הסבה מקצועית למשפטים ומנע"ס

• פותח הנושא rpz79
  • פורסם בתאריך

rpz79

New member

שלום,

אנסה לקצר סיפור ארוך.
אני רועי אוטוטו בן 38 בוגר בהנדסת תוכנה ממכללה מלפני 8 שנים.
כרגע עוסק בתחום ה-IT במשרד ממשלתי.
במהלך לימודי התואר ולאחר מכן העבודה, גיליתי שאני די ממוצע mediocre בתחום התכנות בטח שבפיתוח וכתיבת קוד (הרמה הגבוהה מה שהכי צריך בשוק ההייטק). היו נסיבות "מקלות" כמו התמודדות עם קשיים נפשיים מגיל צעיר אבל עדיין אני מרגיש שבחרתי במקצוע הזה מסיבות שאינן קשורות לחיבור עם עצמי וליכולות שלי, אלא מתוך בעיות בהערכה עצמית ולחץ סביבתי.
באבחון פסיכודיאגנוסטי שנעשה לי לפני 3 שנים התגלה שיש לי יכולת ורבלית גבוה מאוד בע"פ ויכולת הבעה גבוהה בכתב ציון 135 ב-IQ בתחום הזה (120 בכללי).

אני שוקל/בוחן אפשרות לעשות הסבה מקצועית בגיל מאוחר ללימודי משפט ומנע"ס עם רצון להתמחות בתחום המסחרי טכנולוגי זה מה שאני מתכנס אליו ביכולות ובידע ויש אליו ביקוש יחסי נראה לי ,אחרת הייתי אולי לומד אולי בלשנות , היסטוריה ושפות זרות, משהו הומני גרידא.

השאלה הן כאלו:
  1. איפה אפשר לקבל קצת רקע/מידע על "יום עבודה במשרד" בתחום הזה?
  2. היכן מתמחים בתחום הזה ?
  3. האם גילי יהיה בעוכרי בנסיון החדירה לעבודה בתחום ? (בהנחה שאני הולך ללמוד באוניברסיטה [וצריך לעשות שוב פסיכומטרי])
במידה ואין תשובות כ"כ ברורות אשמח להפנייה לייעוץ במקום שיש.

רב תודות
רועי

היי רועי, אתה עדיין לא בגיל שכבר לא כדאי לו לעשות הסבת קריירה.
כשאדם בן 65 ועוד שנתיים יוצא לפנסיה, הכדאיות לשינוי קריירה יורדת.
יש לך מעל ל 25 שנות עבודה עד הפנסיה והחשיבה שלך, לטעמי נכונה.
אני מבקש, ברשותך, להתעכב על הסיבות שבגללן אתה רוצה להסב את עצמך למקצוע חדש ולשאול אותך כמה שאלות:
1. האם אתה מתוסכל מהעבודה שאתה עושה (חוסר סיפוק מקצועי)?
2. האם סיבת ההסבה נובעת מרצון להרוויח יותר כסף?
3. האם כשאתה תהיה משפטן, או עורך דין, לדעתך אתה תהיה מוגשם?
אם התשובה לשאלה השלישית חיובית, אז ההסבה בהחלט שווה את המאמץ.
אני מכיר אישית, לא מעט עורכי דין שלמדו אחרי גיל 40 משפטים והחלו לעבוד בתחום אחרי גיל 45. אפשר לעבוד כשכיר בתחום במשרד של עורכי דין קיים וכשתתמקצע, לפתוח משרד משלך, אם תרצה.
נכון זה לא כמו להכנס לתחום בגיל 28, אבל, זה בהחלט אפשרי ואם זה החלום שלך,אני הייתי נלחם עבורו ולפחות מברר מה המשמעויות לעשות את ההסבה.

למיטב זכרוני, תקנו אותי הקוראים, אם אני טועה, אחרי גיל 40 לא נדרש ממועמד ללימודים, לעבור מבחן פסיכומטרי, כלומר, אם אתה מאוד חושש מללמוד למבחן זה, אולי שווה לך להמתין עוד טיפה ובנתיים לעשות את כל הברורים הנדרשים.
לגבי החווייה של "יום במשרד" - מזמין עורכי דין ואנשים שעובדים במשרדים כאלו לשתף מחוויותיהם.
לגבי ההתמחות, סביר להניח שישנם לא מעט משרדי עורכי דין שעוסקים בתחום הזה, ובמעט חיפוש בגוגל, תוכל למצוא משרדים כאלו, וכאשר זה יהיה רלוונטי עבורך, לברר לגבי ההתמחות אצלם.
שיקול נוסף, שמן הסתם תרצה לבחון, אם לנסות ללמוד לימודי בוקר באוניברסיטה, או לימודי ערב במכללה.
זה תלוי הרבה ביכולת הכלכלית שלך ובמחוייבויות שיש לך.
אני למשל תואר שני למדתי בערב, במקביל לעבודה.
בהצלחה רבה
דובי

למעלה