הנקת תאומים

mia44

New member
הנקת תאומים

היי,

אני עתידה ללדת תאומים בחודש זה...בע"ה... (כרגע בשבוע 35 )

אני מאוד רוצה להניק , קראתי במס' מקומות שכדאי להתחיל עם הנקה כל תינוק בנפרד בזמן זה תינוק נוסף אוכל חלב שאוב ולאחר זמן מה להניק את שניהם יחד.

אשמח לקבל המלצה לגבי ההנקה עם תאומים, ואיזה בקבוק לא מאמ / בי פרי / טומי טיפי מומלץ לתינוקות מגיל 0 לחלב שאוב.

לגבי בקבוקים אני ממליצה על טומי טיפי

אחרי שהתנסתי בהרבה טומי טיפי הכי מוצלח אני רואה שאת הבקבוק הזה הכי קל לתינוק שלי לתפוס
הפטמה ממש דומה לשד והוא קל לניקוי ...
בכללי עדיף לא לערב בקבוקים לתינוקות יונקים מהחשש שהם לא ירצו לינוק (זה קל יותר לשתות מבקבוק)
אבל במקרה של תאומים אין ברירה חייבים ואז חשוב לבחור בקבוק שמדמה הנקה ..בהצלחה

Bacio

New member
המלצה קצת אחרת

אני הבנתי שטומי טיפי לא מומלץ לתינוקות יונקים (פטמה קורסת אאל"ט). אנחנו משתמשים בבקבוקים של מאמ. ואגב הטריק שלהם לגזים: הוכחנו לעצמנו שזה תלוי ילדה. לבאנדליקו לא היו גזים כמעט בכלל. ולמור ולקינמון היו המון. עם אותו סוג בקבוקים.

אישית, ההכנה שלי לקראת ההנקה הייתה ליצור קשר עם היועצת שלי מהסיבוב הראשון (לוודא שהיא התעסקה עם תאומים + לוודא שהיא תהיה בארץ בתקופה הצפויה ללידה), ולארגן בהמלצתה כרית הנקה לתאומים (מאמאסיטה), ובלי קשר לארגן לעצמי משאבה טובה (ספציפית לי יש את הפריסטייל, אז הכוונה הייתה להחזיר אותה הבייתה מזו שאצלה היא הייתה לפני).

ולקנות קופסת מטרנה אחת שתהיה בארון.

mia44

New member
.

אני לא רוצה להשתמש במאמ בגלל בתי הגדולה (שנה וארבעה) אני רוצה שתהיה ביניהן הפרדה בבקבוקים.
לגבי מאמסטיטה תאומים יש לי ...
חשבתי על אוונט

התחלת ההנקה

הי mia

ברוכה הבאה אלינו, איזה כייף!!

כל הכבוד שאת שומרת עליהם בבטן עדיין. במיוחד בקור המקפיא הזה.
ועוד ואוו גדול מאוד על זה שיש לך עוד פיצית קטנטונת בבית שתהפוך להיות הבכורה עוד מעט..

ההמלצה להתחיל להניק בנפרד היא לא משהו הכרחי. זה מאוד תלוי איך ילך לך.
אם יש לך ניסיון טוב בהנקה הגדולה, מאוד יכול להיות שתוכלי להניק את שניהם יחד מההתחלה.
ההמלצה להתחיל בנפרד - היא למי שאין לה נסיון או שמתקשה בהתחלה.
הרעיון הוא שיותר קל להתרגל ולהסתגל להנקה עם כל תינוק בנפרד מאשר עם שניהם בבת אחת.
כמו כן - ממש לא חייבים לתת בקבוק מההתחלה. אפשר להניק את שניהם ולתת בעזרת מזרק או כוסית בהתחלה עד שההנקה מתייצבת.
לעיתים בקבוק בהתחלה יכול לבלבל את התינוק ולהפריע בהנקה. ובדרך כלל כדאי לחכות קצת עם מתן הבקבוק עד שההנקה מסתדרת והולכת טוב.

