הנקת תאומות

Inbal0907

New member
הנקת תאומות

התאומות שלי בנות ארבעה שבועות. בהתחלה הן ינקו יפה, אך לאחרונה אני נעזרת ביותר ויותר תוספות. מה לעשות?

גלגס

New member
תפרטי יותר

הי ענבל,
מזל טוב!
וכל הכבוד על ההנקה עד כה! מבין השורות נשמע שההתחלה היתה חלקה.
בשביל שתוכלי לקבל תשובה טובה כדאי שתפרטי יותר- באיזה שבוע נולדו ובאיזה משקל, איך היתה תחילת ההנקה, כמה פעמים יונקות ביום, כמה ואיזה תוספות מקבלות ומתי ולמה, האם את שואבת? האם יונקות בו זמנית או לחוד?...

Inbal0907

New member
המשך פרוט הנקת תאומות

תודה רבה. נולדו בשבוע 37 פלוס 4. שקד 3.125 שחף 2.225. שתיהן ינקו לחוד. ביום הרביעי לאחר ירידה במשקל הוחלט על תוספת לאחר כל הנקה. שחף ממשיכה עד עכשיו עם תוספת אחרי כל י יניקה אך היא מרבה להרדם על השד. שקד יונקת ובשבוע האחרון אני מרגישה שהיא זקוקה לתוספות.
הצלחתי להניק את שתיהן יחד מספר קטן של פעמים .
אני מאוד רוצה להמשיך להניק. את בני הגדול הנקתי יותר משנה.

אהלן... מזל טוב!! אספר לך מה אני הייתי עושה..

כמובן שלעשות את המקסימום ולהניק להניק ועוד קצת להניק :)

יש לציין שברגע שאת מכניסה תוספות של פורמולה, כושר הייצור שלך יורד משום שהביקוש שלך ירד היות ונתת פורמולה

ייתכן והרגשת ככה משום שבדיוק חווית קפיצת גדילה עם המתוקות שלך והן דרשו יותר חלב, מה שמשנה את מאזן ההנקה שהיה עד כה ונראה כי הן יותר רעבות והן יונות מספר פעמים יותר גדול ונראה שבשד כמות החלב ירדה והמקרה הזה נשמע מאוד סביר לגילן שלי זה קרה באפן אישי סביב גיל שלושה שבועות

מה שאני מנסה לומר בעצם שתמיד כל תקופה מסויימת שהביקוש מצדן של תאומות ייגדל תמיד תחווי את התחושה הזו ויקח כמה ימים ..ואז הגוף שלך יתחיל לייצר יותר חלב והעניין יסתדר ויחזור חלילה בקפיצת הגדילה הבאה...

כרגע עם הכנסת הפורמולה, אני עדי מאמינה שהמצב נתון לשיפור אבל מה שכן תצטרכי לעשות את אותה דרך בצורה הפוכה

פשוט תצטרכי לתת להן לינוק יותר ואט אט להוריד את כמות תוספת עד לאפס ובתנאי שהגוף שלך מסתגל ואת חזקה ולא מתייאשת הן יחזרו להנקה מלאה

ני מאמינה שאם הנקת את שתיהן הנקה מלאה, כך יהיה...
ואם לא מסתדר אז לפחות מה שהן קיבלו עד כה להמשיך ולהתמיד עם זה גם :)

בהצלחה!!!

מה שאני מנסה לומר מכל זה,

Mr China

New member
מעירים בעדינות+ תשובות נוספות

ואם לא עוזר (והן צריכות לאכול) מעירים בהסרת חולצה וכו'- מה שצריך כדי לגרום להן להתעניין חזרה באכילה.
מאחלת לך גם המון מזל טוב להולדת שקד ושחף (שמות יפים!) וכמו שאת יודעת מהנקת בנך למעלה משנה- זו חוויה. התאומות שלי בנות שנה וחצי ועדיין יונקות במרץ...
אגב לגבי מה שציינת שהרגשת שהן צריכות עוד- אלף, יתכן מאד שזו קפיצת גדילה ולכן פשוט להצמד לבקבוק מים וחטיפים בריאים ולהניק...זה יעזור בהגברת הייצור כפי שענו לך. מאד ממליצה לך גם על כרית הנקה. הנקה של שתיהן יחד לפחות בשלב הזה שהן יונקות מסביב לשעון יכולה משמעותית להקל עלייך ולהעביר את זה חלק.
איך הבן הגדול מתאקלם לשינוי במצבו? האם יש לך עזרה איתו? אחד הדברים שהכי זכורים לי מהחודשים הראשונים זה שההנקה היתה מאד אינטנסיבית (אם כי הלך והתמתן) והיה בהחלט צורך בעזרה במידת האפשר עם הגדולה.
מוזמנת להישאר איתנו ולחלוק שאלות ותהיות- יש כאן בית חם ובנות מדהימות, מניקות בדימוס ובהווה, ועם הרבה נסיון וסבלנות. שיהיה בהצלחה!

