הסבה לעבודה סוציאלית - עזרה דחופה!

meital800

New member
הסבה לעבודה סוציאלית - עזרה דחופה!

שלום לכולם, אני עומדת לסיים השנה תואר ראשון במדעי ההתנהגות, ומעוניינת לעשות הסבה ללימודי עבודה סוציאלית. זומנתי לראיון קבוצתי בבר אילן, שיתקיים בעוד כשבוע, במסגרת תהליכי הקבלה למסלול ההסבה לעבודה סוציאלית. האמת היא שלרוב אני מאמינה ביכולותיי, ואין בי חששות בנוגע לראיונות קבלה לעבודה או ללימודים. ואולם, הפעם המצב שונה לחלוטין! אני לא מפסיקה לחשוב על הראיון הזה, ועל עתידי האקדמי... הבנתי שישנו תהליך סינון קפדני, וכי למרות הפניות הרבות להתקבל למסלול ההסבה הזה, מספר המקומות בפועל הינו מצומצם ביותר. האם ישנם כאן סטודנטים שלומדים (או למדו בעבר) במסלול ההסבה (או הרגיל!) לעבודה סוציאלית בבר אילן? חשוב לי לדעת כמה שיותר פרטים על החוג, מהות החוג... כמו כן, אשמח לדעת האם מישהו יודע מה אומר הצירוף "ראיון קבוצתי", שכן במקרה זה, אני הולכת אל הלא-נודע... האם יש דרך להתכונן לראיון כזה? מה הם מצפים לשמוע ממני? האם יש תשובות נכונות ולא נכונות?... מבולבלת ואובדת עצות, אשמח לתשובות... תודה רבה מראש! מיטל.

אני למדתי שם לימודי הסבה

החוג מצומצם מה שיצר אצלנו חברויות נפלאות והמון עזרה הדדית. מהות החוג הוא להכשיר אותך להיות עובדת סוציאלית טובה תוך התנסות בשטח במגוון מקומות. הראיון הקבוצתי- אין לך ממה לחשוש תעני בכנות למה באת ללמוד אל תדחפי מרפקים לאחרים ומשפט המחץ הוא שבאת ללמוד כי עבודה סוציאלית היא יור פרקטית ויותר מגוונת ומעניינת ממדעי ההתנהגות. בהצלחה.

meital800

New member
תודה רבה למי שענה...

תודה על ההתייחסות... האמת היא שזה הרגיע אותי! מקווה שיהיה בסדר, לילה טוב לכולם! מיטל.

noffit

New member
למיטל

עשיתי את הראיון הזה שנה הבאה, כל מי שהיכרתי שם שלמד מדעי ההתנהגות או פסיכולוגיה התקבל. זה לא נורא להגיד "וואלה, טעיתי, מדעי ההתנהגות זה לא פרקטי...." זה מקובל לחלוטין. אולי נתראה שנה הבאה על ספסל הלימודים....

meital800

New member
היי נופית...

תודה על העידוד... הראיון עוד יומיים, אני מקווה שיהיה בסדר... :) המשך יום נעים, מיטל.

o o z a

New member
לא בידיוק קשור

שלום לכולם, יש לי שאלה, אני עו"ד במקצועי ואני מעוניינת לעשות הסבה לעבודה סוציאלית...האם לבוגרת במשפטים יש סיכוי להתקבל למסלול זה? כמו כן, באילו אוניברסיטאות בארץ יש מסלול הסבה? תודה מראש

dbs11

New member
עוזה?

תוכנית הסבה יש בבר אילן, ירושלים, חיפה (בתל אביב כבר אין) ובמכללות. בהחלט יש סיכוי שתתקבלי למרות שאת באה מתחום שונה לחלוטין, למעשה, אני לומדת כיום במסלול הסבה ויש בקרבינו לא מעט עורכות דין... אני מקווה שזה יעזור לך לקבל החלטה, בהצלחה.

למעלה