הסאגה שלא נגמרת.. מה לעשות?

Deergus

New member
הסאגה שלא נגמרת.. מה לעשות?

לפני כחודש התגלה בשבוע 8 שההריון הפסיק להתפתח. בהפסקות של שבוע מפעם לפעם, לקחתי 3 מנות ציטוטק (האחרונה דרך הפה).

כעת, אחרי הפעם השלישית, נאמר לי שסוף סוף יצא השק אבל שנשארו קרומים. עתה הרופא הנחה אותי לקחת פרוגילוטון ל-21 יום, לקבל ווסת, ואז לקחת שוב ציטוטק.

האם מישהי שמעה על טיפול כזה? אני כבר כל כך מיואשת. לא רואה את האור מתי נוכל לחזור לנסות, ואני לא מבינה למה הדברים צריכים להמשך כל כך..
אעריך כל מידע שיכול לסייע ולעודד.

זו פעם ראשונה שאני שומעת על פרוטוקול כזה

ההפרשים בין הציטוטק הרבה יותר ארוכים ממה שאני מכירה (48-72 שעות), אני לא מכירה מצב של מנה שלישית של ציטוטק, וגם הפרוגילוטון + מנה רביעית של ציטוטק נראים לי לא ברורים: את הפרוגילוטון אני עוד איכשהו יכולה להבין - המטרה היא לעבות את הרירית כדי למנוע הידבקויות, אבל לא מבינה למה לקחת מנה רביעית של ציטוטק.

האם שאלת את הרופא מה סיכויי ההצלחה של פרוטוקול כזה ומה היתרון שלו על פני גרידה או היסטרוסקופיה ניתוחית?

nela11

New member
בחיים לא שמעתי על טיפול כזה

אף פעם לא קיבלתי יותר משתי מנות של ציטוטק. והן היו בהפרש של שלושה ימים מקסימום. אם לא עובד- קובעים גרידה או היסטרוסקופיה ניתוחית... אולי פשוט תבקשי היסטרוסקופיה? זה קשה מאוד לסחוב את המצב הזה כל כך הרבה זמן

Deergus

New member
מחפשת רופא אחר שיבדוק ויעשה גרידה\היסטרוסקופיה

ראשית כל - תודה לכולכן.

אני מוכנה ללכת פרטי ורק לסיים עם זה, ורוצה שזה יהיה אצל הרופא הטוב ביותר כדי שאוכל לחזור לניסיונות להרות כמה שיותר מהר ובבטחה.

כרגע אני לא יודעת מה מצבי - האם אני צריכה גרידה או היסטרוסקופיה (אני מניחה שגרידה לא, כי השק יצא).

שמעתי שפרופ׳ מוטי גולדנברג מאוד מומלץ, וגם שמעתי את השם ד״ר חן גולדשמידט. מי מומלץ?

מנסה

היו לי 3 הפלות עם שאריות. אני מבינה את הרצון שלך לסיים כבר את הסאגה

לגבי רופאים:
1. חברה ציינה שלא הצליחה להשיג בחודשים האחרונים את דר' מוטי גולדנברג (היא רצתה לעשות אצלו היסטרוסקופיה).
2. דר' חן גולדשמיט מצוין ואני מאוד מרוצה ממנו, אבל ציטה9 כתבה בהודעה מתאריך 31/10/18 שהוא נוסע ולכן התורים אליו ארוכים מהרגיל (קבעו לה ניתוחית לעוד כמעט 3 שבועות).
נראה לי שבכל מקרה שווה להתקשר אל המזכירה שלו ולהתייעץ איתה.
3. ממליצה גם על הרופא שלי - דר' גיא רופא. הוא מלווה אותי כבר כמה שנים, הוציא לי את כל השאריות (אחרי 2 גרידות שעברתי אצל רופאים אחרים ופעם אחת אחרי הפלת ציטוטק עם שארית) ועשה לי גם 2 גרידות (שבוע 13 ושבוע 8).
הוא מקבל בחיפה ובתל אביב ולדעתי יש לו הסדר עם חלק מקופות החולים (לצערי לא עם הכללית).

מבחינת החוויה שלי, גם דר' גולדשמיט וגם דר' רופא מאוד מנוסים ומיומנים ועשו עבודה מקצועית תוך שמירה על הרחם שלי.

למעלה