לגבי סוגי הבקבוקים - טומי טיפי, כמו שbacio כתבה - אכן קצת "קורס" הפטמה שלו די קצרה.
אפשר לנסות את האוונט. הפטמה שלהם קצת יותר ארוכה.

מסכימה עם מה ש- bacio כתבה.

חשוב שיהיה לך טלפון של יועצת הנקה שמתמחה בתאומים, שתהיה לך כרית הנקה טובה שעוזרת בהנקת תאומים וכדאי גם משאבת חלב בהיכון. לא חייבים להביא אותה הביתה עוד לפני הלידה, אבל להכין מספרי טלפון
של מקומות שמהם אפשר לשכור משאבה כדי שאם יהיה צריך - זה יהיה זמין ולא יתבזבז זמן על חיפושים מיותרים.

איפה את מתכננת ללדת ?

בהצלחה והמשך הריון קל וארוך עד כמה שאפשר.

mia44

New member
היי

תודה רבה על התשובה המפורטת..

יש לי ניסיון עם בתי בהנקה ואני יודעת שזה היתרון שלי..אך עדיין אני רוצה להכין ליתר ביטחון בקבוקים..

כרית הנקה יש מאמאסיטה תאומים..

משאבת הנקה שמורה לי ביד שרה.. אפילו התקשרו לוודא שזה עדיין רלוונטי.

לגבי הלידה אני מאוד מתלבטת אני מעוניינת בלידה נרתיקית כעת מצב העובריות: ראשונה ראש ממש למטה והשניה הייתה כל ההריון עכוז, התהפכה לפני שבועיים לראש וחזרה שוב שבוע שעבר לעכוז...לצערי.

ולא בכל בתי החולים המדיניות לילד במצב כזה לידה נרתיקית...בקיצור אני מתלבטת בין קפלן לתל השומר שבקפלן הייתי מאושפזת עקב קיצור צוואר רחם ופתיחה 1.5 ס"מ והפרופ' שלי בליקשטיין מקפלן בקיצור אני ממש מתלבטת..

ביום חמישי אהיה בשבוע 36 ב"ה ואני צריכה להחליט אך מאוד מתקשה.

המשך

הי,

תודה שפירטת.

שמחה לשמוע שיש לך נסיון חיובי - זה בהחלט יעזור לך.
אין בעייה כמובן להכין בקבוקים למקרה שתצטרכי.. ברור.

וגם יופי של כרית יש לך.
ואפילו משאבה !! את מאורגנת!! - כל הכבוד.

לגבי הלידה -
אני מכירה פחות את קפלן בכל הנוגע לתאומים (אני גם דולה וגם מדריכת הכנה ללידה אז אני גם מלווה יולדות עם תאומים,אבל לא בקפלן).
תל השומר - מאוד "השתפרו" בכל הנוגע לתאומים בשנים האחרוות. הם באים יותר ויותר לקראת היולדת בלידה, סבלניים יותר ופתוחים לרצון היולדת.

אין ספק שיש לך תינוקת שובבית.. זה די נדיר להתהפך בשבוע מתקדם כזה.. היא עקשנים למדיי אם הספיקה עכשיו להתהפך שוב..
מה אומר הפרופ' שלך ? האם הוא מוכן ליילד עכוז ?

יש יתרונות שהרופא שלך נמצא בבית החולים. זה יכול לעזור לך מאוד.

אפשר לנסות להציע לך לחשוב על מעייני הישועה או לניאדו ?

mia44

New member
אממ..

לניאדו ומעייני הישועה רחוק לי מידי..

הפרופ' שלי לא מיילד הוא עבר את השלב הזה.. :) הבנתי שיכול להיות שהיא עוד תתהפך שוב..היו מקרים..

יש לך אפשרות אולי לברר לי עם חברה דולה שיילדה תאומים בקפלן?

למעלה