הנקת הקטנים (הגדולים) שלי מתחילה להקשות :(

הנקת הקטנים (הגדולים) שלי מתחילה להקשות :(

אשמח לעזרתכם.
התאומים שלנו בני שנה וחצי וקצת יותר.
עד עכשיו הם יונקים, מאוד מחוברים...(האמת שהבן קצת פחות מהבת)
היו איתי בבית כל היום עד גיל שנה. בגיל שנה התחלתי להשאיר אותם אצל מטפלת כמה שעות ביום ולאט לאט יותר ויותר עד שיצאתי לעבוד במשרה מלאה. הם כאמור המשיכו לינוק כשהיו איתי בבית ובעיקר בלילות כשאני מתהפכת על משכבי מצד לצד (ודווקא מצליחה לישון היטב)
הם ישנים איתנו בלינה משותפת.
היו נרדמים בהנקה עד לפני כחודשיים ועברו להירדם בטיולים ליליים בעגלה בפארק שמול הבית.
הם נשארים בעגלה עד שאני הולכת לישון ואז מעבירה אותם למיטה המשותפת.
(יש לציין שאצל המטפלת הם נרדמים על מזרון עם/בלי מוצץ שהתוודעו אליו רק לאחרונה...)
לאחרונה אני מתבחבשת הרבה עם שאלת הגמילה.
מצד אחד - אני רוצה עוד להמשיך ולא לגמול לגמרי. זאת חוויה מדהימה(הנקת תאומים...) ככול שהם גדלים הם יותר חמודים!
מצד שני - ההנקות הליליות מתחילות להקשות, ואני מרגישה שאני מוצץ וזה מתחיל להפריע לי.
תמיד גמלתי קודם ביום ואח"כ בלילה וככה התחלתי לעשות גם עכשיו. הם כבר לא יונקים ביום...
אני רוצה לגמול אותם מההנקה הלילית, וגם בא לי לעבור כבר לשלב הבא בלינה המשותפת.
קניתי להם כורסאות/מזרנים כאלה של פו הדוב וסידרתי ליד המיטה שלנו.
ממש קיוויתי שהכל ילך חלק, שהם ירדמו יפה כמו אצל המטפלת (מה אני חושבת לעצמי???)
ואם הם יתעוררו בלילה אניק קצת ואחזיר למזרון שלהם...
תנחשו איפה הם עכשיו?
בחוץ בטיול עם אבא.
מה עושים?
איך עוברים הלאה לשלב הבא ברצף?
בכוונה כותבת רצף כי אני ובעלי מאוד מחוברים לרעיון הזה, אם כי אני חושבת שתמיד צריך לבחון את ההתאמה לחיים שלנו.
ההתאמה לחיי כרגע היא לעבור שלב, אך אני לא רוצה לכפותו על הקטנים. נראה לי שפיתרון של מזרונים לייד המיטה עם הנקות ליליות תכליתיות (ולא כל הלילה להיות סוג של מוצץ) הוא הפתרון המתאים לכולם. אבל גם אותו קשה ליישם.
תודה למי שקראה עד כה.
עצם הכתיבה עושה את שלה - מסדרת בעיקר...
אבל אשמח לשמוע רעיונות ועצות איך לעבור את הימים (הלילות בעצם) הקשים האלה...
תודה שוב!

הנקה בלילה

הי מחפשת יקרה

לא יאומן שהם כבר בני שנה וחצי... איזה גדולים .... ואת עוד מניקה ... כל הכבוד אלופה !!!!

זו גישה מעניינת לגמול קודם ביום ואחר כך בלילה.. את הראשונה שאני שומעת שעושה את זה..

קראת את הספר the no cry sleep solution ? בעברית זה "לישון בלי לבכות" של אליזבת בנטלי.
הספר מדבר על איך להרדים ובהדרגה גם לגמול.

ממה שאני חוויתי עם הקטנים שלי וגם מהנסיון שלי בעבודה עם האמהות - הדבר הכי חשוב - זה הנחישות שלך.
עד כמה את רוצה לגמול.
כי כל עוד את מתחרבשת ולא שלמה עם עצמך - זה יהיה קשה אם לא בלתי אפשרי.

