הסבר אפשרי ל-"למה אנחנו נחותים?"

Darakan

New member
הסבר אפשרי ל-"למה אנחנו נחותים?"

אני בטוח שהרעיון הזה עלה בעבר ע"י מישהו שחוקר את התחום, אבל דיון בנושא יכול להיות מעניין. בכל מקרה, השאלה היא "למה אנחנו נחותים מבחינה טכנולוגית הברבה יותר מחברינו החוצנים"? (באם הם קיימים בכלל, למרות שסובייקטיבית אין לי ספק בכך). ובכן, הדבר הראשוני והטריוויאלי ביותר להגיד הוא, שפלנטות שונות ברחבי היקום התפתחו בזמנים שונים, ובכך נוצר ביניהן לבין הכדור הקטן שלנו פער (אף במיליוני שנים). באחת מהן, יתכן והאבולוציה איפשרה לברוא יצור מונע ע"י מחשבות ואינטילגנציה. כך, הבדל של אף מיליוני שנים בין התפתחות האדם להתפתחות החוצן, הביאו לפער הטכנולוגי העצום. ובכן, יתכן שלא רק בגלל סיבה זו . כדור הארץ עבר טראומה לפני כ-65 מיליון שנים (לא משנה מהי: אסטרואיד, פעילות וולקנית מוגברת, סופר נובה בקרבת מערכת השמש). מי יודע לאיזו התפתחות אבולוציונית היו מגיעים הדינוזאורים במידה ולא היו נכחדו? מדובר באבולוציה של 65 מיליון שנים (!) שהתפספסה. בעוד ה-"גרסאות" הראשונות של האדם הופיעו רק לפני מיליון שנה + (תקנו אותי אם אני טועה). בכל מקרה, המחשבה על דינזואורים נעים בחלל על גבי חלליות משעשעת. :)

supercellstorm

New member
הבעיה היחידה במה שאתה אומר זה

שהם התקיימו (הדינוזאורים) הרבה יותר זמן מאיתנו, כנראה שהגיעו ל"סיפוק אבולוציוני" או משהו כזה. בכל אופן- קשה להאמין שהיו דינוזאורים בחלליות.

Darakan

New member
אי הבנה

חח :] לא התכוונתי שלדינוזאורים הייתה טכנולוגיה מתקדמת. התכוונתי שמאורע טבע קטע את שליטתם כגזע הדומיננטי בכדור הארץ (תפקיד שאנחנו קיבלנו, רק אחרי 65 מיליון שנה...)

supercellstorm

New member
הבנתי את זה- פשוט אמרתי שקשה

לדמיין את הדינוזאורים שטים בחלליות
.... בכל אופן הכוונה שלי הייתה שהם התקיימו הרבה יותר זמן מאיתנו, ובכל זאת לא הגיעו לרמת אנטיליגנציה (כנראה) אפילו של יונק פשוט יחסית.

J U B

New member
מעניין באמת

למה האדם דוקא התפתח לרמה אינטליגנטית גבווהה מאוד ולא שאר בעלי החיים

למעלה