הסבה מקצועית לחשבות שכר

r s d

New member
הסבה מקצועית לחשבות שכר

שלום רב,
אני חושב באחרונה לקחת קורס חשב שכר , והייתי שמח לקבל קצת מידע כללי על התחום.
מה המצב בשוק העבודה בכל הנוגע לבוגרים צעירים חסרי ניסיון? עשיתי חיפוש במודעות דרושים, ורוב רובן של המשרות דורשות ניסיון. כמו כן שמתי לב שבחלק גדול מהמשרות דורשים גם הסמכה של הנה''ח . במידה ואני בוחר ללמוד בשלב זה אך ורק קורס של חשבות שכר - עד כמה יהיה לי קשה למצוא עבודה ראשונה בתחום?

אשמח גם לשמוע קצת על מהות העבודה - תכונות אופי נחוצות על מנת להצליח בתפקיד , וכל פרט אחר שיכול לשפוך קצת אור..

תודה מראש !

מה זה חשבות שכר

חשב שכר הוא איש הנהלת חשבונות שבקי בדרישות רשויות המיסים ובדיני העבודה הנוגעים לשכר. הוא זה שמכין את המשכורות, אחראי על הפרשות סוציאליות, מודע לכל הטבה פיננסית של העובדים ומדווח לרשויות המס.
כפי שאתה מבין, הבסיס של התפקיד הוא הנהלת חשבונות ולכן אני חושבת שזו אכן דרישה קריטית, שאי אפשר כמעט להתחמק ממנה. דרך נוספת להגיע לתפקיד של שחב שכר זה אם יש לך רקע במשאבי אנוש.
במה אתה עוסק היום?
עד כמה שאני יודעת, יש עבודה בשוק אבל יש גם הרבה מחפשי עבודה, ולכן כדאי שלא תהיה בחיסרון מולם מראש.
ומה נדרש מחשב שכר? להיות אדם קפדן ומדוקדק, כזה ששם לב לפרטים, עובד בצורה יעילה ואחראית. כזה שמקפיד להתעדכן מקצועית כל הזמן ולדעת איך ליישם את השינויים בחוק על שכר העובדים בארגון. וגם כזה שלא נלחץ מאינטראקציה עם מנהל הכספים והעובדים עצמם.
מקווה שעזרתי.
דפנה

r s d

New member
קורס חשבי שכר מעניק גם ידע בהנהלת חשבונות?

ראשית תודה על התגובה.
כיום אני עובד כתומך טכני , מרגיש שחיקה רבה מהתפקיד, ושוקל הסבה לתחום הפיננסי. ביררתי לגבי קורס של חשבי שכר במכללות שונות באזור מגורי, משום שעל פניו נשמע שמדובר במקצוע פרקטי ומבוקש באופן יחסי, וגם משך הקורס קצר. אולם לפי הכתוב בתגובה שלך, נראה כי הקורס לבדו איננו מספיק.
אני מבין שעל מנת לעבוד כחשב שכר יש צורך בידע בהנה''ח, קורס חשבי שכר שמוצע במכללות השונות לא מכיל את הידע הזה? חברות רבות אכן מעדיפות שחשבי השכר יעסקו גם בהנה''ח (מטעמי יעילות), קורס חשבי שכר מקנה את היכולת הזה? ניגשתי לייעוץ במספר מכללות ונאמר לי במפורש כי הקורס מקיף וכולל את כל הידע שצריך.
אך יכול להיות שללא הסמכה (וניסיון ) בהנה''ח אין בכלל טעם לגשת לקורס חשבי שכר משום שהוא עלול מאוד שלא להספיק?
השאלות הללו חשובות לי על מנת שלא אבזבז זמן וכסף על קורס שלא מותיר סיכויים רבים להשתלב בשוק.
ושוב תודה.

למה דווקא חשבות שכר?

שוב שלום,
אכן, מדובר במקצוע פרקטי עם ביקוש. אבל בהחלט נדרש ידע וניסיון בהנהלת חשבונות, והקורס אמנם מעניק ידע מסוים, אבל לדעתי לא מספיק. יסלחו לי המכללות, אבל הן כנראה יגידו לך מה שאתה רוצה לשמוע כדי לשווק את הקורס. אל תשכח שמדובר בגופים פרטיים ומקצועיים ככל שיהיו, הם רוצים למכור קורסים.
אולי כדאי לעצור ולחשוב למה זה דווקא מה שבחרת להסבה והאם זה התחום שיענה על הצרכים והנטיות שלך? אולי יותר נכון להתקדם בתחום התמיכה לתפקידים פחות שוחקים? אולי לתחום הסיסטם, אבטחת מידע וכדומה או ל-professional services. בכל מקרה, תנסה להגדיר לעצמך מה היית רוצה שהעבודה שלך תכלול מבחינת עשייה, אתגרים, אנשים וסביבה, ונוכל להמשיך משם.

למעלה