הנקת תאומים ושאיבת חלב - עזרה

veredpili

New member
הנקת תאומים ושאיבת חלב - עזרה

היי, התאומים המתוקים שלי בני חמישה שבועות, בפגייה (נולדו בשבוע 31). אני שואבת חלב מאז הלידה, ומצליחה לספק להם חמש, אולי שש, ארוחות לשניהם (מתוך שמונה). בשאר הארוחות הם מקבלים סימילאק. לאחרונה התחלתי גם להניק, בינתיים זה עובד כתוספת לארוחות שלהם- פעם או פעמיים ביום לכל אחד. אחד מהם מצליח לינוק בין 10 סמ"ק ל- 30 סמ"ק, השני 5-10 סמ"ק. אני לא מנסה בכל ארוחה בגלל לוחות הזמנים בפגייה, הנקה לוקחת לי לפחות חצי שעה, ואז אני צריכה להשלים את הארוחה עם בקבוק, ובכל הזמן הזה האח השני מחכה למנה שלו...
אשמח לקבל עזרה בנוגע לכמה שאלות:
1. מה עוד אני יכולה לעשות כדי להגדיל את כמויות החלב?? אני שואבת 7-8 פעמים ביום (כל שעתיים - שלוש שעות ובנוסף ההנקות שציינתי, שנעות בין עשר דקות לחצי שעה, בהתאם לרצונם), ובנוסף לוקחת כדורי חילבה במינון די גבוה. בשלב מסוים לקחתי גם כדורי אלפלפה אבל הפסקתי. אציין שעד לאחרונה הכמויות כן גדלו לאט בהדרגתיות, כי תמיד הצלחתי לספק חמש - שש ארוחות, למרות שהכמויות שהם אוכלים גדלו כמובן, אבל לאחרונה אני מרגישה שיש עצירה ועכשיו יש שאיבות שאני מצליחה אני מצליחה לשאוב רק 40-50 סמ"ק. לאורך כל היום אני שואבת כ- 450 סמ"ק.
2. האם במצב כזה יש תקווה להניק את שניהם כשיהיו בבית והאם בהנקה מלאה? אם כן (מקווה שכן!), איך עושים את זה?? מה התהליך? האם כדאי/אפשר לשלב עם חלב שאוב או עם סימילאק? מתי הם אמורים להצליח לינוק את כל מה שהם צריכים? אני יכולה לצפות שבאיזשהו שלב הגוף שלי ייצר מספיק חלב לשניהם בידיעה שכבר כמעט חודש וחצי הוא מייצר רק חמש - שש ארוחות?

תודה רבה לעונות!
 
כמה תשובות וכמה שאלות

במקום לנסות להניק את שניהם באותה ארוחה אולי תניקי אחד בכל ארוחה, ככה יהיה עליך פחות לחץ לסיים עם הראשון וגם הלו"ז ארוחות לא יתשבש.
זה הגיוני שבהתחלה ההנקות יקחו זמן, לא הייתי מוטרדת כרגע מכמה הם אוכלים בכל ארוחה ממילא את משלימה להם, מה שחשוב זה הטכניקה ושיתפסו כמו שצריך. בחלק מהפגיות יש אחיות שעברו הדרכת הנקה ויכולות לעזור.

5-6 ארוחות זה כמעט כל הארוחות זה מאוד יפה, כך שאני לא חושבת שיש לך סיבה לדאגה ואת בהחלט יכולה להצליח להניק אותם בבית הנקה מלאה,בדרך כלל בבית הגוף מייצר יותר חלב, זה תהליך שלוקח קצת זמן אבל בבית יש לך שקט ורוגע, את כבר לא צריכה להתרוצץ והמצב הנפשי משפיע על הכמויות אז את יכולה להיות רגועה מבחינה זו
.
את יכולה לשלב בהתחלה עם שאוב/סימילאק ולאט לאט להגביר את ההנקות עד שלא יהיה צורך שאוב/סימילאק
את צריכה להגיע הביתה ולראות איך זה זורם, והכי חשוב אל תתישי את עצמך, תעשי את מה שאת יכולה ולאט לאט זה יסתדר זה לא מהיום למחר וגם מייאש לעיתים.

אם תכתבי באיזה משאבה את שואבת וכמה זמן נמשכת שאיבה, אוכל לענות לגבי הגברת יצור ?
 

veredpili

New member
משאבה

תודה על התשובה המפורטת ועל העידוד! :)
בפגיה אני שואבת עם מדלה סימפוני, בבית עם מדלה לקטינה. אני שואבת דו"צ רבע שעה כל פעם. אני משתדלת לשאוב שמונה פעמים ביום חוץ מההנקות, הפערים בין השאיבות משתנים בהתאם לנסיבות- למשל בבוקר אני שואבת כל שעתיים, אח"כ כל שלוש ובלילה יש פער גדול יותר כי אני ישנה כמה שעות רצוף.
אני לא מתכוונת להניק ויהי מה, אבל אני רואה כאן בפורום שזו לא משימה בלתי אפשרית אז אני כן אנסה לעשות מה שאני יכולה כדי להצליח...
לגבי החלב השאוב, האם כדאי לשאוב לאחר כל ניסיון הנקה? כרגע אין לי בכלל בעיה לשאוב אבל אני מניחה שזה יהיה יותר בעייתי לשלב הנקה ושאיבה כשהמתוקים יהיו בבית, לא?
 
