הנשים ישלמו

siv30

New member
הנשים ישלמו

אתמול פורסם דוח העוני של המוסד לביטוח לאומי ובנשימה אחת מפרסם האוצר את התוכנית הכלכלית לשנת 2004 ששוב כוללת קיצוצים נרחבים והטלת מיסים חדשים. בין שאר ההצעות עוד פעם עומדת על הפרק ביטול חצי נקודת זיכוי לנשים עובדות (יכניס לאוצר 600 מליון ש"ח). אני לא יודעת איך הגענו למצב בו חבורת אנטיפטיים יושבים על הברז ומעלים מיסים ומקצצים לאזרחים על ימין ועל שמאל ואין מי שיעצור אותם. כבר שנה שלישית ברציפות שהאוצר נוקט במהלכים האלה ואין שיפור אז אולי מליארד זבובים שאוכלים חרא טועים
אני כבר מיואשת מהמצב הזה שאין בו קצה אור בסוף המנהרה.

shandy

New member
איך זה ש.......

אם המצב כל כך קשה איך זה שיש שני שרי אוצר עם לשכות מזכירות וכל הכיבודים שיש כל כך הרבה שרים בממשלה שהפנסיות של חברי כנסת אחרי קדנציה אחת בלבד ממשיכות להינתן שתקציב הבזבוזים של חברי הכנסת לא מקוצץ שבכנסת יושבים חברי כנסת עם 3 פנסיות והם לא מוותרים אפילו על אחת שברשויות, יש לראשי ערים כל כך הרבה סגני עיר באישור האוצר שברשויות ממשיכים לקבל בכירים בחוזה אישי באישור האוצר שח"כ ובני משפחתם מקבלים טיפול רפואי חינם, בלי קשר לסל השירותים ולתקציבים שהעשירים המקורבים לשלטון ממשיכים להתעשר שבזמן כה קשה, עשירי העם ממשיכים לקבל מתנות חינם, משפחת דנקנר ועופר למשל שלעשירים שחייבים לבנק מיליוני שקלים, מוחקים את החובות שלא מטפלים בהון השחור, לא גובים מסים ממשכירי דירות ונותני שירותים ללא קבלות
כל עם מקבל את המנהיגים שהוא בחר וראוי להם, ואם לא נראה לו שיקום להחליפם

siv30

New member
בושה וכלימה באמת

העיקר קוראים לאנשים לצאת לעבוד וכל שר מגלגל את הצרעת לפתחו של שר אחר. אין עבודה, את כלכלה, אין פריחה, אין ביטחון, אז מה יש כאן במדינה הזאת? לדעתי אלוהים התבלבל ובמקום ארץ זבת חלב ודבש שלח אותנו לארץ אוכלת יושביה...ואם ככה אנחנו נראים אחרי שהוכתרנו בתואר העם הנבחר, כבר עדיפים לי שונאי מאוהבי. אבל לא רק אלוהים אשם אתם יודעים. גירוש עובדים זרים בלי חזון כלכלי ופוליטי לא יעזור
תוכנית כלכלית, בלי שתהיה חשיבה אמיתית והטלת מיסים עקיפים על אלה שכבר קיימים לא תעזור
שבירת קרנות הפנסיה רק תגרום שעוד מליון וחצי עובדים שלא נופלים נטל על המדינה , כן יפלו. הגדלת גיל היציאה לפנסיה לגיל 67 לנשים וגברים לא רק תדפוק אותנו העובדים אלא גם את המעבידים, כי עובדים פשוט ישבו שם ויתגרדו. אז זהו

owolf10

New member
אולי זה מגיע לנו בגלל הפסיביות?

