הסבה מביוטכנולוגיה לתכנות מחשבים

talnany

New member
הסבה מביוטכנולוגיה לתכנות מחשבים

שלום רב: ברצוני להתייעץ אתכם בנושא שמאוד חשוב לי, אשמח מאוד אם תוכלו לענות לי. לפני כחודשיים סיימתי בהצלחה תואר BSc בביוטכנולוגיה ומדעי הסביבה, אולם אני מאוד מעוניינת בהסבה מקצועית לתחום ההייטק, בעיקר תכנות מחשבים. ברצוני לציין שלפני מספר שנים אכן סיימתי לימודי ערב במכללת סיון שם למדתי C, C++ ועוד, אך בזמנו לא חיפשתי עבודה בתחום. חשבתי לחזור על החומר ולתכנת בבית כדי לרענן, וכן להרשם לקורס הכשרה של דוט-נט המקנה תעודה ללא תואר (למשל בג'ון ברייס). מטרידות אותי מספר נקודות: א- האם יהיו לי סיכויים טובים למצוא עבודה בתכנות, למרות שהתואר האקדמי שלי אינו במדעי המחשב? התרשמתי שבדרך כלל מבקשים תואר, ואני חוששת שבעוד כשנה וחצי (לאחר שאלמד דוט נט) הסיכויים להתקבל לתכנות ללא תואר יהיו קטנים עוד יותר... ובכלל, כיצד תשפיע העובדה שאין לי תואר במדעי המחשב? ב- האם המעסיקים יקחו בחשבון במידה מסויימת את התואר במדעים שיש לי בביוטכנולוגיה, והאם זה יכול להגביר את סיכויי למצוא עבודה? ג- שאלה חשובה: האם במקום ללמוד בקורס תכנות כדאי לעשות תואר הנדסאי בתחום, או בכלל אפשרות אחרת (מלבד תואר ראשון שזה כבר ארוך יותר)? מה כדאי לעשות? אשמח מאוד לקבל את הערכתכם ודעתכם בנושא, זה מאוד חשוב לי. אני ממש לא יודעת מה לעשות וכל אפשרות כרוכה בזמן והרבה כסף. תודה מראש!

למעלה