הנקת תאומים

reutgranit

New member
הנקת תאומים

היי בנות,
אני בהריון תאומים בשבוע 24. את ביתי הגדולה (בת3) הנקתי עד גיל שנתיים וממש ממש חשוב לי להניק גם את התאומים. קודם כל אשמח לדעת אם יש לכן המלצה על אשת מקצוע שיכולה לעזור לי להתכונן להנקה לפני הלידה - להבין איך עושים את זה נכון על מנת לעשות כמה שפחות טעויות ולשמור על שפיות וטיפול גם בבתי הגדולה...
שנית אשמח לטיפים איך להתכונן ומה לקנות: כרית הנקה - איזו?, משאבה - יש לי חשמלית של מדלה האם מספיקה?
תודה מראש....

קודם כל מזל טוב

הבנות שלי כבר בנות שלושה חודשים בהנקה מלאה, אז קודם כל אני הגיד, שלמרות כל קריאות ההתפעלות שאני מקבלת מאנשים על זה שאני מניקה שתיים, זה ממש לא סיפור, באיחוד עם זה חשוב לך ואת כבר מתורגלת בהנקות.
ניראה לי שחלק מהכיף בהנקה שלא צריך להתארגן על בקבוקים, בכל מקום בכל זמן אפשר לשלוף ציצי. אז בשתיים זה לא כל כך פשוט כדי להניק ביחד צריך קונצטרוקציה מתאימה (קרית הנקה גדולה שקשה עד בילתי אפשרי לסחוב לכל מקום). וגם להניק אחת אחת זה לא פשוט, כי בנתיים צריך להחזיק או להעסיק את השנייה. בקיצור היציאה מהבית יותר מסובכת.
אני מצאתי כל מיני פתרונות, למשל להניק אחת בתוך מינשא, ולהוציא את הציצי השני מהצד ואז להחזיק אותה ביד הפנויה בתנוחת "פותבול" (כשהיא על המותן שלי). וגם אמא שלי ובן זוג כבר מתורגלים בלהחזיק לי אותם בהנקה כשאנחנו מיחוץ לבית.
לגבי הקרית, לי יש של ממסיטה, ואני מאוד מרוצה, יש לי אחת בבית ואחת בבית של ההורים.
עיניין נוסף זה שמאות קשה להניק בצורה לא פרובוקטיבית שתיים, ביגלל שמניקים אותם שהן בצידי הגוף שלך ולא מקדימה, כל החזה חשוף ואם החזה שלי זה ניראה ממש פונוגרפי, אבל שיקפצו כולם.
שאלה נוספת היא לגבי הסינכורון ביניהן, יש גישה שמדברת על לסנכרן ולהניק ביחד, ויש גישה שמדברת על אחת אחרי השנייה.
מה שעובד לי זה לסנכרן במהלך היום, ככה זה גם חוסך זמן, גם מסנכרן על השעות שינה, וגם פותר את הבעיה של להעסיק אחת בזמן שמניקים את השניה.
במהלך הלילה אני לא מסנכרנת, אני מניקה את מי שמתעוררת מתי שהיא מתעוררת, גם אני לא אוהבת להעיר אותן, ביחוד שאחת מתאוררת רק פעם בלילה והשנייה פעמיים, וגם יותר נוח לי להניק בשכיבה במיתה (ואת זה עוד לא הבנתי איך עושים שתיים ביחד - אז עם מישהי יודעת אשמח לישמוע), זה עושה את הלילה יותר קל, ואשפר גם להתאפץ תוך כדי הנקה, (מודה - לפעמיים גם ממש להירדם).
לגבי השאיבות ניראה לי שמה שחושב הוא משאבה שיודעת לשאוב משני הצדדים במגביל, כי שוב זה חוסך זמן ואין הרבה זמן שמגדלים תאומים.
אבל לא יכולה להגיד יותר מיזה, גם ככה שואבת מעט, ולא ממש מצליחה להשתמש בחלב השאוב.

