הסברים להעדפה הרגשית לצעירות

הסברים להעדפה הרגשית לצעירות

אני מחפשת קישורים לאתרים שנותנים את ההסברים העמוקים למה מבוגרים (גילאי 40, 50,60,70,80,90) מתאהבים נפשית (לא מינית) בבחורות בשנות העשרים. להתאהבות אני מייחסת התעוררות של רגשות אמפטיה, דאגה, סימפטיה והעדפה בקבלה לעבודה בנתינת סימפטיה, דאגה, אכפתיות, הבנה, חמלה וקבלה אינסופית (לא שופטים אותן), כשמבוגר (או מבוגרת) מעדיפים צעירה אז אני קוראת לזה "התאהבות" ואני מחפשת לזה הסברים נפשיים עמוקים יותר מאשר הסבר רדוד ושטחי כמו "יש לו חוסר בטחון עצמי, האגו שלו מצריך פיצוי על חולשותיו ואז הוא מחפש להרגיש שליטה וכוח עם צעירה חלשה ממנו באינטראקציה ובדינמיקה של מערכת היחסים ביניהם".
ההסברים של "הוא מחפש לחזק את האגו שלו ולהרגיש שליטה וכוח וקל לו להשיג את זה בצעירה" הם הסברים לעוסים מידי מבחינת התפוצה שלהם ולכן רדודים ושטחיים מבחינתי. אני מחפשת הסברים רציניים ועמוקים יותר. מאוד אשמח לקבל כל עזרה שתעזור במציאת האינפורמציה.

sense9

Member
מנהל
אשליית מעיין הנעורים.

אחד ההסברים הוא שכך שומרים על החיוניות, על הנעורים. יש מחקרים שמראים שזה באמת מאריך ממש את תוחלת החיים ולא רק אשליה (איזושהי השפעה פסיכולוגית על הבריאות של המבוגר)

reakwind

New member
בכל הקשור לרגשות אני באמת לא רואה

איך הסברים קוגניטיביים\התנהגותיים\פסיכודינמיים יכולים להיות טובים יותר מהסברים ביולוגים\אבולוציונים.

Philip Jr

New member
במקרה הזה אני מסכים

נשמע שמוקה בננה מחפשת פתרון מאד מורכב לסוגייה די פשוטה.

למעלה