הנשיא פרס יבקר בפולין לציון 65 שנה למרד גטו ו

מדריך1

New member
ביקור פרס

קצת חבל שתוקפים ומטיחים מבלי לבדוק דברים לעומקם. פרס כנשיא מדינת ישראל הוזמן על ידי הפרלמנט הפולני להשתתף בטקס ממלכתי פולני בנוכחות נשיא פולין והפרלמנט הפולני ובאחריות עירית ורשא, לציון 65 שנה למרד גיטו ורשא. תפקיד נשיא המדינה הוא קודם כל ייצוגי, ולאחר מכן כל שאר הדברים. נכון, הוא יוצא עם מטוס של חיל האויר וכ- 20 חיילים מצטיינים וניצולי שואה. אז מה רע בכך. מעבר לכך ישתתפו בטקס שיתקיים באנדרטת רפפורט בורשא, כ- 400 בני נוער ישראלים השוהים במסע בפולין. הטקס הזה, חותם את ביקורם בפולין.

ייצוגי או בזבוזי?

הנשיא שלנו, כמו נבחרי ציבור אחרים, קופץ על כל הזדמנות ליסוע לחו"ל. יפה מאד שהזמינו אותו. סביר שיש לו עוד הרבה הזמנות. אך לא כל הזמנה צריך לקבל, בפרט כשהיא כרוכה בהוצאות רבות ["מטוס של חיל האויר" "כ- 20 חיילים מצטיינים וניצולי שואה"]. מי צריך את ההצגות היקרות האלה? ומדוע לכתוב "קצת חבל שתוקפים ומטיחים מבלי לבדוק דברים לעמקם" ? מה יש כאן לבדוק? עוד בזבוז ועוד בזבוז. ללא בושה.

deebeebee

New member
אני לא מכירה עוד מדינה

מבין אלה שאינן נכללות ברשימת המושחתות (ואולי אנחנו לא ראויים להכלל בה)שבה כל-כך הרבה נציגי ציבור נוסעים כל-כך הרבה לחו"ל על חשבון הציבור, ולא כדי לשהות במלון במחיר סביר ולאכול במקום סביר ושהעלות תהיה סבירה.

למטוסי חיל האוויר יש מטרות חשובות יותר

מאשר להסיע אח"מ לחו"ל. אם זה עדיין אינו ברור למישהו, חוששני שזה יתברר ולא בזמן הרחוק.

ישרון

New member
בנוסח תהיותכם שאילתא

אם הסעת נשיא המדינה במטוס רשמי של חיל האוויר היא ביזבוז אזי מה היה הטעם בהטסת מיבנה של F-16 ובנוסף לו מערך תחזוקה שלם בשביל "מטס הצדעה"מעל שמי אושוויץ?? זה יעיר את המתים?? יקרב את ביאת המשיח?? לא כל מעשה שנעשה יש בו תמורה מיידית כולכם פותחים את הסרט הרלוונטי בערב יום השואה צופים בו בגאווה ומזילים דמעה .

איזו תמורה? ושגריר ישראל אינו די ייצוגי?

ואשר ל- "מטס ההצדעה" המטופש, מוטב שלא אוסיף מילה. ודאי לא גאווה או דמעה, כדברייך.

masorti

New member
מטס ההצדעה גורם לגאוה ודמעה?

לא חושב שיצא לי לצפות בצילום המטס, אבל אני לא רואה מה הגליק הגדול באותו מטס מטופש.

אני חולקת עליכם

כמו שכבר אמרו לפני תפקיד הנשיא הוא תפקיד ייצוגי ולא, שגריר ישראל בפולין הוא לא מספיק ייצוגי למעמד שכזה. אני חושבת שמדינת ישראל צריכה להשקיע כסף ע"מ להראות לגויים שעכשיו יש לנו מדינה שזוכרת את העבר.

yioram

New member
גאווה...??.

ממול, במרחק 200 מטר יחנוך משה ארנסט שלט זיכרון המנציח את חלקם של מורדי גטו ווארשה שהשתייכו (אידיאולוגית ואירגונית) לאצ"ל.נשיא המדינה שהוזמן לטקס הזה ג"כ,- סרב להגיע, כי בהשתתפותו הנוספת תינתן הרי גושפנקא שהמרד היה "יהודי" ולא מפא"י-ניקי כפי שבן גוריון וההיסטוריונים מטעם מנסים זה יובל לטעון בנכסם את המרי בשואה למפלגתם ולמפ"ם, (את ההולכים כצאן למות ולטבח ללא התנגדות הם לא משייכים לתנועתם הגאה .....) כשהורמה יותר מגבה לפליאה על סרובו של הנשיא להשתתף בטכס הנוסף מיד שייכו ההעדרות ל"צרכי ביטחון"(וגם על שאר מלווי הנשיא נאסר להשתתף ) כמדומני שרק עיתון "הארץ" האנטי ישראלי העיז לכתוב אמת זו

למעלה