Inbal0907

New member
תודה על העידוד

תודה רבה על העידוד. יש לי כרית הנקה לתאומים, פשוט לא תמיד מצליח להניק את שתיהן יחד. שקד מתחברת בכל מצב ולחף יותר קשה.
הגדול שגיא בחר את השמות לבנות . הוא מאוד עוזר בעיקר במקלחות.
יש לי הרבה עזרה ובזכות זה ההנקה הצליחה עד כה. מקווה להמשך טוב.

shigatox

New member
מה שאני הייתי עושה

גם אצלי בשבוע שבועיים הראשונים הקטן לא עלה כל כך במשקלו בטיפת חלב לחצו על השלמות.
מה שעשיתי זה שהייתי נותנת ארוחת הנקה וארוחת שאוב לסירוגין. לכל אחד ככה שלפחות על חצי מהכמות שאכלו יכולתי לכמת ממש ולהגיד בטיפת חלב כמה בדיוק אכל, ואם לא סיים את הבקבוק (מה שבדרך כלל קרה) יכולנו לצאת מנקודת הנחה שהוא שבע.
המשכנו ככה בערך שבוע (בצורה הזו גם יכלו לעזור לי קצת עם ההאכלות) עד שראינו שהם מתמידים עם העליה במשקל ואז לאט לאט הורדתי להם ארוחות של שאוב והחלפתי בהנקה. אחרי שהשתחררנו מהפגיה ממש השתדלתי שכל האוכל שיקבלו יהיה או שאוב או הנקה כי חששתי מכך שאני לא אעמוד בדרישות ה״ייצור״, המשמעות של זה הייתה כמה שבועות של הנקה משולבת בשאיבה אינטנסיבית (גם בלילה) אבל הצלחתי להדביק את הצריכה שלהם יחסית מהר

הנקת תאומות

היי ענבל

ברוכה הבאה אלינו, למשפחה הכפולה והמכופלת שלנו... איזה כייף שיש פה הרבה אמהות חדשות , ממש מרגש, דור חדש של תאומים :)

חסרים לי קצת פרטים,
האם את מעירה כל 3 שעות ? האם הן מתעוררות לבד ? שמות מקסימים דרך אגב !!
אני מניחה שהן נרדמות כי הן עוד קצת קטנות.
נסי להפשיט אותן לפני ההנקה. כך הן יגיעו להנקה קצת יותר ערניות.
כשאת שמה אותן עליך - את יכולה לשים אותן רק עם טיטול ולכסות אותן עלייך בשמיכה או חיתול.
הגוף שלך - יחמם אותן ולא יהיה להן קר, וזה שהן יהיו במגע עור לעור יכול לעזור בהנקה.
גם אם הן נרדמות תוך כדי הנקה - את יכולה להפשיט, או לעשות "לונה פארק" - כך קראנו לזה בתקופה שלמדנו. - להרים את הקטנה אלייך, ולהוריד קצת את הראש שלה לכיוון הפנים שלך כשאת מרימה קצת את האיזור של הטוסיק והרגליים שלה. מקווה שההסבר מספיק ברור..
לרוב - מזמוזים וליטופים - לא תמיד עוזרים להעיר, לכן ההרמה הזו.
בהנקה - בשונה מבקבוק - התינוק צריך להיות ערני מאוד כדי להוציא את החלב.
האם את מצליחה גם לשאוב ? אם כן - כדאי לתת את השאוב במקום התוספת, כמו שכתבה אחת הבנות.
איך העלייה שלהן במשקל ?
האם נפגשת עם יועצת הנקה ?

למעלה