יושבים המנותקים הללו שם למעלה ומקצצים בקיצבאות ומורידים משכורת באמצעות הבדיחה העצובה שנקראת "עידוד הצמיחה" ותמיד המשלמים הם אותם אלו שבקושי מחזיקים את הראש מעל המים. החינוך - בתחתית, הבריאות - בשפל, על הבטחון ... מה זה? אנחנו עם של טפשים שכשקם מישהו ומוחה אנחנו מסתכלים עליו ומצקצקים בלשון, במקום להסחף אחריו ולמחות בגדול. אנחנו עם שלמד לשרוד ולא למד לחיות

missB

New member
כבר לא מאמינים בדוגמה אישית

אולי היה לכולנו יותר קל לקבל גזירות כלכליות וטענות כגון "המצב קשה וחייבים לעשות מאמץ" אם נבחרי הציבור שלנו היו מראים דוגמה אישית. להקטין את כמות השרים בממשלה, להקטין משכורות ותנאים נלווים ועוד כל מיני פינוקים והטבות שמוציאים לאנשים את העיניים. כשאתה מטיף לאנשים לעשות משהו, כדאי שתיישם זאת גם בעצמך לא?

יונית א

New member
קיבלתי את ההסבר הבא(אני רק השליח)

ולא להרוג אותו בבקשה. בהמשך לדיון הציבורי על מספר העניים הגדל בחברה הישראלית. התאוריה בלשון פשטנית, אומרת כך: פעם היו מעט עניים - המדינה תקצבה אותם ותמכה בהם. ואז התרבו העניים - וגם בהם המדינה תמכה. ואז התווספו עוד ועוד עניים - וגם בהם המדינה תמכה. וכך שנה אחרי שנה התרבו להם העניים ואיתם הקצבאות. מכאן הסיקו מסיקי המסקנות - שמה שגרם לריבוי העניים - אלו הם אותם הקצבאות שעודדו אנשים לעוני. מכאן הפתרון הלכה למעשה - נקצץ בקצבאות - וכך נמעיט את מספר העניים. (זה היה ציני מריר- למי שתוהה).

shandy

New member
יופי של רעיון, קניתי

אם לא נתקצב את הכנסת לא יהיו לנו חברי כנסת וממשלה אם לא נתקצב בתי חולים לא יהיו חולים אם לא נתקצב בתי כלא לא יהיו עבריינים אם לא נתקצב את הסקטור הציבורי על הועדים לא יהיה הסתדרות אם לא נתקצב את הצבא, לא יהיו מלחמות אם לא נתקצב את המדינה לא תהיה המדינה ובא לציון גואל וכל הבלאגן יסתיים אולי זו הכוונה? וגם זה כמובן בציניות

אפרתש

New member
למי הצבעתם בבחירות?

לא אשכח כתבה בטלויזיה זמן קצר לפני הבחירות האחרונות (הארציות), על "כיכר הלחם". נשאלה אחת המפגינות למי היא תצביע. היא אמרה שלשרון, כי "אמרו לה שמצנע אוהב ערבים". אז כשאנשים בעם מצביעים לפי מה ש"אמרו להם", ולא מצליחים לראות את הקשר בין מי שבשלטון לבין מצבם, אז זה מה שימשיך להיות כאן. למה שישתנה?

siv30

New member
היי אפרתש

לדעתי בפוליטיקה יותר קשה לחנך את האנשים לבדוק את התוכן של הקנקן ולא את החזות שלו כי הבחירה נובעת מההרגלים שבאו עם האדם מהבית, מתפיסות ודוגמות שהוא מאמין בהם ויותר קשה להניא אדם מדרכו בתנאים האלה.

גברת x

New member
אני אסביר!!!!!!

כי לשרים שם... כבר אין ילדים קטנים, ויש משכורות כל כך יפות שנקודות זיכוי זה "גרעינים", כי אם הבת של השר גרושה, השר "זורק" לה השלמה... ואולי גם ממן לה עו"ד טוב שהשיג לה את המזונות הגבוהים בשוק. מה איפכת להם.... שיש מעמד הבייניים, המעמד התחתון,,,, ואת אלו שאין להם כלל ממה מהאכיל את הילדים?????????? ושיש ילדים זרוקים בגילאי 11 ומעלה שרע כך כך בבית שהם רצים לטעום סמים ואלכוהול, ולבסוף כשאין סיפוקים אחרים גם מנסים להיות אובדניים. משהו משם יודע בכלל?? הם המעשירון הה....לא מכירה אותו...סליחה. אין להם שכנים כאלו, והם רק מטפלים בניירת ומספרים. אז מי אנחנו, להבין למה הם לא מבינים? מי???? לקצצץ ממי חשבתן? מהתקציב ממשלה לכנסת? מהתקציב לכל משרד?, מתקציב הנסיעות לחו"ל שלהם? ואיך הם ינהלו כך מדינה של עם? וכן, אני כועסת. מאד.