אם את מחליטה שזהו, הגיעה עת גמילת הלילה - קחי בחשבון שיכולים להיות כמה לילות קשים, אבל זה חלק מהתהליך וזה יעבור וירגע.
את יכולה להתחיל לדבר איתם ולהסביר להם בהתאם לגיל שלהם כמובן, שעכשיו כבר לא יונקים בלילה (כי עכשיו חושך וגם הציצי הולך לישון, כי הם גדולים וכו'.) - מה שמתאים לך.
ולהסביר שת איתם, עם הרבה אהבה וחום, ונשיקות וחיבוקים וליטופים. ומוצץ - אם הם לוקחים.
מאוד הגיוני שיהיה קצת בכי כי הם רגילים לציצי וקשה להתנתק מזה , אבל - ברגע שאת תהיי נחושה ולא "תישברי" הם ילמדו שיש שינוי, ועכשיו נרדמים בדרך אחרת.
יש אמהות שבוחרות שהאבא ירדים את הקטנים בלילות האלה והן לא יהיו שם, אבל לדעתי , זה קשה גם לאמא וגם לקטנים.. כי לא מספיק שאין ציצי - אז גם אמא נעלמה ?
אבל - זו עוד דרך שאפשר להשתמש בה למי שזה מתאים.

מה את אומרת ?
זה יכול להתאים לכם ?

גמילת לילה

הי מחפשת יקרה

לא יאומן שהם כבר בני שנה וחצי... איזה גדולים .... ואת עוד מניקה ... כל הכבוד אלופה !!!!

זו גישה מעניינת לגמול קודם ביום ואחר כך בלילה.. את הראשונה שאני שומעת שעושה את זה..

קראת את הספר the no cry sleep solution ? בעברית זה "לישון בלי לבכות" של אליזבת בנטלי.
הספר מדבר על איך להרדים ובהדרגה גם לגמול.

ממה שאני חוויתי עם הקטנים שלי וגם מהנסיון שלי בעבודה עם האמהות - הדבר הכי חשוב - זה הנחישות שלך.
עד כמה את רוצה לגמול.
כי כל עוד את מתחרבשת ולא שלמה עם עצמך - זה יהיה קשה אם לא בלתי אפשרי.

אם את מחליטה שזהו, הגיעה עת גמילת הלילה - קחי בחשבון שיכולים להיות כמה לילות קשים, אבל זה חלק מהתהליך וזה יעבור וירגע.
את יכולה להתחיל לדבר איתם ולהסביר להם בהתאם לגיל שלהם כמובן, שעכשיו כבר לא יונקים בלילה (כי עכשיו חושך וגם הציצי הולך לישון, כי הם גדולים וכו'.) - מה שמתאים לך.
ולהסביר שת איתם, עם הרבה אהבה וחום, ונשיקות וחיבוקים וליטופים. ומוצץ - אם הם לוקחים.
מאוד הגיוני שיהיה קצת בכי כי הם רגילים לציצי וקשה להתנתק מזה , אבל - ברגע שאת תהיי נחושה ולא "תישברי" הם ילמדו שיש שינוי, ועכשיו נרדמים בדרך אחרת.
יש אמהות שבוחרות שהאבא ירדים את הקטנים בלילות האלה והן לא יהיו שם, אבל לדעתי , זה קשה גם לאמא וגם לקטנים.. כי לא מספיק שאין ציצי - אז גם אמא נעלמה ?
אבל - זו עוד דרך שאפשר להשתמש בה למי שזה מתאים.

מה את אומרת ?
זה יכול להתאים לכם ?

הדר יקרה!

כל פעם מחדש אני מתפעלת מהתשובות החושבות והאישיות שלך לכל אחת!
תודה!!!

