הנקת פגים

הנקת פגים

הקטנים שלי נולדו בשבוע 34, היום שבוע 37.
אני שואבת כבר 3 שבועות ומגיעה ל300 ביום סה"כ.
יועצת הנקה אמרה שהתינוקות קטנים וחלשים מדי כדי לינוק ולכן להמשיך עם השאיבות.
כשהם היו בפגיה הנקתי קצת והם ידעו לינוק- במשך שבועיים.
עכשיו לאחר שבוע שלא הנקתי והתמקדתי בשאיבות, ניסתי שוב להניק והם לא מתחברים...כאילו שכחו...

מה דעתכן?

ונוס 26

New member
לחזור ליועצת או למצוא אחת אחרת -

מיכל, כל הכבוד על המסירות, ואיזה יופי שהתאומים הגיעו לגיל לידה
שיהיה לכם הרבה כוח ובריאות,
אין לי ניסיון בהנקת פגים, אבל על סמך קריאה בפורומים אני חושבת שכדאי מאד להיעזר ביועצת וכדאי שהיועצת תהיה מומחית לתאומים.
אני תמהה מדוע היועצת לא המליצה לך להמשיך בניסיונות הנקה לצד התזונה מבקבוקים כדי לשמור על יכולת ההנקה של הקטנים.
ממה שקראתי אני יודעת שיש אפשרות שתינוק שלא ביסס הנקה, בוודאי פג, "ישכח" איך לינוק, כלומר יאבד את הטכניקה והיכולת. נראה לי מעולה שאת מנסה שוב להניק, וחשוב מאד מאד שלא תוותרי - אם יש לך כוח, כמובן, כי זה לא קל - וכדאי שתמשיכי לנסות, כי כמה שהם יחזרו לינוק מאוחר יותר, כך זה יהיה יותר קשה.
כיוון שאת כותבת שהם כבר ידעו לינוק, אני חושבת (אני לא מומחית, וכאמור חסרת כל ניסיון עם פגים) שיש סיכוי שעכשיו זה לא יהיה קשה מדי ולכן כדאי מאד להיעזר ביועצת מקצועית שתעזור לך ללמד אותם מחדש איך להתחבר ואיך לינוק, ומעכשיו לשאוב במקביל להנקות - ולו כדי שהם ידעו לשמור על היכולת. בהצלחה!
ואני מיד מתייחסת בהודעה נפרדת לגבי כמויות החלב שאת שואבת

שבת שלום

ונוס 26

New member
מצרפת קישור להודעה שלי לגבי שאיבה

איך הצלחתי לשאוב 1100 מ"ל חלב
זו הודעה שבה פירטתי איך הצלחתי לעמוד בכמויות הגדולות שהבנות זקוקות להן כשהן במסגרת, אני יודעת שזה לא דומה לשאיבה בשביל פגים, אבל ציינת בהודעה שלך שאת מצליחה לשאוב רק 300, ויכול להיות שאחת או יותר מהשיטות שעזרו לי להגדיל כמויות יהיו רלוונטיות גם לך.
אני חושבת שמה שענתה לך טל, שיש לה ניסיון עם פגים באמת יכול לעזור, וכאמור - עד כמה שאני יודעת - הסוד הוא להמשיך לנסות ולהמשיך להניק, כי כמה שיעבור יותר זמן בלי הנקה ורק עם בקבוק כך הם יתרגלו יותר לבקבוק ויהיה עוד יותר קשה ללמד אותם לינוק.

ונוס 26

New member
ועוד דבר - לתת בקבוק בדרך הנכונה

יש דרך להאכיל תינוק יונק מבקבוק, בגלל שהאכלה מבקבוק היא קלה יותר מאשר הנקה צריך לעשות זאת נכון (גם כדי שהוא לא יאכל יותר מדי, וגם כדי שהוא כן קצת יתאמץ ולא יעדיף את הבקבוק באופן בלעדי על הנקה).
קראי את ההסברים המפורטים בקישור הבא, מהאתר של יועצת ההנקה המופלאה שגית לב
בקבוק לתינוק יונק

ההודעה שלך לגבי הגברת יצור החלב

מאוד מעוררת השראה
וקראתי אותה מספר פעמים.

