הנקת פגים - עזרה

ליאם 05

New member
הנקת פגים - עזרה

ילדתי לפני כשלושה שבועות 2 פגים מקסימים בת ובן.
ביום ו' האחרון השתחררנו מהפגייה בשניידר.
לאורך תקופת שהותם בפגייה(שבועיים בערך) שאבתי חלב כל 3 שעות ונתתי להם כי האחיות טענו שהם קטנים בשביל לינוק.
גם בבית אני שואבת ונותנת, נעזרת רק במנה אחת או שתיים לאורך היום במטרנה פגים (בפגייה ביקשו מנה ביום)
אתמול התחלתי עם ההנקה במקביל לשאיבה . עם הבת היה בסדר פחות או יותר אבל עם הבן הלך לא טוב. גילינו שיש לו לשון קשורה ומחר הולכים לד"ר בוצר לנתק אותה.
השאלה שלי היא איך אני מעבירה אותם מהבקבוק להנקה בלבד? האם זה מאוחר מדי???
מאוד רוצה להניק. את הבכור שלי הנקתי הנקה מלאה עד גיל חצי שנה.
אשמח לתשובות.

טל ומטר1

New member
שלום

יש כבר שמות ?

לי הייתה התחלה דומה . הנקתי קצת בפגייה ותמיד קיבלו השלמות בקבוק וגם כשחזרתי הביתה עם הבת הסתדר יותר מהבן . כיום בגיל 4.5 חודשים אני בהנקה מלאה כך שלפי דעתי זה לא מאוחר מידי אבל דורש השקעה. בגלל שנולדו בפגים בבית הייתי מעירה כל שלוש שעות לאכול ומתחילה כל ארוחה בנסיון להניק שלא תמיד הצליח במיוחד אצל הבן ולאחר מכן תוספת שאוב. בסביבות שלוש קילו בקרבת שבוע 40 ההנקה השתפרה ובהדרגה הורדתי את התוספות וגם הפסקתי להעיר לאוכל ואני מניקה7 לפי דרישה.
כמובן שכשמורידים את התוספות יש לשים לב שההנקה מספיקה לפי כמות החיתולים הרטובים ומעקב עלייה במשקל.
בהצלחה

ליאם 05

New member
היי מה שלומך???

נחמד מאוד לפגוש אותך גם פה.

האמת לבת מתלבטים בין שירה לשי לי...מה דעתך?צריכה עזרה...לא מצליחים להחליט
לבן יש זמן עד לברית שזה נראה לי עוד שבועיים שלושה לפי העלייה במשקל שלו
גם אני מעירה כל 3 שעות, קשה לי כבר עם השאיבות - כואב לי מאוד!!
רוצה להניק הנקה מלאה...מעודד לראות שעוד לא מאוחר. האם יש יועצת הנקה שאת ממליצה עליה?
האם עדיין סופרים להם שבועות? כי הם פגים?
מה עם גזים?
הקטנים שלי סובלים מאודדדדדדדדדדדדדדד מגזים, הלילות קשים מאוד.
האם יש דברים שאסור לי לאכול כי זה עובר אליהם בחלב(מלבד כרוב וחצילים?)?

טל ומטר1

New member
בסדר

אני רציתי להתייעץ עם יועצת הנקה אבל בסוף הסתדרתי לבד . יש לי שם של מישהי אבל אני מהשפלה ולא מהמרכז . אני לא מכירה יועצות מהמרכז נראה לי שהמנהלת של הפורום היא יועצת שעובדת גם במרכז.
אצלי במעקב בטיפת חלב תמיד מתקנים את הגיל לפי שבוע הלידה ולפי זה בודקים את ההתפתחות.
לגבי גזים לא יודעת גם אני מכירה רק כרוב ונמנעת ממנו אולי פירות הדר ? זה עובר עם הזמן.

שי16061

New member
הצעה ממני...

גם אני שאבתי במשך הפגיה... אז עוד היה זמן:) אבל בבית מאוד קשה גם לשאוב להאכיל לשטוף וכו וכו... והתחיל להגמר החלב... לאט לאט הוספתי עוד הנקות. אני מציעה לך שבמקום לשאוב תניקי כל יום עוד קצת...ואאני הפסקתי לעמוד עם השעון.... לא מעירה אבל גם לא עוברת את
4 שעות, אבל לפעמים מניקה גם כל שעתיים... נראה לי שטירוף השאיבות צריכה להסתיים בפגיה. תעדכני:)

ליאם 05

New member
צודקת. גם אצלי לפעמים הרגשה שאין מספיק

חלב בשאיבה...
אנסה מה שאמרת.
ממחר אתחיל להניק יותר.
האם את מכירה כדורי חילבה? זה באמת מגביר חלב?

שי16061

New member
כדורים

לקחתי חילבה לא ממש עזר...
אבל עכשיו התחלתי לקחת מור מילק, כדורים טבעיים מחילבה,סירפד, שומר ועוד איזה משהו... גם שותה מלא מלא תה שומר וסרפד. עושה לי בקבוקים של תה קר ושותה רק את זה.. תוך 3 ימים אני מרגישה שאפילו גדלו לי הציצים:) מרגישה שוב מלאה! וכמה שעות לא שואבת או מניקה מרגישה מתפוצצת. תנסי קודם את התה כי הכדורים יקרים כמעט 200₪

שלישה6

New member
לא מאוחר מידיי

שלום ומזל טוב.

באופן אישי ילדתי את השלישייה בשבוע 34, הם ניזונו מחלב שאוב בשילוב תמ"ל כשלא היה לי, ולשמחתי גיליתי ב"טעות" שהם יכולים ויודעים לינוק לבד חודש וחצי אחרי הלידה ואחרי שכבר היה לי ברור שאני רק שואבת- אדם פשוט ניסה לינוק מאבא שלו... אז אחרי שהתגלגלתי מצחוק כנדרש, לקחתי את הילד ומאז אותו יום הנקתי אותו לפחות פעם ביום. ניסיתי שוב גם את הבנות, אבל אחת חשבה שאני ברזייה והשנייה שאני סטייק, אז ויתרתי. בדיעבד, הייתי מזמינה יועצת הנקה ומנסה בכל זאת. אז תנסי ואם צירך- תזמיני יועצת הנקה- ממליצה על הדר

למעלה