הסבה מקצועית לפסיכולוגיה

katzeran

New member
פסיכולוג מתמחה

אני כרגע באמצע התמחות קלינית, אז אולי אוכל לעזור לך בהתלבטות, אבל תכווני אותי - מה את רוצה לדעת?

Danah85

New member
אסביר קצת בפירוט...

בגדול, אני שוקלת הסבה מקצועית מתכנות לפסיכולוגיה קלינית.
אני יודעת שבמידה ואבחר באמת לעבור את ההסבה, אני אצטרך לעבוד במקביל (מה שאומר, כנראה, תואר בפתוחה).

ברור לי שזה מאוד אינדיבידואלי, אבל הייתי רוצה לדעת כמה לדעתך(ם) זה ריאלי לעשות תואר ראשון בפסיכולוגיה, עם ציונים ראויים לתואר שני - וזה במקביל לעבודה.
בנוסף, הייתי רוצה לדעת לגבי המשך הדרך - כלומר, ההתמחות, המבחן, ומציאת עבודה בתחום: כמה זה קשה למצוא התמחות/עבודה בתחום, והאם השכר הוא תמיד מאוד נמוך (בשלב ההתמחות)?

תודה :)

katzeran

New member
תשובה

תראי, זה מסלול לא פשוט, כאמור - תואר ראשון, קבלה לתואר שני, תואר שני והתמחות. אני מכיר כמה נשים שעשו אותו כקריירה שניה ובהצלחה (תוך כדי גידול ילדים, אבל אני לא יודע אם הן עבדו בזמן הלימודים). התואר השני הוא בד"כ יומיים-שלושה בשבוע (ועוד לימודים בבית, כמובן) כך שאפשר להתגמש עם עבודה אולי, אבל בראשון זה מסובך יותר.

לגבי ההתמחות, זה לא פשוט למצוא אחת כי יש היצע נמוך של תקנים. עד שאת תגיעי לשלב הזה כבר תהיה הרפורמה בבריאות הנפש וכל שיטת החלוקה של התקנים להתמחות אמורה להשתנות וזה אמור להיות מהיר, שקוף וקל יותר, אבל מי יודע איך זה יהיה? נכון להיום אפשר לחכות שנה ואפילו שנתיים בין התואר השני להתמחות.
ההתמחות עצמה זו עבודה בחצי משרה (שלושה ימים בשבוע, 7 שעות ביום. על הנייר.. בפועל לפעמים נשארים יותר ויש גם לא מעט עבודה שעושים בבית). השכר נושק למינימום (2500-3000 לחודש, זה משתנה) והוא קבוע לאורך ההתמחות. ההתמחות אורכת ארבע שנים - שלוש במרפאה ושנה במקום אשפוזי ולפעמים את מסיימת חלק אחד וצריכה למצוא מקום לחלק השני ויש עוד עיכוב. בסוף ההתמחות עוברים בחינת התמחות וזהו.
מה שכן, אחרי שנתיים בהתמחות מותר להתחיל לעבוד בקליניקה פרטית (תחת הדרכה כמובן).

Danah85

New member
תודה רבה :)

גרמת לי לחשוב, בלי לאבד את התקווה לגבי המסלול הזה....

לא השלית אותי שיהיה קל, אבל לפי מה שאתה אומר, אני כן רואה שם פתח (קטן וצר וצפוף, אבל הוא שם :) ) להסבה.

המון תודה :)

makmako

New member
יש גם אנשים שחיכו יותר משנתיים

במיוחד אלה שרצו להתמחות במקום מסוים...

המבחנים עצמם בסוף ההתמחות פחות צריכים להדאיג... מה שצריך להדאיג יותר הוא מבחן המתא"ם בסוף ההסבה, שלא לכולם קל להוציא בו ציונים גבוהים, ואז עמידה בכל תנאי הקבלה לתואר השני - שהם מאוד מחמירים.

בכיתה ממוצעת בתואר השני יש אולי 30 תלמידים... את יודעת כמה בוגרי תואר ראשון בפסיכולוגיה יש? חישוב פשוט יראה לך שמעטים מתקבלים בכל שנה.