תודה !!!
ד

טל ומטר1

New member
עונה

כל מה שאני רושמת זה מניסיון שלי לא כל כך התייעצתי עם יועצות הנקה רק קיבלתי קצת הדרכה מהאחיות בפגייה.
גם שלי נולדו בשבוע 34 כיום יבני חודשיים וחצי ויונקים בלבד .לא רשמת משקלים שלי היו קצת מעל 2 קילו כל אחד זה כנראה קשה יותר ככל שהמשקל נמוך יותר. בפגייה היה קשה להניק אבל לקראת סוף השהייה בפגיה היה לי סדר איתם שאוכלים שלוש שעות כאשר כל ארוחה מתחילה בנסיון הנקה שלא תמיד הצליח ניסיתי לעזור להם תפוס על ידי הקטנת השד ביד , מריחת חלב על פטמה , קצת סחיטת חלב כשהם כן ינקו כדי לעודד.ולאחר נסיון הנקה קיבלו תוספת בקבוק ואז שאבתי את חלב שנשאר.
לא תמיד היו לי כוחות לשאוב חלב לכן זה לא יצא באמת כל שלוש שעות לפעמים אפילו כל חמש שעות.
ניסיתי לשמור על סדר כזה כל ארוחה שהיה לי כוח אבל היו ארוחות שקיבלו רק בקבוק ואפילו תמל.
המשכתי עם נסיון לשמור על הסדר הזה גם בבית רק באופן יותר רגוע בפגייה היה לחץ לא למשוך ארוחות ובבית במידה והצליחו לתפוס נתתי להם להיות על השד עד שישחררו לבד כי ככה אני מרגישה שנכון לעשות .
כל התהליך הזה היה קשה ומתסכל מאוד בבית חולים דווקא הבן היה מצליח יותר לינוק והבת בקושי הייתה ישנונית מאוד והיו איתה הצלחות רק בהנקה בלי בגדים .ובבית זה התהפך הבת הצליחה לתפוס ברוב ההנקות והבן לא הצליח שהיו ימים שלא ינק או ארוחה אחת או שתיים וזהו. תיסכל אותי שאולי היא תינק והוא יצטרך לקבל תמל. בכל אופן המשכתי להתעקש כל ארוחה שהיה לי כוח ובסוף הסתדר עם שניהם.
שמתי לב כשהשד מלא יותר יותר קל לגרום להם לתפוס לכן כדאי להרחיק את ההנקה מהשאיבה כמה שאפשר.
ניתן להצליח אבל זה דורש התמסרות לעניין.
בהצלחה

הנקת פגים

הי מיכל

ברוכה הבאה אלינו, מזל טוב גדול ומכופל.

איזה יופי שאת מקפידה ושואבת - כל הכבוד!!

הבנות כתבו לך דברים טובים מאוד.
גם לי קצת מוזר שיועצת ההנקה אמרה לא להניק אלא רק לשאוב. לרוב, כדאי גם לנסות להניק וגם לתת שאוב.
ראשית - אל תתייאשי. הם עוד קטנים ואפשר לשנות את הדברים. שום דבר עוד לא סגור.
אני חלילה לא רוצה לסתור דבריה של יועצת ההנקה ולא נוהגת להתערב כשיש יועצת שמלווה אמא.
אכתוב באופן כללי:

אני מציעה לנסות עם כל אחד מהם בנפרד (אפשר לנסות בכל ארוחה עם אחד מהם , כך יהיה לך יותר זמן לעבוד עם כל אחד בנפרד ובשקט).
את יכולה להשכיב את התינוק קרוב לשד, בתנוחה קרובה להנקה, ולהתחיל לדקה שתיים עם הבקבוק, ואז אחרי שהתחיל לשתות מהבקבוק, לבצע החלפה מהירה ולהעביר אותו לשד.
את צריכה להיות סבלנית, זה יכול לקחת כמה ארוחות. לפעמים כדאי לטפטף כמה טיפות של חלב על הפטמה כדי שהריח ימשוך אותו.
כדאי לשים את התינוק הרבה עלייך, למגע עור לעור, ללא חלק עליון שניכם. הוא צריך להיזכר שוב במקום הנעים הזה שטוב להיות בו.

היי סבלנית, ואני מניחה שזה יסתדר.

כדאי להתחיל כל ארוחה בהנקה ולהשלים אם צריך בשאוב.

בהצלחה

שלישה6

New member
לנסות!!!!

אם זה חשוב לך להמשיך לנסות ולא להפסיק- אצלי המשכתי לשאוב, הבנות לא ינקו טוב (אחת חשבה שאני משאבה והשנייה שאני סטייק) ולצערי לא היתה מישהי כמו הדר לעזור ולתת לי טיפים שיוכלו לעזור לשלושתנו, אז הן קיבלו שאוב. דווקא הבן שלי שהיה הכי חלש ועם בעיית יניקה בפגייה היה היחיד שאפילו לא ניסיתי להניק והוא הפתיע אותנו איזה יום כשבעלי החזיק אותו בזמן שאני התחלתי להכין לו בקבוק ופתאום שמעתי צווחת אימה מכיוון בעלי- הילד ניסה לינוק... אז אחרי שנקרעתי מצחוק, ישבתי והתחלתי להניק- ומדובר בתינוק שעד גיל חודשיים קיבל רק בקבוק שאוב/ תמ"ל. הוא פשוט התחזק מספיק והתחיל לינוק, ה שעזר לו להתחזק עוד יותר.

מצטרפת להמלצה למצוא יועצת הנקה נוספת שאולי תוכל לעזור. בכל מקרה, אל יאוש. אם חשוב לך לתת חלב אם, גם שאוב- עשי כן. סיפור נוסף שהיה לי זה שמיד אחרי שהתשחררו מהפגייה הזמנתי אחת טיפת חלב אלינו הביתה לשקילה והיכרות ראשונית. הייתי מאוד מניקה חלקית ושיוצא לי 500CC והיא בתמורה אמרה שעם כמות כזו לא שווה כל המאמץ.... אמרתי לה שלי הוא שווה והמשכתי בשלי. חודשיים אחר כך היא סיפרה לי כמה היא משוויצה בזה שיש לה אמא לשלישייה שמניקה... כבר שכחה לגמרי מה היתה התגובה הראשונית שלה, אבל לפחות תמכה ופירגנה בהמשך.

למעלה