הסבה לעבודה סוציאלית

pumikili

New member
הסבה לעבודה סוציאלית

אני מתחילה השנה את השנה השלישית ואחרונה בתואר מדעי התנהגות, ועכשיו יש לי את הרצון לעשות הסבה לעבודה סוציאלית. איך שוק העבודה בתחום זה, האם כדאי בככל לעבור לתחום. אשמח לקצת יעוץ וטיפים

sy sy

New member
אני לא יודעת איך שוק העבודה../images/Emo70.gif

אבל אני נמצאת במצב דומה לשלך, רק שאני אחרי תואר שני בפסיכולוגיה חברתית ושוקלת להגיע לטיפול... לפיכך אני יכולה לספר לך מבחינת ההשלמות שבמסלול השלמות רגיל לתואר 1 את צריכה ללמוד שנתיים, אך קיים מסלול השלמות של תואר 1+2 באוניבסיטת חיפה והוא נמשך רק 3 שנים!! בהצלחה

pumikili

New member
ל- SY SY

תודה תודה! את מתכוונת למסלול השלמות לתואר 1 ו-2 לעבודה סוציאלית?

sy sy

New member
../images/Emo42.gifכן, והוא קיים רק בחיפה

קחי רק בחשבון שלא קל להתקבל אליו. אני ניסיתי אחרי התואר ה 1 שלי ולא הצלחתי. הטענה של ד"ר רבקה יהב בזמנו הייתה- שהם לא ששים היום לקבל בוגרי מכללות, וזאת למרות שסיימתי את לימודיי בהצטיינות. מצד שני, היא הוסיפה שאם אנסה שוב, זה מופיע להם ברישומים וזה יכול להגדיל את סיכויי. מה שאומר, שגם אם את בוגרת מכללה, שווה להגיש השנה בקשה ושנה הבאה שוב.

swguy

New member
למיטב ידיעתי...

1. מבחינת שוק בעבודה המצב לא מזהיר אבל בפירוש לא יותר גרוע מכל תחום אחר היום... בעוד תואר במדעי ההתנהגות לא יכול לפתוח הרבה אפשרויות התואר בע"ס פותח מגוון כיווני התפתחות מקצועית עם מגוון אוכלוסיות... 2. אם את רוצה לעבוד בטיפול ישיר בבני אדם זה המסלול בשבילך, אם יש לך ציונים טובים רוב הסיכויים שתתקבלי (בעוד הקבלה לתואר שני בפסיכולוגיה קלינית נראית משנה לשנה כמו מיונים לקורס טיס) - מאידך חשוב לדעת שהרבה כסף לא יצא מזה בלשון המעטה ובייחוד קשה להסתדר מבחינה כלכלית בשנים הראשונות לאחר התואר... אבל זו לא סיבה לוותר על המקצוע (ראי את הנ.ב. שלי)... 3. בסה"כ זה מסלול לא קשה, מעניין ובהחלט מועיל (ומקצוע מדהים). איך זה בדיוק הולך וטיפים וכו' קשה לי לומר כי אני במסלול הרגיל... לגבי המסלול הישיר לתואר שני בחיפה יש פה איזה שלושה אנשים ביניהם מנהל הפורום שעשו אותו ושווה לשאול אותם... נ.ב. בזמנו הייתי רשום לפסיכולוגיה וחינוך באונ' חיפה, לאחר שקרובת משפחה, עו"סית, הצליחה להשחיר כפחם את הסיכויים למצוא עבודה, השכר וכו'... למזלי, בסביבות פס"ח משהו חזק בי בפנים ידע שזו טעות (רציתי להיות עו"ס עוד משהייתי נער) ומיהרתי להירשם לע"ס... היום אני לא מתחרט לרגע וקצת כועס על אותה עו"סית פסימיסטית! אם את רוצה את זה תעשי את זה ואל תחשבי על תעסוקה ושכר (דיה צרה בשעתה)... מה גם שאין לימודים "בטוחים" היום שלאחריהם לכולם יש עבודה..

swguy

New member
תואר ראשון במסלול הרגיל...

באונ' העברית בירושלים (אני בשנה ג')...

swguy

New member
ישיר, הכוונה ללא הסבה לתואר ראשון

ואחריה ניסיון בשטח ולאחריה תואר שני - אלא ישר מתואר ראשון לשני (עם שנת השלמות בדרך)... נ.ב. אבי, הסתכלתי על תוכנית ההשלנות ושמתי לב לדבר מה מעניין - בשביל לקצר עיניינים הם ויתרו על המבואות (מתוך הנחה שאלו נלמדו כבר) וכן על קורסי בחירה.. את הקורסים ה"טיפוליים" הם השאירו אבל מה לא ראיתי, שמופיע כחובה בכל תוכנית לבוגר בע"ס - לא מדיניות חברתית, לא הכרת חוקים סוציאליים ותוע=כניות בטל"א... חבל, לא?