ולגבי העניין -
מה שקורה עכשיו הוא שדי חזרתי להניק מתי שהם רוצים - בין אם ביום בין אם בלילה.
החלטתי להתמקד בהרדמה - שהם ירדמו במיטה משלהם. לצורך העניין קניתי "ספת פו הדוב" נוספת (היתה לנו אחת כבר בבית) ואלה המיטות מעבר שלהם לעת עתה. הם מתחילים שם את הלילה ואז עוברים אלי - כל אחד בזמנו...
איך הם מתחילים את הלילה? אם אני בבית - שזה רוב הערבים - אני מניקה אותם על הפוף ליד המיטות שלהם ומניחה אותה כשנרדמים. נראה לי שבזה יש איזשהו שינוי עם הקטנה שהיא כבר לא מתעוררת כשאני מניחה אותה.
בערב היחיד שאנ ילא בבית - ערב בשבוע שאני עובדת בו - הם נרדמו עם אבא כשהוא נרדם לידם בפוף והם הסתובבו קצת ואז באו ונשכבו במיטות שלהם.

לגבי ההנקה וההחלטה להפסיק.
האמת שאני לא שלמה עם הפסקת ההנקה. כמו שכתבתי פעם - זה משהו מדהים שכשאני מוכנה להניק עושה לי ממש טוב.
הבעיה היא עם הלילות שהפכו להיות קשים לפעמים וגם שכבר בא לי את עצמי רק לעצמי (ולבעלי) במיטה... אבל ביום - כשהם באים מהמעון ומתחשק להם לינוק אז אני כן רוצה עוד לתת להם. או בשבת בבוקר... כל עוד זה יהיה בהנקות קצרות וקולעות של שלוק כאן והתפנקות כאן. רק לא התמכרות ותלות...

בקיצור - אני חושבת שאני מתיישרת עם רוב המניקות - אגמול אותם קודם מהלילה.
השאלה עכשיו היא:
לעשות בהדרגה או בבת אחת? קודם רק את הנקת ההרדמה או אולי בבת אחת כל הלילה?

ולגבי הספר - מנסה להשיג אותו. קראתי את "הורים גם בלילה" בעבר ואשמח לקרוא גם את לישון בלי לבכות... תודה על ההמלצה!

זהו, שיהיה שבוע חמים ונעים!

שלישה6

New member
גמילה מהנקת לילה

שלום לך,

אני כותבת לך כיועצת שינה, וכאמא מניקה בעצמי לגאיה, כבר בת שנה וחודשיים, שאין לי כוונה להפסיק להניק אותה עוד הרבה זמן...

כפי שכתבת- כרגע או שעד לא מזמן, היית זוג של מוצץ לילדים, צריך לזכור גם שזה גיל שעדיין יוצאות בו שיניים, וחלק מההנקות הקצרות הן למעשה לצורך שיכוך כאבים (שלוק אחד מספיק ומאוד עוזר להקל על כאבי שיניים), בקיצור- כשהם ישנים לצידנו מאוד קשה לדעת מה קורה ולשם מה.

כיוון שנכון לעכשיו הם רגילים לינוק מתי שבא להם כי הם ליד אמא, לא הייתי עושה שינוי מרחיק לכת, אלא כרגע מקפידה על מרווחים של לפחות שלוש שעות בין הנקות- אם מתעוררים לפני, אז אין ציצי. ברגע שיהיה דפוס קבוע להנקה, יכול מאוד להיות שתגלי שהם כבר יוזמים בעצמם מרווחים יותר גדולים, ואם לא- בהדרגה, תמשיכי להרחיק בין ההנקות- למרווח של שלוש וחצי שעות, אח"כ ארבע וכו', עד שיינקו למעשה לפני השינה וכשמתעוררים בבוקר.

שימי לב- בהחלןט אפשר לעשות גמילה מלאה בגיל הזה, וזה מאוד תלוי באופי שלך ובהתאמה לילדים. זה כרוך בלהסביר, כפי שהדר כתבה- שעכשיו לילה והציצי גם הלך לישון, ובכמה לילות קשים מבחינתם.

חשוב לזכור- כי זו תקופה שהילדים חולים בה הרבה- לפעול מהלב. כל בזמן שהילדים חולים, הקלפים נטרפים למשך תקופה קצרה, ואז כשמתחילים להחלים חשוב להחזיר לתלם.

בהצלחה.

למעלה