"הנתיב המהיר בכביש 1 שווה יותר מקו רכבת חדש"

easylivin

New member
עוד הוכחה לכך שפקידי האוצר עשו את מה שעשו

ביודעין ובכוונה תחילה. אני מתכוון לגריעת התוואי שנועד למסילה הרביעית באיילון לטובת "נתיב הכסף".

ברור שבעיניהם זה שווה יותר... כל רכב על הכביש מכניס כסף לקופה. ולעזאזל עם ההשלכות (כמובן שזה לא מעניינו של האוצר לחשוב עליהן).

FiReBall

New member
רעיון מטומטם

עם כל הכבוד להצלחה של הנתיב המהיר, מדובר בפתרון של חצי הריון. במקום תחבורה ציבורית יעילה מהפריפריה למרכז, בונים חניון באמצע הדרך עם נתיב אגרה ...

ובטח באיילון צפון במקביל לקו רכבת קיים ...

amit1270

New member
לא נראה לי שזה נעשה בכוונה

אל תשכח שבתחילת הדרך לא היה ברור אם הנתיב יצליח, ותכניות ההרחבה של המסילה נראו רחוקות ולא כתחרות ישירה עם הנתיב המהיר. הייתה כאן בעיקר רשלנות, שבסופו של דבר השתלבה עם קוצר ראייה אופייני.

מחדל שכן נעשה ביודעין ובכוונה תחילה היה דחיית (ביטול) הקמת תחנת הרכבת ליד החניון.

yaniv12342008

New member
את חניון של הנתיב המהיר היה צריך למקם

לייד כפר חב"ד
לא כ"כ רחוק מאיפה שהוא היום אבל שם יש תחנת רכבת
היה אפשר לתת לאנשים לחנות כמו היום ולהעלות אותם על רכבות ולחסוך את האוטובוסים והשטלים

mishat

New member
מה ההגיון בהצעה שלך ?

להקים תחנת רכבת כתוספת לשאטלים - אני בהחלט מבין..
אבל במקום ? אם, כדי להגיע לתל-אביב, נהגים היו צריכים לשלם כסף עבור הרכבת, אז הם כבר היו נוסעים בנתיב המהיר ומשלמים את אותו הכסף בדיוק.
נדמה לי, שההצלחה של החניון נובעת מכך שהנסיעה, הן לתל-אביב והן חזרה היא חינם-חינם...

easylivin

New member
ולמה לא כרטיסים חינם לרכבת עד ת"א?

חוץ מזה, אפשר היה לעלות משם לרכבת כדי להגיע לא רק לת"א (כאמור, בחינם) אלא לכל מקום אחר בארץ. בנוסף, אפשר היה להפעיל קו אוטובוס ישיר מירושלים לתחנה: הממשיכים צפונה מת"א בוודאי שהיו מעדיפים לרדת שם בלי להגיע לתחנה המרכזית או לארלוזורוב. כל עוד אין רכבת נורמלית לירושלים, קו משלים כזה יכול היה להיות סופר-אקטואלי.

אפשר לחשוב על עוד שילובים בין החניון לרכבת (למשל הקמת מסוף אוטובוסים שקווים מכל הסביבה היו מגיעים אליו) שהיו חוסכים את נתיב האגרה לחלוטין. ואם כבר נתיב, אז נת"צ בלבד ללא כלי רכב פרטיים - כן, על חשבונו של נתיב שלישי בכביש - זו הדרך המוכחת בעולם להילחם בעומסי התנועה.

easylivin

New member
גם השאטלים בחינם בחסות המדינה,

באותו אופן יכלו לתת גם כרטיסים לרכבת עד ת"א לחונים בשפירים. בחיי שאני לא רואה שום הבדל.

למעלה