טל קר

New member
לא כזה מענין - את המבואות

(לסוציולוגיה, פסיכולוגיה, פסיכופתולוגיה וכד') התלמיד צריך להביא "מהבית" (מתארים קודמים) או להשלים במקביל לתוכנית ההשלמות. בקורס של 'מבוא לעבודה סוציאלית' בשנת ההשלמות מלמדים על מדיניות חברתית ועל תוכניות בטל"א. למשל הקורסים שלי היו היו כדלקמן: על סמך תואר ראשון בחינוך קיבלתי פטור מהמבואות מלבד פסיכופתולוגיה שהייתי צריכה להשלים במקביל. בנוסף: מבוא לעבודה סוציאלית (קורס שנתי) יסודות העבודה הסוציאלית ושיטות הראיון (קורס שנתי) שיטות התערבות (קורס שנתי) עבודה קבוצתית עבודה קהילתית הדרכה קבוצתית בנוסף: יומיים עבודה מעשית. שנה שניה: קורס בחירה מתואר ראשון טיפול במצבי משבר סוגיות ב(לפי תחום ההתמחות בתואר השני) - במסגרת לימודי תואר ראשון. הדרכה קבוצתית בנוסף: יומים עבודה מעשית. שאר התואר הוא כמו של תואר שני רגיל.

pumikili

New member
תוכניות בטל"א ../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

סליחה על הבורות, אבל מה זה?

אני למדתי מבוא לע"ס

וסבלתי קשות יחד עם כל הסטודנטים הצעירים. שאר הקורסים שציינת אכן לא נלמדו אצלנו.

פומיקילי

בתור עו"סית שעשתה הסבה וכבר סיימה אותה, אני אישית לא מאוד ממליצה. השוק רווי ויש הרבה עו"סים שמחפשים עבודה , העבודות הן בעיקר בתחום הסיעוד (תחום שעבורי הוא לא מתאים), ולמרות ניסיוני הרב בתחום בריאות הנפש כבר מזה כחודשיים אינני עובדת בתחום. מאידך, אם את מעונינת לעסוק בטיפול זו הדרך היחידה לעשות זאת והלימודים+ההכשרה המעשית מאוד מענינים. דבר נוסף- המשכורות די עלובות. אני במקומך הייתי מסיימת ללמוד, מחפשת עבודה במה שלמדת ואז מחליטה. אבל סביר שתקבלי דעות אחרות, כי אני קצת ממורמרת ומאוכזבת מהתחום ואני כרגע לא עוסקת במה שלמדתי, לצערי.

pumikili

New member
to einav

אחד מהשיקוליים שלי להסבה הזאת (השנה אני מסיימת תואר ראשון במדעי התנהגות, פסיכולוגיה ארגונית) שגם במה שאני לומדת כרגע אין יותר מידי עבודה אפילו נראה לי שבעו'ס יש קצת יותר, וגם אני לא רוצה ככ להיכנס לעבודה בתחום שאני לומדת שזה משאבי אנוש גיוס ומיון עובדים, זה לא הכי זה... לכן אני בודקת גם את זה מבינה אותך ותודה רבה על העצה

swguy

New member
אכן, יותר מדי אנשים לומדים ע"ס...

אין הצדקה לחמש אונ' וחמש מכללות - זה פשוט הרבה יותר מדי בוגרים כל שנה ביחס למספר המשרות המוצע! היה ראוי לשקול צעדים שונים שיצמצמו את מספר המוכשרים לתחום - הגבלת מס' המקומות בהתאם לצפי בביקוש לעובדים כמו ברפואה, מעבר להכשרה לע"ס ישר לתואר שני כמו בייעוץ חינוכי, פסיכו' קלינית וכו'(כלומר ביטול הב.א בע"ס), הצעות אחרות? אני יודע שהדבר מטריד את ראשי בית הספר לע"ס (לפחות באונ' העברית) והם שוקלים צעדים שונים בנידון בהתאם למגבלות - שעיקרן כלכלי (אלא מה)... ברמה האישית שלך - לא לוותר. יכול להיות שתתקשי למצוא תעסוקה או שהשכר בהתחלה יהיה לא-מספק. אבל אם את רוצה את זה לא תלכי על זה תמיד יהיה לך צביטה בלב של חרטה... זה לפחות היה השיקול שלי למרות כל האזהרות לגבי שכר וסיכויי העסקה...

גם אני

עשיתי הסבה לע"ס כי עם התואר שלי בפסיכולוגיה וחינוך לא יכולתי לעשות כלום. עם זאת אני נורא מיואשת כי אין עבודות (לפחות לא בעיתונים) בתחומים שמענינים אותי והדברים היחידים שאני מוצאת זה חברות סיעוד (עבדתי בחברת סיעוד ושנאתי כל רגע). נוח לי ת'אמת כרגע בעבודה שאני עובדת בה (ללא לחץ, שעות נוחות, קרוב לבית).. אבל הייתי שמחה למצוא משהו אחר. בכל מקרה, תעשי מה שמתאים לך ואולי לך זה יבוא יותר בקלות. הלוואי.

למעלה