Ra´s knight order
להלן חלקו הבלתי חסוי של המכתב אותו כתב האביר הקדוש קופט סט´ד´ג´ט אל מסדרו ואל שליטי הערים רא-הרקת´ ורא-סיפט´. נשמתו של קופט נאספה אל קירבו של קופרו זמן קצר לאחר שסיים לכתוב את המכתב. קופט היה בן 124 במותו. מי ייתן וחיוכו של קופרו יזרח על נשמתו הקדושה של זה. לאחר מותו של קופט ניתן למסמך הכינוי "קוד מאה השנים". העותק המלא והמקורי נשמר עד יום זה בארכיון העיר רא-הרקת´. רשות עיון במסמך המקורי מותנית בחתימה על חוזה סודיות. ספ´טיפ´ט טות´ארטאן לבלר ראשי ארכיון העיר רא-הרקת´ קוד מאה השנים ברכת קופרו וכוהניו על המאמינים מי ייתן והמסכה תחייך עליכם שמי הוא קופט סט´ד´ג´ט, ואני הוא מקים ומנהיג מסדר אבירי קופרו. אותם לוחמים אמיצים המגנים על שמו, כבודו ומאמיניו של אל המסכה ברחבי טוארדן ואוקנטיס כולה. אני כותב דברים אלו מאה שנים אחר המאורע שהוביל אותי להקים את המסדר בראשו אני עומד. 100 שנים מאז חזיתי בשביטיה של גאיה מתנפצים על מאמיניו הבלתי מצפים של קופרו. 100 שנים מאז שמעתי את זעקות הכאב והייסורים של איסו–רהוטפ וכוהניו. 100 שנים מאז קצרה ידי מלהושיע. 100 שנים מאז גמלתי בליבי- לעולם לא יהיו מאמיניו של קופרו חסרי אונים או חסרי הגנה. אני זוכר את היום בו עמדתי על הגבעה והשקפתי אל שער המוות, המקום בו היום ניצבת הפירמידה ומסביבה הישוב לו קוראים הנוודים רא-הרקת´. באותו יום קמה ההחלטה לאגד סביבי לוחמים המסורים אל האל הנערץ, וביחד למגר את רגשות השנאה והקנאה שקיימות בשאר העמים כלפי בניו של קופרו. וכך קם מסדר אבירי קופרו. אני מלא גאווה על הדרך שעברנו מאז הקמתו של המסדר. עברנו דרך ארוכה מאותה חבורת לוחמים שגירשו את כנופיות פורעי החוק שרדפו את היערות מסביב לכנסיית התחייה. עברנו דרך ארוכה מאז חילצנו ממלתעות המוות של עמק ההדים את האוראקל מרא-סיפט´. התגבשנו למסדר קשוח הממלא את ייעודו בקנאות ונאמנות... ... כיום אני מביט על המסדר, על הזמן שעבר מאז הקמתו, ומבין שהזמנים השתנו. המסדר גדל, רא-הרקת´ מתפתחת לכדי ישוב גדול ומשגשג, והעוינות כלפי קופרו ומאמיניו גדלה בין העמים הסובבים אותנו. אני מבין שיש להרהר מחדש במקומנו בעולם. לכן אני כותב את המילים אשר אתם קוראים ברגע זה. אלה הם החוקים לפיהם צריך אחד מאבירי קופרו לנהוג. זהו הקוד המוסרי לפיו עלינו לחיות את חיינו. הקוד נכתב על-מנת להוות השראה למסדר האבירים ועל-מנת שייווכחו המאמינים שיש המגנים עליה. הקוד נועד גם כדי שיחזו שאר העמים בכוחם של אבירי קופרו. כוח הנובע מחוסן הגוף כמו גם מחוסן האמונה... ...אבירי קופרו הינם מגניהם של מאמיני קופרו. האביר ימגר את העוינים אל קופרו ומאמיניו. תמיד ישאף האביר לפאר את שמם של המסכה והתן. האביר ישמר את טוהר החתימה ואת טוהר החוזה. האביר יגן על חומותיה של רא-הרקת´, על קירות הפירמידה ושער המוות שמוכל בה. האביר ישים לעצמו כמשימה לתור אחר נשמתה של אנסימון ולשלחה אל חיקו של האל. תמיד יש לשאוף ליתרון. האביר ישתמש בחוכמתו ועורמתו על מנת להשיג את היתרון על אויביו. יתרון יושג על ידי עוצמה. יש לשאוף להשגת העוצמה. אין כבוד בחירוף הנפש ללא השגת המטרה. אל תקריב את חייך למען המטרה. הנח לאויב לעשות זאת. אין לאביר להניח לדעתם של אחרים עליו להכתיב את מעשיו. פעל כפי שמורה צוו של אל המסכה גם במידה ואין המעשה יראה מכובד בעיני אחרים. על האביר להניח לתוצאות של מעשיו להיות בראש מעיניו. לא לדרך בה התוצאות מושגות... ...המסדר קיים על מנת לגן על המאמינים ועל מנת לשאת את מצוותיו של קופרו לעולם. עלינו לזכור את ההשפלה שספגנו לפני 100 שנים ואת השנאה שחשים כלפינו מאמיני שאר האלים. שנאה שנובעת מפחד. לעולם אל לנו לתת לפחד זה להוביל להשפלה נוספת, ולשם כך ננקוט בכל אמצעי העומד לרשותנו ונצעד בכל דרך אותה אנו רואים לנכון. תחת הגנתו של המסדר יעמדו מאמיני קופרו אחודים ובטוחים. ותחת הגנת המסדר נשוב ונזכה לגדולה לה זכאים אל התן המסכה ומאמיניו... ...אני מנצל את ההזדמנות להושיט את שרביט השלום אל מנהיגי שאר הדתות. אני קורא להם לזנוח את סכסוכי העבר ולהביט קדימה, אל חזון אוקאנטיס המאוחדת. אני קורא לכוהני גאיה, טיר, ליאוניר והגבירה לחתום על חוזי הידידות שנשלחו אל מוקדי הזבח ותפילה שלהם. לצערי, כוהנינו שנשלחו לשאת את החוזים טרם חזרו אל עירם, ולא נשמע מהם כבר מספר רב של שבועות... שחקנים המעונינים לשאת חרב בשם קופרו מוזמנים להצטרף לצבא Ra Harakth לפרטים אסף מוסקונה 577550-064