בשמחה


היי ורד,

אין לי כל כך הרבה להוסיף, את משתמשת במשאבות טובות, אז אני אזרוק עוד כמה רעיונות שעולים לי קחי את מה שמתאים ומסתדר לך, זה לא פשוט לשאוב 7-8 פעמים ביום
זה ממש מזכיר את הלו"ז שלי בפגיה, ומכאן אני מנחשת שאלו ילדים ראשונים שלך

אפשר להמשיך לשאוב כמה דקות על ריק זה אמור לעודד ייצור, בד"כ אחרי כמה דקות של שאיבה על ריק יש זרם נוסף של חלב או להאריך ת השאיבה בחמש דקות
אפשר לקראת הסוף השאיבה לעשות הפוגה של דקה ואז להמשיך לשאוב עוד קצת (אני מנסה להמיר לדו"צ - כי אני שאבת אחד/אחד וכל פעם השזרם נחלש עברתי לצד השני וחוזר חלילה, זה שיפר זרימה.
אפשר לעסות קצת את השד במהלך השאיבה או לפניה זה גם עוזר, אני הייתי מפעילה קצת לחץ בזמן השאיבה עם היד זה היה מגביר את הזרם, אולי בסוף השאיבה את יכולה לעבור לאחד/אחד (ככה הייתי שואבת בבוקר, בגלל הגודש דו"צ ובסוף עוברת לאחד אחד לסחוט עד הסוף


האם כדאי לאוב אחרי כל נסיון הנקה - אני חושבת שאם זה מתאפשר לך אז כן, זה מאותת לגוף שצריך עוד.

ולגבי הבית
לא שאלת אבל אציין בכל זאת - אם תצטרכי משאבה בבית והזמן השאלת הלקטינה יסתיים את יכולה להסתכל בקישורים כאן יש גמ"ח משאבות במודיעין, את יכולה להשאיל משאבה לתקופה נוספת.

בבית זה אכן מורכב יותר, הייתה לי עזרה בבית וזה אפשר לי לשאוב ולהניק, בהתחלה שאבתי בעיקר והנקתי פעמיים ביום ואחרי תקופה עליתי לארבע הנקות וכו' עד שעברתי להנקה מלאה, אני מניחה שתצטרכי לשלב בהתחלה עם תמ"ל ולאט לאט להחליף בהנקות, אבל בשביל זה צריך להגיע הביתה ולראות איך זה הולך.
אם את בכללית יש להם יועצות שאת יכולה להזמין הביתה בהסדר וגם יעוץ און ליין.
חוץ מזה אני מצרפת עוד שני קישורים בנושאי שאיבה שאולי יוכלו לעזור

טיפים לשאיבה
שאיבה ואחסון חלב אם

ומילה לסיום, אם עוד נשאר לך כח לקרוא

ההתחלה קשה ומייגעת
גם פגים
גם שניים
גם הנקות ארוכות

אבל בסוף (בשבילי לפחות) זה משתלם, ההנקות מתקצרות פתאום, אין יותר בקבוקים/חיטוי/ניקוי /שטיפה/הפשרה בלה בלה פשוט שולפים ציץ וזה כיף גדול לראות אותם מתחברות ויונקות בשלווה.
אני אשמח לשתף מניסיוני אז את מוזמנת לשאול
 
שאיבות

הי ורד

ברוכה הבאה אלינו,
מזל טוב כפול :)

כל הכבוד על העבודה הקשה!!
אני מאוד שמחה לשמוע שהם כבר יונקים, זה נהדר.

ראשית - אל תתייאשי. אין ספק שלוח הזמנים בפגייה נוקשה הרבה יותר והכל יותר מורכב מאשר בבית. היי סבלנית ונסי להמשיך כך כמה שאפשר, אני מקווה שבקרוב תצאו הביתה.
כבר מדברים על זה ?
כתבת שאת לוקחת חילבה במינון די גבוה - כמה את לוקחת ביום ?
אני שואלת כדי לבדוק אם להציע לך להעלות את המינון או להוסיך עוד משהו אחר כמו מורינגה או גלגה (צמחים)
חשוב מאוד לשאוב גם בלילה.. בלילה יש הרבה הפרשה של הורמון הפרולקטין.
נסי כמה שאת יכולה, אני מבינה שאת גם צריכה לישון.. אבל היה חשוב לי לציין זאת בכל זאת.
אם את יכולה לשאוב גם לאחר שאת מניקה אחד או שניים - נסי גם את זה.
מכיון שייצור החלב עובד על ביקוש והיצע - ככל שתשאבי יותר -הגוף אמור להעלות את ייצור החלב (בהנחה שאין גורמים שיכולים להפריע בתהליך כמו בעיות הורמונליות).
בוודאי שיש מצב להניק את שניהם הנקה מלאה.
ראשית - תחזרו הביתה.. מקווה שכמה שיותר מהר.. ואז כדאי להיפגש עם יועצת הנקה מוסמכת שתעזור לך לבנות תכנית עבודה שבה בהדרגה ההנקות יתארכו ויגדלו ולאט לאט גם לעבור להנקת שניהם במקביל. לפעמים, יש כאלה שקראו את כל הספרים בבטן ואפשר לקצר תהליכים ולהניק אותם ביחד על ההתחלה בבית.
באיזה איזור אתם גרים ? אכתוב לך שמות של יועצות באיזורכם

המון בהצלחה, המשיכי לעדכן
 
למעלה