הסבה מקצועית עם תואר במדעי המחשב

הסבה מקצועית עם תואר במדעי המחשב

שלום,

אני בעלת תואר במדעי המחשב ועוסקת בתכנות כמה שנים. כבר הרבה זמן אני חושבת על שינוי בקריירה מתוך הרגשה שהתחום שבו אני עוסקת אינו מתאים לי.
אין לי את היכולת הכספית והנפשית "להתחיל מחדש" ולכן אני מעדיפה לעבור לתחום שלא דורש ממני ללמוד תואר שלם מחדש אלא להשתמש בתואר הקיים שלי ו/או להוסיף עליו קורס, מקסימום תואר שני.

לאילו תחומים אוכל לעבור עם הנתונים הקיימים שלי?
ואיך ניתן להתחיל כשאני חסרת ניסיון (ובכל מקום מחפשים בעלי ניסיון)?

חשבתי גם על התחום של ניתוח מערכות - עד כמה יש בו ביקוש?
הוא מתאים לתואר שלי? אצטרך ללמוד עוד קורס(ים)?
ואיך ניתן להתחיל לעבוד בתחום זה ללא ניסיון?

אשמח לעזרתכם בבקשה!

Lhuna1

New member
מספר האפשרויות הוא אינסופי

לדעתי כדאי לך להתחיל מלהגדיר מה בדיוק לא מתאים לך במקצוע הנוכחי, ומה כן יתאים לך במקום זה מבחינת אופי המקצוע. מה הדברים שחסרים לך ואת מחפשת בעבודה.
&nbsp
בתוך עולם ההיי טק את אולי כבר מכירה כמה מקצועות שניתן עקרונית לעשות אליהם מעבר ויש למקצוע הנוכחי שלך יתרון מסויים בכניסה אליהם, בדומה לניתוח מערכות (ניהול מוצר, ניהול פרויקט, בדיקות תוכנה, אוטומאציה, BI, פרי-סייל...)
את יכולה לשקול אם מתאים לך משהו מהם.
אבל אולי בכלל יתאים לך יותר משהו מחוץ לעולם הזה.
מציעה לך כאמור להתחיל מלהבין מה חסר לך או מה ספציפית לא מתאים, ולאו דווקא משמות של מקצועות שאולי התואר שלך קרוב אליהם.
&nbsp

ונניח שמצאתי...

איך מתחילים? בלי ניסיון?
בכל מודעת דרושים מבקשים ניסיון

Lhuna1

New member
איך הגעת להיות מתכנתת?

(גם אני מתכנתת)
כמעט בכל מקצוע אקדמי דורשים ניסיון ברוב מוחלט של המודעות.
אבל כל אחד פעם התחיל מאפס ובכל זאת מצאנו עבודה ראשונה, לא?
ולך יש כבר ניסיון במקצוע מסויים ותואר מסויים, שלפחות לחלק מהמקצועות מציבים אותך בעמדה של "יותר מאפס".
אני מכירה מתכנתת שעשתה הסבה ל-BI.
מכירה גם מישהי שלמדה מדמ"ח אבל לא אהבה לתכנת אז נהיתה מנהלת מוצר.
הכל אפשרי.
אם תבחרי במקצוע קרוב בתוך עולם ההיי טק יתכן שתוכלי להעזר בקשרים שכבר צברת, או אפילו לבקש צ'אנס לתפקיד אחר באותה חברה, שכבר מכירים את יכולותייך ואת מכירה את המוצרים והארגון.
בכל מקרה צריך יותר נחישות ויותר סבלנות, אבל יש משרות ויש חברות שפתוחים לקבל מועמדים מרקע קצת שונה או קרוב למקצוע. צריך לשכנע שאת מבינה עניין ומסוגלת לעשות את העבודה ושווה לתת לך צ'אנס.
ושוב - לא להתבייש להעזר בקשרים - זו הדלת הכי טובה להכנס דרכה.
צריך להיות מוכנה גם לירידה במשכורת ובדרישות בד"כ.
אם תבחרי במקצוע מחוץ לתחום הזה יתכן שהדרך תהיה שונה - כמובן שזה תלוי מה ואין תשובות כלליות.
&nbsp

למעלה