הסבה לתואר בעבודה סוציאלית

n o n o 78

New member
הסבה לתואר בעבודה סוציאלית

שלום רב, יש לי תואר ראשון בסוציולוגיה, ואני מתחרטת שלא למדתי עבודה סוציאלית. אני יודעת שאוניברסיטאות מציעות הסבה לתואר בעבודה סוציאלית. שאלתי היא: האם אפשר ללמוד ישר תואר שני בתחום (כמובן עם השלמות) או שעלי לעשות הסבה קודם? אה, ועוד משהו קטן, מה זה "המכון להכשרת עובדים סוציאליים"? האם מישהו יודע אם יש להם אתר אינטרנט, כי אני לא מצליחה למצוא בשום חיפוש אתר שלהם... תודה ושבת שלום.

SuperGirl 25

New member
שבוע טוב נונו ../images/Emo142.gif

הנה קישור שמצאתי בארכיון הפורום. מקווה שאנשים שלמדו/לומדים את המסלול, יוכלו להסביר לך יותר. איפה שמעת על "המכון להכשרת עו"סים"?

dardara

New member
ערב טוב,המכון לעובדים סוציאלים כבר

לא קים יותר. פעם לפני הרבה שנים כשעוד לא היו הבתי ספר לעובדים סוציאלים באונברסיטאות ,פעלו המכונים להכשרת עובדים סוציאלים ,אבל ללא תואר אקדמאי וזה עבר כבר מהעולם בקשר להסבה ,עד כמה שידוע לי ,אפשר לילמוד תואר שני בעבודה סוציאלית ,אחרי תואר ראשון בסוציולוגיה .

אגי פז

New member
המכון להכשרת עו"סים כן קיים...

המכון נמצא כיום ברמת גן (באזור בורסת היהלומים) ומתקיימים בו קורסים והשתלמויות הן לעו"סים ( פקידי סעד,ראשי צוות ומדריגים ועוד) והן לכח עזר לעו"סים (משפחות אומנה, משפחתונים וכו').

dardara

New member
כן ,יכול להיות ,זה לא מה שהיה פעם

כשהיו לומדים שם עבודה סוציאלית נטו. פשוט השם נשאר אבל התכלית השתנתה

SuperGirl 25

New member
את מתכוונת ל"ביה"ס המרכזי

לעובדים בשירותים חברתיים של משרד הרווחה" (בדימול בר"ג)? אם כן, לא נראה לי שזה גם "המכון להכשרת עו"ס", כי אין שם שום קורס שמכשיר עו"ס להיות עו"ס (אך כן השתלמויות).

אגי פז

New member
כן,לזה התכוונתי

וזה מוכר גם בשם "המכון להכשרת עובדים בשרותי רווחה,תל אביב". אכן,אין שם הכשרת עו"סים ,אלא השתלמויות וקורסים כפי שציינתי.

dardara

New member
אז זהו שאמרתי .

אין מכונים ללימוד העבודה הסוציאלית הכל עגבר לאוניברסיטאות ולמכללות .

n o n o 78

New member
שלום לכולם

קודם כל אני רוצה להודות לכולם על העזרה והתשובות. דבר שני מישהו אמר כאן שאחרי תואר ראשון בסוציולוגיה אפשר לעשות תואר שני בעבודה סוציאלית...אשמח לשמוע עוד פרטים כי האתרים של האוניברסיטאות לא מציינים את זה. תודה

SuperGirl 25

New member
צירפתי קישור עם הודעה של טל קר

בעניין, אולי כדאי שתפני אליה במסר אישי או שתחכי לאבי המנהל, נראה לי שגם הוא עשה הסבה.

הגעתי כמו ../images/Emo121.gif

צר לי על ההעדרות. אני יכול לספר על תוכנית ההשלמות של אוניברסיטת חיפה, אבל אני לא מעודכן במה שקורה היום. בעקרון אפשר להתקבל לשם מחוגים רבים, לאו קוודא טיפוליים. אני יודע שממוצע הציונים הנדרש הוא גבוה (מעל 90) ויש גם ראיון אישי. התוכנית נפרשת על שלוש שנים. השנה הראשונה מוקדשת להשלמת קורסים של התואר הראשון בעבודה סוציאלית, כולל המבואות ואחריה נרשמים לתואר שני למגמות השונות. השנה השניה של התוכנית משלבת עוד שנת השלמות ואת השנה הראשונה של התואר השני. השנה השלישית היא של התואר השני בלבד. העיקרון את אמורה להרשם לתואר השני בסוף השנה הראשונה ואת מועמדת ככל אחד אחר, אבל אני יודע שאין כמעט סיכוי שלא תתקבלי, אם כי לא בטוח שלמגמה שתבחרי בעדיפות ראשונה. כמובן, כל זה נכון כל עוד הציונים שלך לא חריגים בכוון מטה או שיש חוות דעת גרועות במיוחד על העבודה המעשית שלך. זו תוכנית טובה מאד ומומלצת ביותר.

n o n o 78

New member
אבי, תודה לך ותודה לכולם על התשובות

עכשיו אני צריכה לחכות לתחילת ההרשמה, wish me luck

SuperGirl 25

New member
../images/Emo50.gif ובקשר לביה"ס בר"ג-

הכתובת היא-ז'בוטינסקי 1, מרכז דימול, טלפון-037520366

טל קר

New member
אצלנו -

(אני התחלתי את המסלול בחיפה שנה שעברה)- לא היה ראיון אישי, כן צריך לסיים תואר ראשון בהצטיינות, מבחן באנגלית, הצהרת כוונות, והמלצות. מבנה התוכנית הכללי (קורסים של השלמות + יומים עבודה מעשית בשנה א', קורסים של השלמות + קורסים של תואר שני + יומים עבודה מעשית בשנה ב', ומה שנותר מתואר שני בשנה ג') נותר כפי שמתואר.

למעלה