siv30

New member
בגרמניה יצאו 100 איש לרחוב

בהפגנות נגד השינויים המתוכננים בקרנות הפנסיה שלהם. אני לא מבינה למה כאן לא יכולים?

גברת x

New member
אני אסביר !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

כי לשרים שם... כבר אין ילדים קטנים, ויש משכורות כל כך יפות שנקודות זיכוי זה "גרעינים", כי אם הבת של השר גרושה, השר "זורק" לה השלמה... ואולי גם ממן לה עו"ד טוב שהשיג לה את המזונות הגבוהים בשוק. מה איפכת להם.... שיש מעמד הבייניים, המעמד התחתון,,,, ואת אלו שאין להם כלל ממה להאכיל את הילדים?????????? ושיש ילדים זרוקים בגילאי 11 ומעלה שרע כך כך בבית שהם רצים לטעום סמים ואלכוהול, ולבסוף כשאין סיפוקים אחרים גם מנסים להיות אובדניים. שכחו את האחריות על העולים,,, שישנם משפחות רבות רבות שאינן מוצאות עדיין את עצמן הן כלכלית הן מקצועית והן החברתית, שיש בארץ "גטאות" של אלו! שהקושי הכלכלי עוצר עירבוב נכון עם הוותיקים! משהו משם יודע בכלל?? הם המעשירון הה....לא מכירה אותו...סליחה. אין להם שכנים כאלו, והם רק מטפלים בניירת ומספרים. אז מי אנחנו, להבין למה הם לא מבינים? מי???? לקצצץ ממי חשבתן? מהתקציב ממשלה לכנסת? מהתקציב לכל משרד?, מתקציב הנסיעות לחו"ל שלהם? ואיך הם ינהלו כך מדינה של עם? וכן, אני כועסת. מאד. אין אחריות, אין הליך נכון מדיני כלכלי ופוליטי.

shandy

New member
בטח שיש

כעס הוא מנוע שינוי אם מוצאים מקום לתעל אותו הוא נותן הרבה אנרגיות וכח אם מפנימים אותו הוא גורם לכיליון עצמי ואז הלך על הזמן איכות עם עצמי והילדים

מה זה אכפת לי בכלל?../images/Emo4.gif

אני עובדת כמנהלת פיתוח עסקי בחברה (עכשיו אני בחופשת לידה). במקרה אחד מבעלי החברה הוא בעלי. יש לי 4 ילדות, אבל אני משלמת 50% מס!!! העבודה שלי ממש לא "מפוברקת". אני פוגשת לקוחות, ספקים, ועושה כל מה שהתפקיד שלי דורש, ומעבר.. יש לי מחשב וכרטיסי ביקור, וכל מיני מסמכים שאני חתומה עליהם. אבל זה לא משנה בכלל. בגלל שאני עובדת עם בעלי (ואנשים נוספים) המס שלנו מחושב יחד, ואני "נספחת" אליו. אז מה עוזרות לי נקודות זיכוי?

siv30

New member
היי ראשית ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

דבר שני יש מאמר אצלנו על חישוב נפרד לבני זוג שעובדים באותו העסק, שאם לסכם? בעקבות בג"צ מגיע לך חישוב נפרד. אז בבקשה לרוץ לרו"ח שלכם ולהביא לו את המאמר שבלינק הבא
http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles.asp?id=219&art_id=37 אז אני מקווה שאני עוזרת לך, ושתשובי אלנו מחייכת

siv תודה רבה.

אני אעביר את המאמר ופס"ד לרואה החשבון. אכן נושא מרגיז ביותר. ותודה לך על העזרה.

למעלה