הסבה מקצועית לעו"ס

tazit

New member
הסבה מקצועית לעו"ס

שבוע טוב לכולכם, אני שמחה לראות שיש פורום של עובדי סוציאלים. אני בוגרת תואר ראשון סוציולוגיה וחינוך בעיברית. (סיימתי ב-2001) אבל עוסקת בתחום אחר לחלוטין. לאחרונה התחיל לעלות בי הרצון ללמוד שוב. כשחשבתי מה הייתי רוצה לעשות, הגעתי למסקנה שאני מאוד הייתי רוצה לעבוד עם נוער עבריין ואולי להיות קצינת מבחן. ראיתי שבעיברית יש תוכנית הסבה לעו"ס וחשבתי שאולי זה הפיתרון בשבילי. מישהו מכם שמע על התוכנית הזאת או עשה אותה. הייתי רוצה לשמוע דיעות של אנשים כאן בכלל על הלימודים בעיברית בתחום זה. תודה מראש.

swguy

New member
אני בוגר העברית (רגיל, לא הסבה)...

מה היית רוצה לדעת? היכן את גרה?

tazit

New member
היי

אני גרה בירושלים. רציתי לדעת את אופי הלימודים, מכיוון שזה לא תואר רגיל. איך זה משתלב עם ההכשרה? תודה.

swguy

New member
כמה שאני יודע...

ושוב אני לא מתחייב לדיוק של 100 כי אני לא בוגר ההסבה אלא המסלול הרגיל מדובר על שנתיים, כשני ימי לימודים באוניברסיטה ושני ימים בשדה בשנה ראשונה ושלושה בשלישית. תלוי כמובן גם כמה "פטורים" יש לך על סמך לימודים קודמים, נראה לי מחינוך וסוצ' יהיה לך לא מעט פטורים, אבל צריך לגשת למזכירות הבוגר ולבר (אנשים מקסימים, דברי עם דוד חסידים שהוא אחת הנשמות היותר גדולות בקמפוס). הלימודים וההכשרה הם בימים נפרדים. ההכשרה היא מילוי בפועל של תפקיד של עו"ס מול 4-5 מטופלים עם קבלת הדרכה מעובדת סוציאלית מנוסה. בגדול העברית בסדר בתוכנית ההסבה לע"ס. ומאחר ואת ירושלמית אין תוכנית הסבה אחרת שנראית לי שווה את הטרטור והטרחה לסוע מחוץ לעיר.

דפנהאי

New member
אני עשיתי את תכנית ההסבה

של ירושלים. המזכירות ומדור ההכשרה באים לקראתך מאד. התכנית מותאמת לשנתיים, אך אני עשיתי בארבע שנים כדי שאוכל גם לעבוד תוך כדי. אין פשרות על שעות הכשרה - חייבת לתת שנתיים מלאות של הכשרה, אבל יש מקומות הכשרה שהשעות בהן גמישות יותר ומתאימות גם לאנשים עובדים. באופן כללי ההמלצה לגשת למזכירות ולהתחיל לברר היא המלצה טובה, תוכלי להתאים לך תכנית שתתאים לצרכים שלך.

tazit

New member
היי דפנהאי ../images/Emo20.gif

ערב טוב, שמחה לשמוע שניתן לעשות את התוכנית ביותר משנתיים, כי גם אני לא יכולה לחזור לסטודנטית במשרה מלאה. התקשרתי למזכירות ואמרו לי שישלחו לי פרטים. אם יש לי ממוצע 85, נראה לך שיש לי סיכוי טוב להתקבל, כי שמעתי שהמספר מאוד מצומצם (25 סטודנטים)?

למעלה