במקום לפזר רמזים.

אני בטוחה שגם הבוס שלך היה מרגיש

איך הכבוד שלו נרמס אם הוא היה מנקה אסלה מרוחה כזאת.... סתם השתמש במשפט מניפולטיבי

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
מזדהה איתך..

אצלי זו הייתה האמא ..אבא נטש שהייתי כבן שלוש ונעלם...שפגעה מילולית פיזית נפשית..אמרה שאנו אפסים לא יצא ממנו כלום ..והיא סובלת בגללנו ועוד ועוד...

כל מה שלמדנו ממנה זה להיות מסכנים , להרגיש מסכנים, ולחשוב מנקודת מבט כזו שנגשים את הציפיות שלה מאיתנו...ונגדל להיות מסכנים..........

עם השנים..למדתי להפריד..כלומר הבנתי שלהיות מסכן זה לא לעזור לעצמי...לא לעשות כלום עם עצמי..וזה בעצם מה שאימי ( אולי גם אביך ) עשו...

השתמשתי בככעס הזה בתסכול ככח מניע...ודוחף..צריך לנקות ביובים של מסעדת דגים? לחסוך ללימודים...ניקיתי גם ניקיתי ..

מלצרים סטודנטים הביטו בי כעוד עובד ..אדם בלי השכלה ובלי יכולת...ספגתי...ושחסכתי די ( ולמען האמת חליתי וקיבלתי נכות אז גם ביטוח לאומי תרם במחלקת שיקום) למדתי במכללת תל חי שלוש שנים לימודי אומנות...הכסף שחסכתי עזר כמובן...

דבר נוסף..אנו לעולם לא לבד יש אלוקים עימנו...ביטחי בו קראי אליו דברי איתו הוא עוזר:)

ויש אותנו פה ..אני או אחרים ..הרימי ראש זיקפי קומה...ותבחרי להיות את ..ולא הילדה הקטנה שבך שמגשימה את הציפיות של אבא...

למעלה