הנקות מעטות ופליטות מרובות - אנא עזרא!!!

naanab

New member
הנקות מעטות ופליטות מרובות - אנא עזרא!!!

שלום רב!

בתי בת 6 שבועות ויומיים. אני מניקה אותה לפי דרישה. עד לפני שבועיים היא ינקה בתדירות גבוהה כ-11 פעמים ביממה - אך במשך זמן קצר וכנראה כמויות קטנות (למעט שעות לילה, כאשר ינקה פעם ב3-4 שעות). היא עלתה במשקל באופן תקין, היו מספ]יק חיתולים רטובים ויציאות בכל הנקה.
בשבוע האחרון פחתה תדירות ההנקות - היא מבקשת לינוק פעם ב3.5-5 שעות (שזה דוקא נחמד), אולם משך ההנקה נשאר קצר - לרוב היא יונקת כ-10-15 דקות, לפעמים אף פחות מזה, מתעייפת/ נרדמת ומפסיקה. כמו כן, היא החלה לפלוט לאחר כל הנקה כמויות די נכבדות.
היא פולטת בכל מצב - בין אם אני מרימה אותה לגיהוק - אחרי גיהוק, לפניו ואף תוך כדי. גם כשאני מניחה לה לשכב ולא מרימה כדי לא לטלטל אותה - היא פולטת. בקיצור, בשבוע האחרון היא יונקת ממש מעט ופולטת ממש הרבה!!!
היא נותנת שתן כמו קודם, אך כמות היציאות פחתה ולעתים צבען ירוק. גם העלייה שלה במשקל כמעט נעצרה - עד כה עלתה יותר מ-200 גרם בשבוע ואילו בשבוע האחרון היא עלתה רק 60 גרם. אני ממש מבוהלת מהשינוי הזה - גם מכמויות הנמוכות שאוכלת ובעיקר מהפליטות. נראה כאילו היא פולטת כל מה שהיא אוכלת.
הפליטות גם מציקות לה - היא בוכה כאשר פולטת.
חשוב לציין שהשהבוע אורתופד הרכיב לה רצועות לטיפול בנקע במפרק ירך. הרופא טען כי אין לכך קשר וגם הילדה לא מגלה אי נוחות מהרצועות - למעט היום בו הורכבו.
אשמח מאוד לעזרה!!! האם יש משהו בהנקה שגורם לה לפליטות - ואם כן - כיצד אפשר לצמצם אותן? האם אפשר לעשות משהו שתינק יותר?
היש סיכוי שהרצועות כן גורמות לבעיות האלה - לוחצות על משהו?
כל עזרה באשר היא תתקבל בברכה!!!

פליטות

שלום
ככל שגיל התינוק עולה ומיומנות היניקה שלו משתפרת זה טבעי שההנקות יהיו קצרות יותר
ושהפער בינהן יגדל
יש הרבה "טיפים" לגבי פליטות: להחזיק אנכי/זקוף כ-30 דקות לאחר האוכל, ליצור הגבהה תחת מזרון המיטה (מגבת מגולגלת למשל) על מנת להשיג זווית לראש, לא להניק כשאת כפופה אליה, להציע רק צד אחד בכל הנקה ועוד...
גם העלייה במשקל יתכן שקשורה לגדילה שלה או למשהו "שעבר" עליה השבוע למשל וירוס...
בגלל מה שתיארת לגבי המשקל והיציאות והפליטות המרובות המלצתי אליך להתייעץ עם רופא הילדים שלך
לעיתים פליטות מרובות מאובחנות כ"רפלוקס" וזה רק רופא ילדים יוכל לאבחן
תתחילי איתו ומשם תמשיכי הלאה- יתכן כי כדאי לך להתייעץ עם יועצת הנקה בביתך
בהצלחה

למעלה