שיהיה לך המון המון בהצלחה, לגדל שתיים זה לא פשוט, אבל כיף

הכנה לקראת הנקת תאומים

הי רעות

נעים להכיר, ברוכה הבאה אלינו למשפלה הקטנה והאיכותית שלנו.
קודם כל - זה שהנקת את הגדולה - כבר יקל עלייך מאוד.הנסיון הקודם הוא המון.
דבר שני - עזרה. כמה שתוכלי לקבל עזרה - יקל עלייך. גם לדעת לקבל - צריך לדעת איך.. בדרך כלל קשה לנו הנשים לוותר ולאפשר למישהו אחר לעשות דברים בבית שלנו, אבל נסי עד כמה שאת יכולה לאפשר את העזרה הזו. כשמדובר בתאומים זה בכלל לא פינוק.. זה שומר על השפיות..
כרית הנקה טובה יכולה לעזור מאוד. רוב הבנות בפורום ממליצות על המאמאסיטה. מה שטוב בכרית הזו בניגוד לאחרות - זה שהיא נסגרת מאחורי הגב וכך לא יכולה "לברוח" ו"לנזול" מהצדדים כשאת מניקה. זה מקל מאוד כשאת מניקה , במיוחד כשאת מניקה את שניהם יחד כי אין הברה ידיים פנויות.
הנה האתר שלהם -
http://www.mama-sita.com/
את יכולה לנסות לחפש ביד 2 או בקבוצת תאומים בפייסבוק - לפעמים יש אמהות שמוכרות את שלהן.
לגבי משאבה - אני מניחה שכשאת כותבת חשמלית של מדלה את מתכוונת לקטנה הצהובה ? ל"מיני אלטקריק" ? אם כן אז אני לא בטוחה שזו המשאבה המתאימה לך. המיני אלקטריק היא כבר מיושנת והמנוע שלה חלש, במיוחד כשמדובר בתאומים.
נסי לתאר קצת מה הכיוון שלך, כלומר - האם הנקה מלאה או שילוב עם בקבוקים וכדו'. האם את הגדולה הנקת הנקה מלאה ?
בהתאם למה שתכתבי - אדע בצורה יותר מדוייקת לכתוב לך באיזה משאבה כדאי להשתמש.

הכנה לפני הלידה - רעיון מומלץ. (גם אני,בדומה לך היה לי אחד קטן בבית בן שנתיים שהנקתי ולמרות זאת נפגשתי עם יוצעת הנקה שמתמחה בתאומים עוד לפני הלידה כדי לדעת מה ואיך).
כיתבי היכן את גרה ואכתוב לך שמות של יועצות מומלצות באיזור שלך.

בהצלחה :)

reutgranit

New member
תודה הדר!

אני באמת מקווה שהניסיון יעזור למרות שאני מרגישה כאילו זה היה לפני עשרים שנה.... וההתחלה עם ביתי הגדולה לא הייתה פשוטה כי הייתה לה לשון קשורה, לקח לא מעט זמן עד שההנקה התבססה ולא ממש הסתדרתי עם הנקה בחוץ.
אכן יש לי את המיניאלקטריק.... הנקתי הנקה מלאה והיא לא בדיוק "השתגעה" על בקבוק כך שלא השתמשתי בה הרבה. בדיעבד התברר לנו שהיא גם אלרגית לחלב אז אולי בגלל זה היא לא הסכימה בשום אופן לתמ"ל. הכיוון הוא הנקה מלאה בתקווה שאסתדר עם זה.... אשמח להמלצה למשאבה והאם לקנות או להשכיר.
כרגע אני גרה בכפר סבא ועוברת באוגוסט (ולקראת הלידה) לגור באורנית.

המשך

הי רעות,

בשמחה :)
צברת יופי של נסיון עם הגדולה.. עם האלרגיה והלשון הקשורה..
תזכרי לבדוק גם את הקטנים אחרי הלידה - יכול להיות שהלשון הקשורה תחזור גם פה.. אצל הגדולה שחררו את הלשון ?

משאבה - בדרך כלל עם תאומים - אני ממליצה לשכור את הלקטינה של מדלה. היא חשמלית וחזקה ועושה יופי של עבודה.
את יכולה לשכור מיד שרה (צריך להצטייד במכתב מיועצת הנקה או רופא או מבית החולים שיש לך תאומים, כי המלאי שלהן קטן והם לא משכירים לכל אחת אותן).
יש עוד מקומות שמשכירים אותן - כמו "בייבי רותם", יש גם גמח במודיעין שמשכיר משאבות כאלה, נקרא הגמ"ח של אביטל - 0507293199
בירושלים - יש את ג'סיקה - יועצת הנקה מוסמכת שמשכירה גם ועושה משלוחים לכל הארץ - 02-9999979.
רישמי לך את כל המספרים, שיהיה לך אחרי הלידה בהישג יד.

באיזור כפר סבא -
אני מגיעה. את מוזמנת ליצור איתי קשר בפרטי.

בהצלחה והמשך הריון משעמם וקל :)

למעלה