הסאונד של ג'מי פייג'

amithasson

New member
הסאונד של ג'מי פייג'

מישהו יודע באיזה סולמות הבנאדם השתמש? איך לכון את הגיטרה לאותו הסאונד?

סאונד?

ג'ימי פייג' השתמש בעיקר בסולמות מינורים והכניס 'בלו נוטס' פה ושם.

amithasson

New member
תקן אותי אם אני טועה כי אני מנסה ללמוד...

בלו נווטס זה מה שמוסיפים לסולם מינורי כדי שיהפוך לסולם בלוז?

FunkyMonk

New member
לא בדיוק...

אני מקווה שאתה מכיר את הסולמות מז'ור ומינור, אשר מורכבים מרצף קבוע של מרווחים. ישנו סולם אשר נקרא סולם "פנטטוני", אשר כמו שמו, מורכב מ-5 דרגות בלבד, במקום ה-7 של הסולמות ה"רגילים". סולם פנטטוני הינו בעצם גזירה של הסולם המינורי. לוקחים את הסולם המינורי, ומורידים ממנו את הדרגות ה-II וה-VI. מה שיוצא הוא בעצם דבר כזה: I - III - IV - V - VII. המרווחים המרכיבים את הסולם הזה הם בעצם: טרצה קטנה - סקונדה גדולה - סקונדה גדולה - טרצה קטנה - סקונדה גדולה. (אם אני לא טועה) זהו הסולם הפנטטוני. בלו נוט, זהו צליל אשר מוסיפים לסולם פנטטוני בכדי לתת לו גוון יותר בלוזי. בין הדרגה הרביעית לדרגה החמישית בסולם פנטטוני יש הפרש של טון. הבלו נוט נכנס בדיוק בינהם, וזה נותן לסולם גוון יותר בלוזי.

M e n s R e a

New member
אני לא חושב שהמינוח נכון

כי סאונד לא ממש קשור לסולמות. לחן כן, לא סאונד. בכל מקרה, לגבי סולמות, ענה לך כבר פה GOP, שהוא מבין די רציני בענין. אני די עילג בכל מה שקשור לתאוריה במוסיקה, סולואים וסולמות (אפשר לומר שנתקעתי בפנטטוני).

«Jimmy Page»

New member
על הסולמות כבר ענו...

לסאונד יהיה מסובך להגיע. בד"כ השתמש בסוגים מאוד מסויימים של פאז לפי מה שאני יודע, אבל אתה יודע... זה מתחיל בגיטרה, במגבר, באפקטים, ומסתיים בטאץ' האישי של הנגן. בגלל זה כ"כ קשה לחקות צלילים בצורה מדוייקת. והוא עובד עם כיוון רגיל, EBGDAE. עבד גם עם 12-מיתרים.

למעלה