מה צריך כדי להתקבל (אגב, לתואר עו"ס קליני לא צריך את זה)?

- המלצה אחת ממקום התנדבות (עבודה מעשית בשדה זה נקרא) והמלצה אחת אקדמית. יש מקומות שמקבלים עוד המלצות ויש כאלה שלא.
- ציון מתא"ם גבוה מאוד. על הנייר 100, סף המתא"ם בבן גוריון הוא 120.
- ממוצע ציונים גבוה מאוד בתואר ובחוג (תואר -85, פסיכולוגיה -87 ; לפי בן גוריון, אפשר להשוות בהתאם למוסד שאת מעוניינת ללמוד בו אם כי בפסיכולוגיה קלינית מגישים לכל מקום אפשרי ולומדים איפה שמתקבלים).
- מסמך הצהרת כוונות הן מבחינה מקצועית והן מבחינה אקדמית (כולל רקע וסיבה להגשת מועמדות דווקא למגמה זו, על פי אב"ג).
-שאלון אישי מרשים (קורות חיים שמראים על אישיות מאוד מסוימת).
-ראיון אישי שהוא בכלל לא פשוט, ומהווה כלי סינון מכריע בוועדה הזו.

Danah85

New member
במילים אחרות...

מה שהכי צריך להפחיד אותי - זה הקבלה לתואר שני...

אוקיי...
נלקח בחשבון
תודה :)

makmako

New member
בדיוק

זו לא סיבה לא לנסות, אבל צריך לדעת את כל העובדות.

התארים הפסיכולוגיים המקצועיים הם "הרפואה" של הפסיכולוגים... עדיין הרבה יותר פשוט להתקבל למחקריים מאשר למקצועיים.

Danah85

New member
ברור....

זו לא סיבה לא לנסות, אבל אני כרגע בבירורים, כדיי להבין מה האופציות שלי...

ברגע ההחלטה אקח בחשבון את הדברים לחיוב ואת הדברים לשלילה :)

makmako

New member
יש מסלול כזה גם בבן גוריון (עו"ס קליני- השלמה

של שנה).

וגם יש את האופציה ללמוד לתעודת "חוג לאחר תואר" בפסיכולוגיה זמן קצר יותר מ3 שנים באוניברסיטה הפתוחה במקביל לעבודה, אבל כן יש צורך בשנת התנדבות (לפחות).

Danah85

New member
רגע רגע....

מה זה "חוג לאחר תואר"?
זה אומר לקבל תואר בפסיכולוגיה מהפתוחה אחרי פחות משלוש שנים ואם אני מתנדבת שנה (שעם זה אין לי בעיה....) אז אני מקבלת תואר ראשון בפסיכולוגיה?

makmako

New member
תעודת "חוג לאחר תואר"

ניתנת לבעלי תואר אקדמי שרוצים ללמוד חוג נוסף ולא תואר שלם. התעודה לא שוות ערך לתואר שלם מצד אחד, אבל בהחלט מספיקה כדי להתקבל לתואר השני מצד שני(אפשר לבדוק את זה בכל מוסד אקדמי, כולם מכירים בבעלי תואר אקדמי שלמדו חוג נוסף). בחוג את לומדת בהיקף של חוג אחד כמו בתואר דו חוגי, כלומר פחות קורסים מבתואר שלם (חצי מהקורסים). זה אמור להקל עלייך את העומס.

ההתנדבות במשך שנה לא מהווה תנאי לקבלת התואר. יש תארים שבהם אין הכרח להתנדב כדי להתקבל - למשל התארים המחקריים. ההתנדבות היא תנאי קבלה לתואר השני כבר, וצריך לקבל המלצות ממקומות ההתנדבות.

Rainbow syrup

New member
בנוסף לכל הדברים החכמים שנכתבו,

אני רוצה להוסיף לך אלטרנטיבה טיפולית נוספת- תואר שני בתרפיה באמנות/דרמה/תנועה/מוזיקה/פסיכודרמה.

כתנאי קבלה לכל אחד מהתארים האלו תידרשי להשלים משהו כמו 9 (?) קורסים בפסיכולוגיה ו-300 שעות מעשיות בתחום המגמה. לגמרי אפשרי.

למעלה