הסבה לחינוך מיוחד-שאלות

בוביבוי

New member
הסבה לחינוך מיוחד-שאלות

ערב טוב לכולם! אני שוקל בימים אלה לעשות הסבה לחינוך מיוחד במכללת גורדון בחיפה, שאלה שלי כזו: מכללת גורדון נותנת תואר ראשון בהוראה + ת.הוראה בחינוך מיוחד, האם תהיה לי בעיה אח"כ במציאת עבודה מול בוגרי תואר ראשון בחינוך /או חינוך מיוחד- האם יש להם יתרון? האם הסבה תתן לי סיכוי טוב להשתלב בתחום? האם מכללת גורדון במסלול הסבה נותנת לי הסבה לתואר ראשון בהוראה +ת.הוראה, אלא רק ת.הוראה???? בתודה מראש

Diana M

New member
לימודי הסבה

לגבי השאלה הראשונה שלך. זה ענין של גישה, יש מנהלים המעדיפים דווקא בוגרי מכללות על פני בוגרי אוניברסיטאות בתחום החינוך המיוחד שכן קיימת הנחה (לא בדוקה) כי המכללות מכשירות את בוגריהן יותר ברמה היישומית מאשר האוניברסיטאות הנוטות יותר להדגיש את הפן האקדמי. לעומתם ישנם מנהלים אשר דווקא מעדיפים בוגרים של האוניברסיטאות מתוך תפסיה כי הכשרה ישומית ניתן להשיג באמצעות הדרכה והשתלמויות אם קיים בסיס אקדמי איתן. על כך יש להוסיף את משתנה המיון כאשר ההנחה היא כי בוגרי אוניברסיטאות עברו מיון צפוץ יותר טרם קבלתם ללימודים מאשר בוגרי מכללות. אישית, אני מעדיפה להתרשם מכל אדם באופן אישי באמצעות ראיון, שיחה עם המדריך בהכשרה המעשית והתרשמות מעמיקה יותר במהלך שנת העבודה הראשונה. לגבי שאלתך השניה, עד כמה שאני יודעת מסלול ההסבה נותן לך הסבה לתחום בלבד. אם אין BED לא תקבלו באמצעות ההסבה בלבד אלא תדרש ללימודי השלמה לתואר. יתכן וניתן לעשות את שני המסלולים יחד. בברכה, דיאנה

למעלה