הנרי

Aranel Nenharma

Well-known member
הנרי

היה היה פעם היא באמת סדרה טובה (וכן אני מתכחשת לתרגום בעברית) אך בוא נודה באמת שיש בה פגמים בעלילה
רובם דברים קטנים שלא פוגעים בסדרה, אך יש פגם אחד שממש מציק לי

הנרי-
אני מבינה את כל הקטע הזה שבגלל הקללה הדמויות לא גדלים כי הזמן לא זז
אך הנרי כן גדל כי אם אני זוכרת נכון רגינה קיבלה אותו בתור ילד
וכאן נשאלת השאלה איך הנרי גדל?
אז נכון הנרי לא הושפע מהקללה ולכן עצירת הזמן לא תקפה עליו
אך לא נראה לכם חשוד שבמשך 11 שנה כל התושבים של סטוריבוק לא גדלים ויש רק ילד אחד (של ראש העיר השנוא לא פחות ולא יותר) שרק הוא גדל

אמממ שאלה מעניינת

רציתי לכתוב בהתחלה שהתושבים התרגלו לזה וקיבלו את זה כחלק מהקללה, אבל אז חשבתי על הילדים האחרים ואני כבר לא בטוחה, נגיד כמו (
לעונה 2)

כמו גרייס, היא גם הגיעה מעולם האגדות, אז היא לא גדלה, היא צריכה ללמוד באותה כיתה שוב ושוב?

Shiri from the block

Active member
חחחחחחחחחחח גם אני חשבתי על זה כל מה שקורה שם מבחינת הילדים לא הגיוני בעליל..
אין ספק שזה פאק בעלילה ומקווה שמישהו ישאל את התסריטאים על זה מתישהו! שאלה מצויינת

shirush3

New member

מעניין מה הם יגידו על זה

יצא לי לחשוב על זה גם, אבל מצד שני הם גם לא שמו לב שהם לא גדלים במשך 28 שנה
וכל פעם שמישהו מנסה להזכר בעבר הוא לא ממש זוכר למה דברים הם כמו שהם

Shiri from the block

Active member
את יודעת, לא נראה לי שיש להם זמן שם כאילו,
נראה לי שכל השעונים לא זזים, לא רק השעון הגדול שבמרכז העיר,
ומין הסתם אם השעון (=זמן) לא זז אז גם הימים לא זזים.
כאילו נראה שבמובן מסויים אותו יום סוג של חוזר על עצמו ולכן בעצם התאריך לא משתנה..
אם מישהו הבין למה התכוונתי חח, זה מסובך!

enigma14

New member
אולי דווקא יש לזה הסבר..

נראה לי מאותה סיבה שהם לא שמים לב שהם נשארים באותו גיל כבר 28 שנה אז גם הם לא שמים לב שהנרי הוא היחידי שגודל,אני חושבת שכל שנה או משהו כזה או שהם שוכחים מה היה או שכל מה שקרה בשנה החולפת נדחס במוח שלהם לתקופה קצרה במיוחד.
וגם יכול להיות שבשנים הראשונות של הנרי יכול להיות שהיא צימצמה את החשיפה שלו לציבור כמה שאפשר ואז שהוא גדל יותר הוא בעצמו שם לב שאף אחד לא גדל מלבדו וזה הדליק לו נורה אדומה וגם זה מה שגרם לו להרגיש חריג ובודד ואז מרי מרגרט הביאה לו את הספר ו...השאר היסטוריה....

Aranel Nenharma

Well-known member
יש משהו במה שאת אומרת

כי רגינה באמת ידע על הקללה וידע לא לחשוף אותו

אבל עדיין מעניין אותי אם הכותבים יתנו לנו תשובה או שהם יתנו לזה לעבור

הלדין

New member
הקללה.

לפי היוצרים, הקללה השפיעה גם על המודעות של הנרי לסביבתו עד שהוא התחיל לקרוא את ספר האגדות (שאני תוהה מאד אם מסירתו השפיעה במשהו על מרי מרגרט. אם הוא פיכח את הנרי לגבי המציאות סביבו, הוא אמור להשפיע בצורה דומה על מרי מרגרט. רואים שהוא שוקע במעין קהות חושים כללית לאחר שהספר נלקח ממנו.). לפי ג'פרסון, החיים לפני אמה היו מעין יום שחזר וחזר על עצמו. וחוץ מזה, בשילוב עם הקללה והכשרון האנושי להתעלם מדברים שלא מתאימים לקונצנזוס, לא מפתיע שאף אחד שם לא הבחין בשינויים.

הזמן קפא עד שאמה באה, אז היום חזר על עצמו

או שאירועים קרו אותו דבר כאילו הם לא היו מודעים לזה.
רק שאמה באה השעון זז ובאמת ראו דברים שזזים חדשים בסטוריברוק.
נראלי שג'פרסון התייחס ליום שזז וזז

למעלה